Rejser til Calabrien

Syditaliensk livsglæde i en klasse for sig. Unikke rejser til Calabrien i Italien med fly fra Danmark.

Når du rejser til Calabrien med Escapeaway, får du flybillet, billeje i lufthavnen, en håndplukket feriebolig og masser af frihed - og det er kun den perfekte ramme om de utrolige oplevelser, som denne "støvlesnude" rummer. Book online nu - det er nemt!

Calabrien gør dig glad. Den sydlige charme og livsglæde finder du alle steder fra de autentiske kystbyer til den krydrede mad. Sandstrandene og det krystalklare hav er aldeles værd at rejse efter, da det er i en klasse for sig.

Syditaliens mest afslappede region

Calabrien er en af de smukkeste regioner i Syditalien. Høje bjerge, skovklædte områder, skønne fine sandstrande med krystalklart hav og små interessante byer i et uberørt landskab.

Calabrien var i antikken en del af Magna Graecia og mytologien synes næsten at være knyttet til det smukke og øde landskab. Men Calabrien er mere end blot mytologi. Store personer som fx Pythagoras boede i Calabrien. I Sibari grundlagde man de bedste træningscentre for antikkens deltagere i Olympiaden.

Et besøg i Calabrien er først og fremmest et besøg der fokuserer på havet og naturen som netop i denne region er enestående. Men vestkysten byder også på flere pittoreske småbyer hvor man kan opleve den herlige afslappende atmosfære.

Mere information til din rejse til Calabrien

Calabrien - populært kaldet “tåen” i den italienske støvle - ligger ved Messinastrædet i den sydvestligste del af det italienske fastland. Regionen har omkring 2 millioner indbyggere, hvoraf de ca. 100.000 bor i regionshovedstaden Catanzaro. I antik tid blev Calabrien slet og ret kaldt “Italien”. Siden udvidede romerne navnet til også at gælde Syditalien generelt - og til sidst blev navnet brugt for hele fastlandet. På en vis måde er Calabrien da det oprindelige “Italien”.

Calabrien byder på fantastiske sandstrande og klippestrækninger, som egner sig perfekt til en sol- og badeferie; storslået og uspoleret natur med både skovklædte og rå bjerge, dybe slugter og hele tre nationalparker; en lækker gastronomi, der nærer sig af nærheden til hav og bjerg med meget vildtkød og mange fiskeretter; charmerende og historiske kystbyer, hvoraf mange har oprindelse helt tilbage til antikken; og sidst men ikke mindst masser af livsglæde og evnen til at slappe af og nyde livet, som det er.

Få steder i Italien har så gode muligheder for en sol- og badeferie som Calabrien. De bedste steder finder du blandt andet i Santa Maria dell’Isola i Tropea, Scoglio dell’Ulivo i Palmi, og Pietra Grande ved Catanzaro. Hvis du bliver træt af at dase på stranden, kan du tage på en vandretur i én af regionens hele tre nationalparker, Pollino, Sila og Aspromonte, eller i ét af de mere end 16 naturreservater, der findes i regionen. Her findes en rig og spændende flora og fauna; blandt andet kan du se ulve og ørne.   

I regionens byer venter der mange spændende kulturelle og historiske seværdigheder. I regionshovedstaden Catanzaro kan du opleve mange smukke barokbygninger og nyde udsigten til Fiumarella-dalene fra 350 meters højde; i Reggio di Calabria på Calabriens sydligste spids kan du gå på opdagelse blandt gamle græske og romerske ruiner i byens omkringliggende appelsinplantager; i Tropea kan du se byens berømte 4 kilometer lange hvide sandstrand og udforske den gamle historiske bydel, der vidner om både arabisk, normannisk og spansk indflydelse; og i Cosenza, der blev grundlagt af grækerne, kan du opleve mange spændende seværdigheder i det historiske centrum, bl.a. paladser og klostre.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Calabrien

