Rejser til Torre Suda

Kystbyen Torre Suda ligger på Salento-halvøen, der nogle gange beskrives som "hælen" i den italienske "støvle." Strandene lige ved byen består af forrevne klipper eller sten, så det turkisblå hav er klart og indbydende. Der er dog også sandstrande inden for kort afstand af Torre Suda.

Byen er opkaldt efter tårnet fra det 15. århundrede, der som del af et større forsvar i sin tid beskyttede den lokale befolkning mod piratangreb. I dag bruges de øverste etager af tårnet jævnligt til udstillinger og andre kulturarrangementer. Nu til dags er det dog kun solhungrende feriegæster, som indtager byen.

Torre Suda er ind mod baglandet hovedsageligt et boligområde bestående af stille villaveje og lave bebyggelser, der mange steder er omgivet af dekorative haver. Det meste af byens liv - særligt midt på sommeren - foregår nede langs kysten, hvor du udover badestederne finder nogle restauranter med flot havudsigt. Nær det gamle tårn ligger desuden et supermarked og nogle enkelte butikker. Et egentlig forretningskvarter er der dog ikke.

Ønsker du at bo ved havet i fredelige omgivelser er det oplagt at rejse til Torre Suda. Her er hvad du har brug med både spisesteder og indkøbsmuligheder. Du slipper samtidig for de larmende forlystelser og natteliv, som man ellers ofte forbinder med feriebyer ved Middelhavet. Hvis du vil have lidt flere restauranter eller butikker at vælge mellem, er der desuden blot få minutters kørsel til større nabobyer som for eksempel charmerende Racale.

Det bedste af Italien

Har du lejet en bil, hvilket kan anbefales på en rejse til Torre Suda, kan du også nemt køre en tur ud langs kysten. Uanset om du kører mod nord eller syd er der ikke langt til børnevenlige sandstrande. Her kan hele familien nyde det indbydende, azurblå hav. Langs kystvejen har du desuden gode muligheder for at holde ind ved restauranter på vejen hjem fra stranden.

Går rejsen til Torre Suda om sommeren, vil det afslappende strandliv nok være uimodståeligt. Der er dog også meget andet at opleve i denne del af Italien, som er kendt land for de fleste af os. På knap en times kørsel kan du for eksempel nå smukke Lecce, der med rette kaldes for “Barokkens Firenze". Her vil du føle dig helt hensat til baroktiden, når du spadsere rundt i bymidtens smalle gader.

En rejse til Torre Suda er med andre ord en chance for at opleve det autentiske Italien og samtidig nyde en klassisk badeferie ved nogle af landets bedste strande.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Torre Suda