Rejser til Basilicata

Hjemsted for Italiens mest særprægede by. Book spændende rejser til Basilicata med fly fra Danmark.

På en rejse til Basilicata i det sydligste Italien, får du både lækre sandstrande, spændende byer og høje bjerge. Book rejsen, inkl. fly, billeje og håndplukket feriebolig online hos Escapeaway. Basilicata er nok undseelig og indeklemt mellem Apulien og Calabrien, men lad dig ikke narre. Unesco-labyrintbyen Matera, den syditalienske charme og den storslåede natur gør hele forskellen. Og så kan regionen også tilbyde dig hele to små kyststrækninger.

Indeklemt region med interessante byer

Basilicata ligger klemt inde mellem regionerne Campania, Calabrien og Apulien. Basilicata hører til blandt Italiens mindst besøgte områder. Store dele af regionen domineres af et bjergrigt og grønt landskab, hvor der er langt mellem (lands)byerne. Regionen byder især på to meget interessante byer Matera, der med sin gamle bydel er et kapitel for sig og Venosa som er en mindre, men fascinerende by med spændende seværdigheder og hyggelig stemning.

Lidt om Basilicata

Flere af Basilicatas byer ligger mere end 700 meter over havets overflade, hvorfor der selv om sommeren i aftentimerne kan være forholdsvis køligt. I øvrigt hører Basilicata faktisk til en af Italiens køligste regioner i vintermånederne. Landskabet i Basilicata varierer meget og der er stor forskel på at opholde sig f.eks. ved den Joniske kyst eller den vestlige kyststrækning som er klipperig. Den nordlige del af Basilicata er af vulkansk oprindelse. Her er jorden mere frugtbar og området er rigt på fæstninger og slotte fra middelalderen.

Et andet aspekt af Basilicata som bestemt yder romantikken retfærdighed er Matera. Lad jer opsluse af det labyrintiske netværk af gyder og stræder, og besøg fx den lille selvstændige kunstner, som laver religiøse ikoner på tegl fra Matera … han er sommetider at finde i et af grottehusene ved hulekirkerne. Om aftenen syder den sydlandske aftensstemning på Via del Corso i Materas nyere bydel.

Chancen for romance i Basilicata er god. Regionen har et råt og vildt udtryk i bjergene og i det bakkede terræn. Selv om Basilicata ikke er spækket med landsbyer, så er de eksisterende til gengæld fulde af charme. Besøg fx Venosa, som i sit stemningsfulde centrum på den lille piazza indbyder til kvalitetstid.

Et tilbageblik

Basilicata har som sine naboregioner også været under indflydelse af mange forskellige nationaliteter og imperier f.eks. grækerne, romerne, byzantinerne, saracenerne og normannerne. Man har flere steder i regionen mulighed for at se spor fra disse forskellige epoker.

De ferieboliger og indkvarteringssteder vi tilbyder i Basilicata kan både for sig selv eller sammensat fungere som en ren Basilicata-ferie, men på grund af regionens nærhed til Apulien, Campania eller Calabrien kan en ferie i Basilicata sagtens kombineres med en eller fler af disse regioner alt efter ønske.

Aktiv ferie

Hvis du er til et bjergrigt terræn og mennesketomme områder, så lad dig friste af Basilicatas udbud af naturoplevelser. De skovområder, der findes i Basilicata, er rige på flora og fauna – og Monticchio-søerne (to cirkelformede vulkansøer) og Sirino-søen er begge et besøg værd. Det er aktiv ferie, når det er bedst.

Har du stadig ikke fået nok aktiv ferie, så aflæg Pollino Naturreservat (Italiens største) et besøg. Reservatet ligger i såvel Calabrien som Basilicata og er et underskønt område, der når imponerende højder over 2.200 meter og rækker helt ud til både Det Joniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Her finder du skovområder, klippeformationer, grotter, floder og søer, som gør en tur i området til en smuk oplevelse.

Mere information til din rejse til Basilicata

Basilicata - også historisk kaldet "Lucania" - ligger i den sydlige del af landet, omgivet af regionerne Apulien mod øst, Calabrien mod syd, Campania mod nord, samt Det Tyrrhenske Hav og Tarranto-bugten mod syd. Regionen har en befolkning på omkring 600.000 indbyggere, hvoraf ca. 70.000 bor i regionshovedstaden Potenza.

Basilicata byder på store naturoplevelser, fremragende gastronomi, smukke kyststrækninger, højtliggende, labyrintiske byer og masser af syditaliensk charme.

Landskabet rummer både frodige skovområder, vulkansøer, smukke kyststrækninger, floder og høje bjerge. I nationalparken Pollino, der er Italiens største naturreservat, kan du opleve et enestående naturområde med truede dyrearter, spektakulære klippeformationer, indgraverede grottevægge og høje bjerge, herunder Serra Dolcedorme, som er det højeste bjerg med sine 2.267 meter.  

Hvis du mere er til en sol- og badeferie, er Basilicata også leveringsdygtig. Basilicatas kyst er ikke særlig lang, men til gengæld vender den ud til to have; nemlig Det Joniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Ved det Tyrrhenske Hav bør du besøge byen Maratea, hvor du både kan finde strand, klipper, sol og en charmerende, stemningsfuld by. I Policastro-golfen kan du finde nogle af regionens mest rene badestrande, såsom Acquafredda, Fiumicello, Santavenere og Marina di Maratea, samt gode muligheder for at snorkle, dykke eller bade fra klipper.