 • Tropea
  12 hoteller
  Calabrien er stadig et lidt overset rejsemål i Italien, men lige netop Tropea har på grund af sine fantastiske strande og unikke beliggenhed i generationer tiltrukket ferierejsende. Her kan du nyde en afslappende badeferie ved det Tyrrhenske ... hav og samtidig have spændende uberørte udflugtsmål inden for din rækkevidde. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Capo Vaticano
  2 hoteller
  Capo Vaticano ligger i den syditalienske region Calabrien, som endnu er det mest italienerne selv, som har fået øjnene op for områdets kvaliteter som rejsemål. Det er ellers her, du finder nogle af landets bedste strande og hyggelige, uspolerede landsbyer.
 • Pizzo
  2 hoteller
  Pizzo er en af de mest charmerende og elegante fiskerbyer på Calabriens Costa degli Dei - Gudernes kyst. Her venter der dig stribevis af gode strande, og de stemningsfulde, smalle gader og hyggelige pladser oppe i selve Pizzo indbyder ligeledes ... til afslappende stunder. Læs mere
 • Praialonga
  1 hotel
  Praialonga er et lille ferieparadis nede på den italienske "tå". Her bor du i grønne omgivelser lige ned til en af de skønne strande, som regionen er så kendt for. Nyd en afslappende badeferie krydret med spændende udflugter til natur- og kulturseværdigheder.
 • Reggio di Calabria er bindeleddet mellem det italienske fastland og Sicilien. Byen, der er en af landets ældste, er dog også i sig selv et attraktivt rejsemål med en populær strand, et rigt restaurantliv og interessante seværdigheder i og omkring byen.
 • Scilla
  1 hotel
  I den lille fiskerby Scilla kan du nyde lyden af bølgerne, solen og et lokalt glas vin på en af byens restauranter, mens du spejder ud over de azurblå bølger til Sicilien. Eller du kan slå ned dig på den dejlige strand for foden af de grønne bjerge.

Populære hoteller i Calabrien

Italien, Syditalien, Calabrien, Tropea
9,8
Fabelagtigt
187 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Afstand til havet: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Calabrien, Pizzo
9,3
Fabelagtigt
598 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Calabrien, Capo Vaticano
9,1
Fabelagtigt
352 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Calabrien byder på noget for alle og uanset om du rejser på ferie for at opleve kultur og historie eller bare vil slappe af og nyde den smukke natur finder du det i Calabrien. Her kan du læse om nogle bud på forskellige ferieformer:

Aktiv ferie

Store dele af regionen Calabrien består af storslået natur og fine sandstrande. Regionen er desuden rig på bjerge og kan prale af hele tre nationalparker og mere end 16 naturreservater som indbyder til en aktiv ferie. Uanset om du foretrækker at vandre, cykle eller ride, så er der mange muligheder i Calabrien.

Sne er utroligt nok en naturlig del af bjergene i vintermånederne. Om efteråret er landskabet meget smukt, da naturen viser sig i alle palettens farver. Foruden det smukke og spændende indland kan man holde en aktiv ferie på havet ved f.eks at sejle til de Æoliske Øer og ikke mindst til øen Stromboli. 

Det autentiske Calabrien

Regionen Calabrien byder på et fint udvalg af autentiske byer. Scilla, Gerace, Scalea og ikke mindst Tropea er alle små hyggelige byer med små gader og stræder og ikke mindst alle de stemningsfulde pladser hvor lokalbefolkningen ynder at samles om aftenen. Disse pladser elsker vi skandinaver at opleve, når vi besøger Calabrien ! Næsten alle de små byer i Calabrien giver dig mulighed for som turist at opleve det ægte Italien. Noget vi heller ikke må glemme, når vi taler om det autentiske syditalien, er den varme gæstfrihed vi mødes med når man ankommer til sin feriebolig eller til aftenens udvalgte restaurant. Overalt modtages man med åbne arme, og det er måske det vi elsker allermest ved det autentiske Syditalien.

Hvad siger gæsterne i Calabrien?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser