Rejser til Taranto

Taranto ligger i regionen Apulien på Italiens "hæl". Takket være sin naturlige havn og strategisk gode placering har Taranto i lange perioder gennem historien spillet en vigtig strategisk rolle i middelhavsregionen. Det var græske kolonister fra Sparta, som grundlagde byen allerede i 706 f.v.t. Blot få hundrede år senere var Taranto formentlig en af de største byer i verden takket være en livlig handelshavn. Samtidig opbyggede grækerne her områdets største hær og flåde. Med den kontrollerede man fra Taranto de andre græske kolonier i det sydlige Italien.

Træerne voksede dog ikke ind i himlen, og i det 1. århundrede f.v.t. kunne romerne ikke længere leve med den græske koloni. Efter flere drabelige slag sætte de sig derfor på herredømmet over Taranto. Op gennem tiden skiftede magten hænder ad flere omgange, og det gik ikke altid stille for sig. Det er en af grundene til, at der bortset fra samlingen på byens arkæologiske museum ikke er mange spor tilbage fra den oprindelige oldtidsby i Taranto.

Nyt og gammelt side om side

Nu til dags er Taranto med sine omkring 200.000 indbyggere en af de største byer i det sydlige Italien. Økonomisk er det fiskeriet og industrien, som inkluderer stålvalseværker og skibsværfter, der har størst betydning. Men selvom en stor del af Taranto er en moderne by har den også meget at byde på som rejsemål. Ikke mindst, hvis du vil opleve en syditaliensk by, som ikke er domineret af turisme, kan det anbefales at rejse hertil. I Taranto vil du også tydeligt mærke historiens vingesus, når du går rundt i de smalle gader i den gamle bydel omgive af vand.

I slutningen af det 19. århundrede udgravede man en kanal, så denne ældste del af byen blev forvandlet til en lille ø kun forbundet til fastlandet af broer. Det gjorde man for at flådefartøjer skulle kunne sejle ind i Mar Piccolo havnen. Taranto har således ikke helt mistet sin militærstrategiske betydning, da en af Italiens vigtigste flådebaser stadig ligger her.

Ude på den lille ø finder du de mest interessante seværdigheder såsom det imponerende forsvarsværk Castello Aragonese fra det 15. århundrede, som stadig hører til flådebasen, domkirken og adskillige smukke palæer fra det 17. og 18. århundrede. Her er desuden gode muligheder for at finde en lille, hyggelige taverna eller restaurant. Det rigeste restaurant- og butiksliv finder du dog inde på fastlandet mod øst. Her er gaderne tilrettelagt efter et mere regelmæssigt mønster, men alligevel også ganske charmerende.

Strande og andre udflugtsmål

Det sydlige Italien er kendt for sit tørre, solrige klima. Rejser du til Taranto om sommeren, får du på et tidspunkt nok lyst til en forfriskende dukkert. Så behøver du ikke køre ret langt ud langs kysten for at finde lavvandede sandstrande, hvor hele familien kan nyde det klare, lave vand.

En rejse til Taranto giver dig derudover rig mulighed for at udforske resten af Apulien. Omkring 45 kilometer mod nord ligger for eksempel Alberobello med de berømte trulli-huse, som er et vartegn for regionen. Ligeledes er spændende byer som Lecce, Matera og Ostuni også inden for ganske overkommelig afstand af Taranto.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Taranto