Rejser til Sibari

Hvide strande, lakrids og citruslunde

Tag til Sibaris smukke strande, hvor havets fantastiske farver vil fortrylle dig. Appelsin- og olivenlunde dyrkes på sletten og i horisonten aner du Appenninerne. Området er den største producent af lakridsrod i Italien og har en historie som græsk koloni.

Ved det Joniske Hav

Sibari (oldgræsk: Sybaris) er en af de ældste græske kolonibyer i området og har en dejlig placering nær det Joniske Hav. Sibari ligger ved sletten Sibari mellem floderne Crati og Raganello. Byens historie går meget langt tilbage og har arkæologisk en meget stor betydning.

Bykerne af nyere oprindelse

Som bykernen fremstår i dag, har den i sig selv ikke nogen større besøgsværdig, da den er af nyere oprindelse. Den ligger da også lidt nord for de kendte udgravninger. Det er alligevel et meget besøgt område og som kommune lever man da også primært af turisme: Både badegæster og kulturelle besøg. Ud for Sibari finder man nemlig to badedestinationer: Laghi di Sibari, der er et kunstigt skabt sø-system lige bag kystlinjen, der kaldes for Lille-Venedig og Marina di Sibari med sine flotte sandstrande.

Arkæologi

Grundet byens rige historie, er der gjort mange spændende arkæologiske fund i området og flere af disse er at finde på byens arkæologiske museum Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide, der åbnede i 1996. Museet rummer spændende samlinger og de vigtigste fund fra tiden før den græske kolonisering. Mange af udgravningerne kan ses i den arkæologiske park: Parco del Cavallo syd for byen.

Lakrids

Sibari er også kendt for sine lakridsplanter. På Sibari-sletten er der en høj koncentration af vildtvoksende lakrids, der er en bælgplante, som også findes ved kysterne i Abruzzo, Apulien, Basilicata, men særligt her i Calabrien. Faktisk kommer 3/4 af den italienske produktion af lakrids fra denne slette - Italien bearbejder årligt ca. 300.000 tons lakridsrod. Hvis du vil ud og identificere planten selv, er det værd at vide, at den er ca. 20 cm høj og vokser bedst i denne tørre, opvarmede jord, som findes på sletten. Men det er ikke planten du skal have fat i, men roden. Det er fra roden, at man udvinder den søde saft.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sibari