Rejser til Basilicata

Hjemsted for Italiens mest særprægede by. Book spændende rejser til Basilicata med fly fra Danmark.

På en rejse til Basilicata i det sydligste Italien, får du både lækre sandstrande, spændende byer og høje bjerge. Book rejsen, inkl. fly, billeje og håndplukket feriebolig online hos Escapeaway. Basilicata er nok undseelig og indeklemt mellem Apulien og Calabrien, men lad dig ikke narre. Unesco-labyrintbyen Matera, den syditalienske charme og den storslåede natur gør hele forskellen. Og så kan regionen også tilbyde dig hele to små kyststrækninger.

Indeklemt region med interessante byer

Basilicata ligger klemt inde mellem regionerne Campania, Calabrien og Apulien. Basilicata hører til blandt Italiens mindst besøgte områder. Store dele af regionen domineres af et bjergrigt og grønt landskab, hvor der er langt mellem (lands)byerne. Regionen byder især på to meget interessante byer Matera, der med sin gamle bydel er et kapitel for sig og Venosa som er en mindre, men fascinerende by med spændende seværdigheder og hyggelig stemning.

Lidt om Basilicata

Flere af Basilicatas byer ligger mere end 700 meter over havets overflade, hvorfor der selv om sommeren i aftentimerne kan være forholdsvis køligt. I øvrigt hører Basilicata faktisk til en af Italiens køligste regioner i vintermånederne. Landskabet i Basilicata varierer meget og der er stor forskel på at opholde sig f.eks. ved den Joniske kyst eller den vestlige kyststrækning som er klipperig. Den nordlige del af Basilicata er af vulkansk oprindelse. Her er jorden mere frugtbar og området er rigt på fæstninger og slotte fra middelalderen.

Et andet aspekt af Basilicata som bestemt yder romantikken retfærdighed er Matera. Lad jer opsluse af det labyrintiske netværk af gyder og stræder, og besøg fx den lille selvstændige kunstner, som laver religiøse ikoner på tegl fra Matera … han er sommetider at finde i et af grottehusene ved hulekirkerne. Om aftenen syder den sydlandske aftensstemning på Via del Corso i Materas nyere bydel.

Chancen for romance i Basilicata er god. Regionen har et råt og vildt udtryk i bjergene og i det bakkede terræn. Selv om Basilicata ikke er spækket med landsbyer, så er de eksisterende til gengæld fulde af charme. Besøg fx Venosa, som i sit stemningsfulde centrum på den lille piazza indbyder til kvalitetstid.

Et tilbageblik

Basilicata har som sine naboregioner også været under indflydelse af mange forskellige nationaliteter og imperier f.eks. grækerne, romerne, byzantinerne, saracenerne og normannerne. Man har flere steder i regionen mulighed for at se spor fra disse forskellige epoker.

De ferieboliger og indkvarteringssteder vi tilbyder i Basilicata kan både for sig selv eller sammensat fungere som en ren Basilicata-ferie, men på grund af regionens nærhed til Apulien, Campania eller Calabrien kan en ferie i Basilicata sagtens kombineres med en eller fler af disse regioner alt efter ønske.

Aktiv ferie

Hvis du er til et bjergrigt terræn og mennesketomme områder, så lad dig friste af Basilicatas udbud af naturoplevelser. De skovområder, der findes i Basilicata, er rige på flora og fauna – og Monticchio-søerne (to cirkelformede vulkansøer) og Sirino-søen er begge et besøg værd. Det er aktiv ferie, når det er bedst.

Har du stadig ikke fået nok aktiv ferie, så aflæg Pollino Naturreservat (Italiens største) et besøg. Reservatet ligger i såvel Calabrien som Basilicata og er et underskønt område, der når imponerende højder over 2.200 meter og rækker helt ud til både Det Joniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Her finder du skovområder, klippeformationer, grotter, floder og søer, som gør en tur i området til en smuk oplevelse.

Mere information til din rejse til Basilicata

Basilicata - også historisk kaldet "Lucania" - ligger i den sydlige del af landet, omgivet af regionerne Apulien mod øst, Calabrien mod syd, Campania mod nord, samt Det Tyrrhenske Hav og Tarranto-bugten mod syd. Regionen har en befolkning på omkring 600.000 indbyggere, hvoraf ca. 70.000 bor i regionshovedstaden Potenza.

Basilicata byder på store naturoplevelser, fremragende gastronomi, smukke kyststrækninger, højtliggende, labyrintiske byer og masser af syditaliensk charme.

Landskabet rummer både frodige skovområder, vulkansøer, smukke kyststrækninger, floder og høje bjerge. I nationalparken Pollino, der er Italiens største naturreservat, kan du opleve et enestående naturområde med truede dyrearter, spektakulære klippeformationer, indgraverede grottevægge og høje bjerge, herunder Serra Dolcedorme, som er det højeste bjerg med sine 2.267 meter.  

Hvis du mere er til en sol- og badeferie, er Basilicata også leveringsdygtig. Basilicatas kyst er ikke særlig lang, men til gengæld vender den ud til to have; nemlig Det Joniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Ved det Tyrrhenske Hav bør du besøge byen Maratea, hvor du både kan finde strand, klipper, sol og en charmerende, stemningsfuld by. I Policastro-golfen kan du finde nogle af regionens mest rene badestrande, såsom Acquafredda, Fiumicello, Santavenere og Marina di Maratea, samt gode muligheder for at snorkle, dykke eller bade fra klipper.

I den labyrintiske og maleriske by Matera, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco, kan du gå på opdagelse blandt byens mange interessante seværdigheder, der bærer præg af de mange kulturer - byzantinsk, normannisk, lombardisk og saracensk -  som er strømmet gennem byen. I byen Melfi kan du opleve det storslåede normanniske slot ”Castello Normanno-Svevo”, hvori du også finder det interessante nationalmuseum ”Museo Nazionale del Melfese”. I den lille by Muro Lucano, der ligger i 600 meters højde, kan du nyde udsigten over de lavereliggende dale, samt gå på opdagelse i spor fra romertiden. Og i byen Maratea er der både noget for de festglade unge med masser af barer og diskoteker og noget for de ældre med masser af kulturelle seværdigheder og kunstarrangementer. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Rejsemål i Basilicata

  • Det kastede en vis glans over Bernalda, da den berømte filminstruktør Francis Ford Coppola købte et hjem til sin familie i byen. Men derudover er en rejse til Bernalda ved Italiens "hæl" en chance for at opleve en region, som er forskånet for masseturisme.