Rejser til San Giovanni Rotondo

Hvad tilbedelse er i stand til at gøre, ses i byen San Giovanni Rotondo, der frem til 1916 blot var en almindelig middelalderby beliggende mellem fuglekvidr og skovene på Gargano-halvøen. Indtil 1916 skyndte de troende sig blot forbi for at komme frem til det hellige bjerg Monte Sant’Angelo. Men i 1916 kom den troende mand Francesco Forgione til byen, i dag bedre kendt som folkehelten Fader Pio (fra Pietrelcina). Med sin aura af hellighed og sine helbredende kræfter, som først blev ham anerkendt i 2002, hvor han blev erklæret helgen, vendte han op og ned på halvøens religiøse balance, og fik lanceret San Giovanni Rotondo som Italiens svar på franskmændenes Lourdes.

Karakteristisk arkitektur

Byen er beliggende 566 m.o.h. og har en betragtelig indbyggerflok på godt 26.000. Oprindeligt opstod byen i det 11. årh., da indbyggere fra Castel Pirgiano og andre to nærliggende småbyer flyttede hertil, idet det var et område rigt på vand, der var beliggende langs den hellige vej: Via Sacra Longobardorum, på kanten af Ærkeenglen Michaels grotte.
Middelalderbyen rummer, foruden religiøse statuer og kirker helliget Fader Pio, adskillige eksempler på den karakteristiske arkitektur for Gargano-halvøen, foruden nogle enkelte fortidslevn fra tårnene, der var en del af bymuren – muren er i dag for størstedelen ombygget til beboelse.

Fader Pio

Fader Pios dødelige rester hviler i kirken Chiesa Santa Maria delle Grazie og tiltrækker mange af byens besøgende. Fader Pio døde i 1968. Desuden kommer her tusindvis af syge mennesker for at lade sig helbrede på det hospital, som Fader Pio lod opføre: Casa Sollievo della Sofferenza. Lige så mange besøgende kommer for at se Fader Pios sandaler, linnedklæder, kors, evangeliet og handskerne, der dækkede for Fader Pios stigmatiseringer: Disse ejendele er nemlig udstillede i den celle, hvor Fader Pio dagligt kom for at bede.

Til højre for hospitalet har man i 1987 rejst et monument for Fader Pio, der fejrer nøglepunkterne i hans liv symboliseret af fire bronzefliser, og som ligeledes indleder gaden Via Crucis fra det 20. århundrede.

Akitektonisk perle

Til venstre for hospitalet har man opført en moderne kirke for Fader Pio: La nuova chiesa di padre Pio. Renzo Piano har projekteret kirken som en spiralformet struktur med en imponerende og enorm tagkonstruktion udført i træ og kobber, der i samspil med den store malede glasfacade symboliserer det enorme eftermæle, som Fader Pio har efterladt. Kirken er en arkitektonisk perle og et forfriskende pust blandt de kendetegnende ældre bygningsværker, og er således bestemt et besøg værd.

Udflugter fra San Giovanni Rotondo

Vi opfordrer vore kunder til at besøge den nærliggende Nationalpark: Gargano med sin indbydende flora og fauna; det hellige bjerg Monte Sant’Angelo, hvor det siges at Ærkeenglen Michael har vist sig i grotten opkaldt efter ham; og så er følgende byer seværdige: Carpino, Peschici, Rodi Garganico og Vieste. Har man lyst til at mærke vinden suse i håret, går der dagligt adskillige både ud til de smukke øer Tremiti, der ikke for ingenting kaldes Adriaterhavets perle.

Slow Food

Er man til eno-gastronomiske udflugter, er Slow Food meget synlige på halvøen, og det er derfor oplagt at undersøge mulighederne for at få lov at besøge nogle af områdets mest fremtrædende producenter af særlige lokale fødevarer, så som ostetypen Caciocavallo Podolico - fra køer af racen Podoliche (hvide køer med flotte snoede horn) -, bønnerne Fave di Carpino, appelsinerne Arancie di Rodi og ålen Anguilla di Lesina.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Giovanni Rotondo