Rejser til Gerace

Gerace ligger knap 10 km øst for kysten og 479 meter over havet. Fra byen nyder man en betagende udsigt over de omkringliggende bjergspidser og dalene, der fører ned til havet. Kun få turister har opdaget dette charmerende sted, hvor harmoniske bylinjer kombinerer sig med det barske og farverige landskab.

Legenden

Legenden fortæller at byen blev grundlagt af indbyggere fra Locri som forsvarssted mod de piratangreb, som jævnligt ødelagde kystbyerne. Deres leder, Sparviero (Jerax), er i dag repræsenteret i byens skjold.

De arkæologiske spor

Ser vi bort fra legenden, så har man fundet arkæologiske spor af bygninger fra perioden før den græske civilisation, som har præget områdets udvikling og kultur i flere århundreder. Mange af de græske filosoffer og matematikere kom faktisk fra Calabrien (f.eks. havde Pytaghoras sin skole i Crotone, ca. 150 km nord for Gerace).

Ikke de store ændringer

Byen har i dag den samme struktur, som fandtes her i middelalderen, stort set uden væsentlige ændringer. Den er omgivet af kraftige bymure, og man havde adgang til byen udelukkende gennem byportene.

Administrationen gennem tiderne

Byen blev erobret og administreret først af byzantinerne og derefter af normannerne. Derefter fulgte den Syditaliens skæbne og blev underlagt de, der herskede i området (bl.a. sveverne, aragoniserne, franskmændene, spanierne og til sidst borbonerne).

Religiøse bygninger

I Gerace ligger en af de ældste og vigtigste sogne i Calabrien. Derfor finder vi her enestående eksempler på religiøse bygninger, og vi skal forestille os at byens liv var præget af åndelige og religiøse aktiviteter.

Domkirken

Byens Domkirke er blandt de vigtigste bygninger i Syditalien. Dens profil dominerer byen fra alle kanter. Domkirken blev åbnet i 1045 og strækker sig på et areal af 76 meters længde og 26 meters bredde.

Skt. Frans kirke

Skt. Frans kirke og kloster blev her grundlagt i begyndelsen af det 13. årh. af Daniel, ven af Skt. Frans af Assisi. Kirken er pyntet med en imponerende dør i normannisk og arabisk stil og blev for nyligt restaureret. I kirken kan man beundre et alter med farver i barok stil, lavet af den lokale Bonaventura Perna i 1664, og Ruffo's grav fra 1300-tallet. Klosteret og den antikke brønd kan kun delvist beundres, pga. begrænset adgang.

Og flere endnu

I byen finder man endnu flere gamle kirker, som stammer fra det 12.-18. årh. Vi kan bl.a. nævne de byzantinske kirker Sankt Giovannello, Annunziatella og Santa Maria del Mastro fra 1100-tallet.

Nævnes bør også ruinerne fra den store imposante fæstning oppe på byens højeste sted.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Gerace