Rejser til Peschici

Peschici hæver sig over en klippetop med den hvide sandstrand og det azurblå hav under sig. I hjertet af denne lille, karakteristiske fiskerby ligger en borg fra det 17. århundrede, som i dag adskiller den gamle bydel fra den nye.

Peschici ligger guddommeligt på Gargano-halvøens nordkyst højt hævet over kalkklipper, lange sandstrande og en vidunderlig udsigt mod Tremiti-øerne, som lokker i horisonten.

Lottogevinsten

Byens befolkning sidder lidt med en følelse af, at de er født under en heldig stjerne, eftersom byen vandt en større lottogevinst i 1998. Byens borgmester havde dengang fået borgerne med på en gang systemtips og jackpotpuljen på 35 mio. euro faldt på et tørt sted for det lidt fattige fiskerleje med 4.000 indbyggere.

Smukt historisk centrum

Peschici er en typisk apulisk by med hvidkalkede huse smukt placeret på en 90 meter høj klippeskråning ud mod havet. Her er tale om en livlig by med et smukt historisk centrum med brolagte gyder, turkisblå detaljer og kig til det turkisblå hav mellem husene.

I det absolutte centrum er der miljøzone ZTL og man må derfor ikke køre hertil i bil.

Byens fæstning

På toppen af klippen ligger byens fæstning, som kan dateres tilbage til 1200-tallet. Fæstningen havde til formål at beskytte byen mod pirater og andet skidtfolk fra havet – området havde især sit hyr med at holde tyrkere, slavere og saracenere på afstand.

Varieret landskab

Neden for byen finder man den livlige havn og brede gyldne sandstrande, som i stor stil tiltrækker turister fra nær og fjern i sommermånederne. Området er landskabsmæssigt meget varieret og byder også på grotter, trabucchi (traditionelle fiskeposter i træ med net hængende ud over vandet) og fritstående klipper i vandet.

Kulturhistorisk interessant

2 km fra Peschici ligger det kulturhistorisk interessante kloster Abbazia di Calena. Det privatejede kloster fra år 870 ligger i smukke grønne omgivelser.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Peschici