Rejser til Vieste

Vieste ligger på den smukke Gargano halvø i et område med lange smukke strande og fascinerende klipper. Byens historiske centrum er chamerende og byder på flere seværdigheder.

Vieste er Gargano-halvøens hovedby med ca. 13.000 indbyggere og ligger på halvøens yderste spids. Det er en levende by med mange torvepladser og småbutikker, restauranter og butikker. Den gamle bydel ligger smukt placeret på klippetangen San Francesco med sine hvide huse og små gyder. På det højeste punkt, 43 m.o.h., ved siden af Frederiks II’s normannerborg ligger byens treskibede katedral som et fremragende eksempel på apulisk byggeskik fra 1500-tallet.

Gyldne sandstrande

På sydsiden af denne hvide fiskerby ligger der lange gyldne sandstrande. Her finder man også et af Viestes smukke vartegn: kalkmonolitten Il Pizzomunno – en kæmpe fritstående kalkklippe, som står midt på stranden med den ene fod i vandskorpen.

Livlig havn

På nordsiden af byen finder man havnebassin og lystbådehavn. Byens livlig havn har daglige afgange i sommerhalvåret til de omkringliggende grotter og til øgruppen Tremiti-øerne. Herfra er der også udsigt til den lille isolerede ø Isola del Faro di S. Eufemia, hvor det gamle fyrtårn majestætisk rejser sig fra havets dyb.

ZTL

Bemærk at byen har miljøzone, og at der derfor er strikse regler for kørsel i byens historiske kerne og gaderne tæt herpå. Hold derfor øje med skiltningen: ZTL.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vieste