I den labyrintiske og maleriske by Matera, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco, kan du gå på opdagelse blandt byens mange interessante seværdigheder, der bærer præg af de mange kulturer - byzantinsk, normannisk, lombardisk og saracensk -  som er strømmet gennem byen. I byen Melfi kan du opleve det storslåede normanniske slot ”Castello Normanno-Svevo”, hvori du også finder det interessante nationalmuseum ”Museo Nazionale del Melfese”. I den lille by Muro Lucano, der ligger i 600 meters højde, kan du nyde udsigten over de lavereliggende dale, samt gå på opdagelse i spor fra romertiden. Og i byen Maratea er der både noget for de festglade unge med masser af barer og diskoteker og noget for de ældre med masser af kulturelle seværdigheder og kunstarrangementer. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Rejsemål i Basilicata

 • Gæstebedømmelser 9,6
  Matera
  4 hoteller
  Matera er et af de bedste eksempler på, at den lidt oversete syditalienske region Basilicata har meget at byde på som rejsemål. Hovedattraktionen i Matera er ubetinget grottebyen, som engang blev kaldt for "Italiens skam", men i dag er forvandlet ... til charmerende restauranter, butikker og hoteller. Læs mere
 • Bernalda
  1 hotel
  Det kastede en vis glans over Bernalda, da den berømte filminstruktør Francis Ford Coppola købte et hjem til sin familie i byen. Men derudover er en rejse til Bernalda ved Italiens "hæl" en chance for at opleve en region, som er forskånet for masseturisme.
 • Maratea
  1 hotel
  Maratea der ligger højt over den sydlige Tyrrhenske Kyst, er stadig mest et rejsemål for kendere af Italien. Denne lille perle af et rejsemål er ideel for dig, som drømmer om en fredfyldt ferie i en landsby, der trods nærheden til det klare ... hav har bevaret sin oprindelige charme. Læs mere
 • Melfi der ligger for foden af Monte Vulture emmer af ægte middelalderstemning. Ikke mindst på grund af den imponerende og smukke normannerfæstning fra det 11. århundrede, men også nede i de smalle brostensbelagte gader, hvor der gemmer sig talrige ... spisesteder. Læs mere
 • Metaponto er et af de mest populære rejsemål i Basilicata-regionen, hvilket ikke er så svært at forstå. Her finder du alt, hvad man forventer at en klassisk badeby med en kilometerlang, familievenlig sandstrand og dertil hørende faciliteter.
 • Montescaglioso, som er kendt for sine smukke klostre, ligger med både havet og Matera, europæiske kulturhovedstad 2019, inden for kort rækkevidde. En ferie her byder derfor på rig muligheder for både kulturelle oplevelser og dejlige afslapning ved havet.

Populære hoteller i Basilicata

Italien, Syditalien, Basilicata, Matera
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Afstand til havet: ca. 46 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Basilicata, Matera
9,4
Fabelagtigt
356 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Syditalien, Basilicata, Matera
9,8
Fabelagtigt
531 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Afstand til centrum: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Potenza

Potenza, som er Basilicatas hovedstad, er samtidig den højest beliggende regionshovedstad i Italien. Den ligger i cirka 820 meter højde. Selvom byen har været underlagt mange forskellige kulturer og folkeslag er det meste af det historiske centrum ødelagt på grund af omfattende jordskælv. Men der findes trods alt en del monumenter i byen som er værd at besøge f.eks. den romerske villa, katedralen og kirken San Francesco d’Assisi.

Den historiske labyrintby Matera

Matera er en malerisk by med en rig historie. Byen kom i middelalderen under primært byzantinsk herredømme som skiftevis blev afløst af lombardisk, saracensk og normannisk kontrol. Under Normannerne kom Matera under direkte indflydelse af kongen, hvilket betød at blomstrede i denne periode. Byen har mange interessante seværdigheder fra forskellige epoker. Byen er især kendt for den mange huler i klikkerne, som så sent som frem til 1960’erne var beboede, indtil regeringen tvangsflyttede beboerne til nyere bebyggelse. I 1994 blev I Sassi di Matera, af UNESCO, erklæret en del af Verdens kulturarv.

Rivello er en hyggelig lille by som ligger i skønne omgivelser med en dejlig udsigt over Noce dalen.
Maratea - bør ikke forveksles med Matera - da byerne er vidt forskellige. Maratea er Basilicatas livlige badeby, hvor festglade unge om aftenen indtager diskotekerne og om dagen ligger side om side på de dejlige strande med det knejsende San Biagio-bjerg i ryggen. Byen har nu også megen kultur at byde på, hvorfor den også tiltrækker et ældre publikum. Med over 40 kirker og mange kunst- og musikarrangementer i sommermånederne, er her meget at tage fat på.

Andre nævneværdige byer

Muro Lucano er en charmerende mindre by, der ligger i en højde af cirka 600 meter med et flot panorama ud over dalene. Byens historie er meget lang og der findes spor fra Romerne.

Brienza er en anden lille charmerende by som ligger i flot område som tidligere var under lombardisk og derefter normannisk herredømme.

Melfi er den vigtigste by i Vulture området som har et fantastisk normannisk slot ”Castello Normanno-Svevo”, hvori man også finder det interessante nationalmuseum ”Museo Nazionale del Melfese”. Byens domkirke er oprindeligt af normannisk konstruktion, men er senere blevet restaureret i barok.

Hvad siger gæsterne i Basilicata?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser