Rejser til San Cataldo

San Cataldo er en arketypisk italiensk badeby, der liver op om sommeren og går i dvale om vinteren. Her er strand, sommerliv og overraskende kort til barokbyen Lecce, der ligger blot 10 km vest for byen.

Badebyen San Cataldo er beliggende 10 km stik øst for den syditalienske perle, barokbyen Lecce og kaldes derfor i folkemunde Lido di Lecce. Byen er en klassisk italiensk badeby med god strand, med palmer langs kystvejene, med moderne sommerboligkvarterer og et torv med et sæsonpræget udbud af spisesteder, isbarer og butikker med blandt andet kolonialvarer. Med andre ord, her er alt, hvad man skal bruge for en god badeferie i sommermånederne, for i ydersæsonen og om vinteren er der meget stille i San Cataldo.

Aktiviteter

Har man brug for at supplere timerne på stranden med lidt kultur er der muligheder for at deltage i olivenoliesmagninger, vinsmagninger, gårdbesøg mm i det omgivende opland, ligesom Lecce med sine mange arkitektoniske og historiske sider, bør kunne tilfredsstille kultur-trangen hos de fleste. Det kan også anbefales at besøge Otranto syd for San Cataldo, eller Gallipoli syd-vest for Lecce på Salento-halvøen og Santa Maria di Leuca helt nede i hælen.

Lidt mere aktiv

Takket være San Cataldos plane omgivelser er cykling i en klasse for alle, og da området er præget smuk natur med grøn vegetation og mange smukke strandbugter, er der desuden en gulerod for enden af anstrengelserne. Er man den musikalske type, der foretrækker at danse de ekstra sommerkilo af, er der også lidt liv i byen om aftenen, der lystigt fodrer aftenen med lyd.

Markedsdag

På en højhellig søndag kan man gå på gaden og finde strømper til en 10'er, nye støvler eller et fint broderet forklæde, for søndag er der gademarked i byen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Cataldo