Rejser til Vignanotica

Hvide, stejle klipper i smukt naturreservat

Hvis du er i Apulien, må du ikke gå glip af Italiens modstykke til Møns Klint. Hvide, stejle klipper og grotter med små strande lurer overalt. Havet har smukke blå nuancer. Og området, som er dækket af fyrskov og oliventræer, er en del af Gargano Naturreservat.

Storslåede naturscenarier

Gargano-halvøens kystlinje er spækket med knejsende kridtskrænter, hemmelige grottehuler og betagende bugter. Af alle disse dragende naturscenarier hævder mange, at stranden ved Vignanotica er den smukkeste - og måske en af de mest kendte, eftersom den er tilgængelig i bil.

Landskabet

Vignanotica ligger lige syd for Pugnochiuso sådan cirka midtvejs mellem Vieste (25 km) og Mattinata (20 km). Landskabet er "så man må knibe sig i armen": ranke kridtvægge danner baggrund for det uendelige hav og den indbydende strand, der består af bittesmå, hvide sten. Stranden vender mod øst, så hen på eftermiddagen vil den ligge i skygge på grund af de høje skrænter. Der bliver hurtigt dybt, når man bevæger sig ud i det våde - og i området findes mange små grotter og bugter. Desuden løber der en vandrerute herfra og sydover mod den kendte Baia delle Zagare. Denne rute er ca. 3 km lang.

Det praktiske

Vignanotica ligger ca. 3 km (ad hårnålesving) fra hovedvej 89 mellem Vieste og Mattinata. Uden for sæsonen kan det lade sig gøre at køre næsten helt ned til stranden, mens man om sommeren har mulighed for at parkere (mod betaling) i et nærliggende parkeringsanlæg og derfra køre det sidste stykke med en shuttlebus. Stranden er populær om sommeren, eftersom den er en af de få tilgængelige i bil, og desuden findes der kun få strande på strækningen mellem Vieste og Mattinata.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vignanotica