Rejser til Scilla

Charmerende lille fiskerby med rødder i mytologien

Her vil du blive tryllebundet af havets blå farver og lyden af rolige og monotone bølger. Nyd roen, solen og duftene fra de sydlige vinde og slap af med en middag eller glas vin mens du spejder til Sicilien.

Legenden

Legenden fortæller, at Scilla blev grundlagt af Odysseus, da han blev nødt til at gå i land her på vej tilbage fra de trojanske krige. Byen blev senere befæstet under Anassillao for at forsvare den fra de etruskiske angreb. Under romerne kom Spartacus her og forsvarede sig mod Marcus Crassus, som belejrede byen og fik lavet en dyb grav omkring bymuren.

Den græske mytologi

I den græske mytologi var Scilla (overs.: den som ødelægger) og Cariddi (den som suger væk) to udyr, som boede i to grotter på begge sider af Messina-strædet. Scilla var oprindeligt - ifølge myten - en nymfe, som Glauco var blevet forelsket i. Glauco bad heksen Circe om at give en kærlighedseliksir til Scilla. Heksen gav hende i stedet en eliksir, der forvandlede hende til et udyr.

Havstrømme og vinde

Scilla og Cariddi, som ligger på den sicilianske side, var begge personificeringer af de kraftige havstrømme og vinde, som repræsenterede en seriøs fare for skibene, der sejlede forbi denne del af kysten, som her er rig på små bugter og klipper.

Dejlig by og strand

I dag er det en dejlig fiskerby med ca. 5.000 faste indbyggere. Om sommeren er der mange mennesker, der vælger at ligge ved den dejlige strand og nyde udsigten herfra mod Sicilien og - når vejret tillader det - de Æoliske Øer med deres aktive vulkaner.

Et besøg værd

Absolut værd at besøge er borgen af Principi Ruffo, som blev bygget under Normannerne i det 11. århundrede. Borgen ligger på toppen af en granitklippe, 50 meter over havet. Klippen blev befæstet siden det 5. århundrede f.Kr. på grund af dens strategiske beliggenhed. Mellem det 9. og 11. århundrede blev der på den vestlige side af klippen bygget en kirke og en kloster af de basilanske munke.

Erobrerne gennem tiden

Stedet blev erobret i 1060 af Normannerne og kom derefter under de forskellige herskere, som gennem tiderne erobrede området. De basilanske munke beholdt dog stedet og deres privilegier frem til 1424, da de forlod Scilla. I 1533 kom borgen under Ruffo-familiens kontrol, som ombyggede og udvidede den og befæstede hele klippen.

Garibaldi

Franskmændene erobrede den i 1806 og få årtier efter, da den italienske nationalhelt Garibaldi landede i byen fra Sicilien, kom det italienske flag på toppen af den. Borgen har været under kontrol af det italienske søværn siden begyndelsen af 1900-tallet. Det er muligt at besøge borgen efter aftale.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scilla