Rejser til Melfi

I hjertet af Italien

Besøg Melfi med sin panoramiske placering og smukke middelalderby der har været centrum for historiske begivenheder. Gå på opdagelse i de smalle stenbelagte gader og nyd et glas vin, udsigten og atmosfæren i en by hvor kejsere og paver har sat sine spor.

Ægte middelalderstemning

Bjerget Monte Vulture er en udslukt vulkan og tæt ved ligger Melfi, der især er kendt for sin imponerende og smukke normannerfæstning fra det 11. århundrede. Den Tysk-Romerske kejser Frederik 2. havde sommer residens her og i disse kulisser forfattede han lovsamlinger som i dag regnes for at være de første moderne lovskrifter med retten i centrum. Her yndede han at gå på jagt som falkoner og i slutningen af oktober kan du opleve den internationale samling af falkoner fra nær og fjern og mange middelalder aktiviteter for store og små. Paver er blevet valgt her og korstog blev organiseret her fra Melfi. Så kom og nyd atmosfæren, udsigten og ikke mindst de kulinariske glæder.

Fortidsfund

Fæstningen har siden 1976 huset museet Museo Nazionale Archeologico Melfese, der gemmer på fund fra fortiden og forskellige historiske objekter fundet i området gennem tiderne.

Et besøg værd

Melfis domkirke er bygget i barokstil, mens klokketårnene dog er normanniske. Også Il Palazzo del Vescovado (Biskopsbygningen) - egentlig opført i det 11. århundrede, men ombygget i barokstil i det 18. århundrede - er et besøg værd.

Religiøst optog

I pinsen opføres et religiøst optog, hvor man i historiske dragter drager mod bjerget for at hente en statue af Treenigheden for derefter at køre denne tilbage til byen på en oksetrukket kærre. Her er diverse boder, hvor bl.a. lokale produkter i terrakotta sælges.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Melfi