Rejser til Maratea

Maratea, der ligger højt over den sydlige Tyrrhenske Kyst, er en lille perle af et rejsemål, som er ideel for dig, som drømmer om en fredfyldt ferie i en landsby, der trods nærheden til det klare hav har bevaret sin oprindelige charme. Book din rejse til Maratea med Escapeaway i dag!

Maratea er en lille perle ved det Tyrrhenske Hav i det sydlige Italien. Der er endnu ikke mange udenlandske ferierejsende, som kender til byen, selvom den ligger ved en kyststrækning, der uden overdrivelse kan beskrives som en af de smukkeste i Italien. Man kan næsten mistænke italienerne for at ønske at hyggelige Maratea forbliver en velbevaret hemmelighed. Finder du alligevel vej hertil, venter der dig et enestående rejsemål med en idyllisk beliggenhed omkring en kilometer fra havet, oppe på siden af Monte San Biagio. I det gamle centrums fredfyldte gader kan du udforske små butikker, mens piazzaerne med deres caféer indbyder til afslapning i solen med en forfriskning.

Byen med de mange kirker

Går du en tur i eller omkring Maratea, vil du på et tidspunkt nok bemærke, at der er usædvanlig mange kirker her. De fleste af områdets 44 kirker er åbne for offentligheden, og det er ofte værd at kigge indenfor. En anden kendt religiøs seværdighed i Maratea er den 22 meter høje kristusstatue, Il Renditore, på toppen af Monte San Biagio, som i størrelse kun overgås af den i Rio de Janiero. Der er en smuk udsigt over kysten oppe fra den imponerende statue, der er bygget i ren Carrara-marmor fra Toscana. Du kan tage en taxi derop, men det er også en god oplevelse at tage turen til fods.

Er vandreturen op til den iøjefaldende kristusstatue ikke nok motion for dig, er der mange andre naturskønne udflugtsmål i nærheden af byen, der kan udforskes til fods som for eksempel Pollino Nationalparken eller Cilento og Vallo del Diano Nationalparken lidt længere væk. Sidstnævnte er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Du bør også tage dig god tid til at udforske nogle af de små landsbyer og bebyggelser lige omkring Maratea. Helt nede ved havet ligger for eksempel Maratea Porto, der som navnet antyder, har en lille havn med en skøn blanding af lystbåde og små fiskejoller. Herfra er det som regel muligt at tage på bådture til nogle af kyststrækningens grotter og ellers utilgængelig strande. Til trods for det uvejsomme terræn omkring byen, er der ganske gode transportforbindelser til og fra Maratea. Togstationen, der ligger nedenfor byen, ligger således på toglinjen mellem Napoli i nord og Reggio di Calabria i syd. Desuden kører der en lokalbus, som du blandt andet kan bruge til at komme ned til havet fra Maratea. Det er dog også værd at køre en tur med denne bus helt til nabobyen Castrocucco blot for at nyde de smukke kystlandskaber, der passeres undervejs.

Idylliske strande mellem klipperne

Det er naturligvis ikke kun den smukke beliggenhed mellem de frodige bjerge, der gør Maratea til et attraktivt rejsemål. Langs kysten ligger der mellem klippefremspringene adskillige små badevige med gode sandstrande (groft sand), hvor du kan nyde en afslappende dag med dukkerter i det krystalklare vand. Da Maratea ligger lidt oppe af bjerget på afstand af havet, er der nok ingen fare for at den charmerende gamle by nogensinde bliver forvandlet til en overrendt badeby. Det er trods de forholdsvis små strande i dette område derfor også sjældent, at du ikke kan finde et roligt sted at nyde en dag ved vandet.

På grund af den dramatiske, bjergrige kystlinje er en del af strandene faktisk kun tilgængelige fra vandsiden, men der er dog også flere strande med nem adgang, hvor du desuden finder et godt udvalg af faciliteter. Hvis du ikke vil dase hele dagen i sandet, men blot tage en afsvalende dukkert, kan du eventuelt blot hoppe i vandet ved det lille havbad, Cala Tunnara, mellem klipperne lige neden for byen.  Vil du ikke nøjes med at plaske rundt i overfladen, er der i området også lokale firmaer, som tilbyder dykkerture.

Sådan booker du en rejse til Maratea

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Maratea. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Bari eller Napoli, eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Maratea, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Scalea
>> Læs om rejser til Capo Vaticano

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Maratea