Rejser til Ciminà

Storslået natur og syditaliensk landsbyidyl

Ciminà er en lille landsby i Locris bagland i Aspromonte Naturreservatet. Byen blev grundlagt i 1400-tallet, da tyrkerne smed de kristne ud fra Tyrkiet.

Byen har fået sit navn fra kommen, som her blev produceret i store mængder. Kommen, som kaldes lokalt ciminaia, er en plante på ca. 35-40 cm og bliver brugt såvel som krydderi som til at lave en likør (kumeel), men også som medicin. Ciminà er også kendt for sine caciocavallo-oste - en typisk syditaliensk ost der er lavet af strukket mælkemasse fra de fritgående køer i området.

Byen har aldrig haft mere end et par tusinde indbyggere. Efter Anden Verdenskrig oplevede mange landsbyer i Syditalien en stærk affolkning, og Ciminá led samme skæbne. I dag bor der i byen ca. 700 indbyggere, og den byder kun på de mest basale indkøbsmuligheder. Nærmeste større by er Locri, som ligger ca. 20 km herfra. De nærmeste strande ligger langs den joniske kystlinje ca. 12 km øst for Ciminá.

Afslapning på de nærmeste strande kan eventuelt kombineres med vandreture i Aspromonte Naturreservatet. Du kan for eksempel følge en velafmærket rute op til toppen af Monte Tre Pizzi, hvor dine anstrengelser bliver belønnet med en spektakulær panoramaudsigt.

Kort over Ciminà

Du kan få et overblik over byen og ferieboligernes placering ved at klikke på kortet herunder. Ferieboliger i Ciminà

De naturskønne omgivelser og den charmerende landsbystemning gør Ciminà til et ideelt rejsemål for dig, som ønsker at opleve ægte italiensk idyl. I blandt de hundredvis af ferieboliger i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser finder du netop et bredt udvalg af hoteller, ferielejligheder, B&B og villaer i landets mange skjulte perler. 

Vi har allerede udvalgt områdets bedste ferieboliger, så du blot skal vælge den indlogering i Ciminà, der passer bedst til dine behov. Har du særlige ønsker, kan du eventuelt benytte de udvidede søgeindstillinger. Ellers er du naturligvis også velkommen til at kontakte os for at få hjælp til at sammensætte den helt rigtige ferie i Italien.Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ciminà