Rejser til Campania

En ener! Book en rejse til Campanien i Syditalien med fly, hotel og lejebil.

Rejs til Campania med Escapeaway og oplev det bedste af Syditalien. Bestil en pakkerejser, som inkluderer flybillet fra Danmark, feriebolig i Campania og billeje direkte i lufthavnen. Nemmere bliver det ikke.

Campania er en gæstfri region som måske er en anelse underspillet i forhold til omgivelserne, men som giver dig unikke oplevelser i verdensklasse. Vi kunne jo bare starte med at nævne hovedstaden Napoli med pizza og fodbold, Sorrento-halvøen, vulkanen Vesuv, ruinbyerne Herkulanum og Pompei og så perlen Amalfikysten. En enestående samling af seværdigheder, som de fleste nationer ville være misundelig på. Her er det hele blot samlet i en enkelt region.

Når man rejser til Campania får man altså rig lejlighed til at få oplevelser af både panoramisk, historisk og moderne karakter. Og den gode nyhed er, at udvalget af ferieboliger er godt, flyforbindelserne er mange og vejret er dejligt stort set hele året.

Regionen tilbyder alt det, der gør en ferie mindeværdig, men så er der i tilgift en befolkning, som med deres gestik, armbevægelser og gæstfrihed, gør at du oven i købet altid føler dig velkommen.

En perlerække af gode grunde

Campania er på en gang et udtryk for skønhed, drama, historie, kultur samt sol og hav: Den smukke Amalfikyst er prydet af en perlerække af byer, så som Ravello, Amalfi og Positano m.fl., der ligger side om side på noget, der af mange betegnes som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Sorrentohalvøen og udsigten over Napolibugten, og vulkanen Vesuv som våger over landskabet, og som trods sine massive kræfter ikke afskrækker befolkningen i at bo op og ned ad dens frugtbare skråninger.

Af alle de områder H.C. Andersen (1805 – 1875) besøgte under sin dannelsesrejse i starten af 1840’erne var Napoli og dens omegn dét sted han holdt allermest af. Samme fascination er at finde i Johann Wolfgang von Goethe’s (1749 – 1832) værk ”Italiensk Rejse”, hvor han i 1786 beskrev Napoli som et sandt paradis. Noget som mange nok ikke ville kalde byen for i dag, med dens kaotiske, larmende og yderst livlige bycentrum.

Den sydlige del af regionen - kaldet Cilento, hvor Goethe også kom igennem - huser Italiens anden største naturpark, hvorfor området lægger op til store naturoplevelser og rolige omgivelser. I områdets mange små hyggelige kystbyer, med deres ned-i-tempo hverdagsliv, finder man en ærke-italiensk atmosfære og et godt gedigent køkken baseret på områdets egne hjemmedyrkede og hjemmeproducerede herligheder.

Romerne fandt et fristed i Campania, og byggede prægtige byer som Pompei, der i al sin storhed måtte bukke under for Vesuvs vrede. Campania har i det hele taget et imponerende udbud af historie og kultur. Og derfor bør Campania opleves.

En eller to uger?

Campania er en magisk oplevelse fuld af romantik, charme og storslåede monumenter, som trods tidligere tiders fascination i flere tilfælde er gået i glemmebogen. Har man en uges ferie at gøre godt med er der stof nok på Amalfikysten til en uge. Det samme gælder Cilento-området. Man kan med fordel - ved to ugers ferie - forene begge områder, således at man oplever to forskellige sider af regionen Campania. Escapeaway har et stort udvalg af ferieboliger i begge dele af regionen.

Hvis romantik for dig er små fiskelejer, velduftende citrontræer, huse på bjergskråninger og trappetrin så langt øjet rækker, så lad dig forføre af Amalfikysten – og tag din elskede ved hånden. Det maleriske område og resten af regionen Campania er stedet, hvor sol og hav mødes i skøn forening med mennesket, kulturen og historie i midten.

Campania er en magisk oplevelse fuld af romantik, charme og storslåede monumenter, som trods tidligere tiders fascination i flere tilfælde er gået i glemmebogen. Med sine utroligt mange facetter er Campania derfor stedet, hvor man kan kombinere romantik med det mere autentiske Italien eller med interessen for et aktivt frikvarter, med storbyliv eller med familien i hånden.

Villa i Campania

Udbuddet af private villaer i Campania er ikke storslået, da villaerne som regel ikke ligger dér, hvor de rejsende almindeligvis vil til. Men hvis man ønsker at leje herremand på sin egen præstegård eller herre i eget hus, så findes muligheden også her.

Med egen villa, opnår man den selvstændighed, vi kender hjemmefra vores egen matrikel. Her skal man ikke deles om svømmebassinet, haven eller terrassen. Her skal man ikke tage hensyn til de andres børn, men blot nøjes med at koncentrere sig om sine egne. Med egen villa opnår man privatliv og fred.

Med fly fra Danmark til lufthavne i Campania

Når du skal rejse fra Danmark til Campania i Italien, er det naturligt at kigge mod Napoli, som har den altdominerende lufthavn i Campania - Aeroporto Internazionale di Napoli - som ligger meget tæt på byen, og er det perfekte udgangspunkt for oplevelser i Campania, herunder storbyferie i Napoli, rejser til Amalfikysten og meget andet.

Har man brug for alternative lufthavne, ligger mulighederne i de to lufthavne i Rom, Ciampino og Fiumicino, eller lufthavnen i Brindisi, som har gode forbindelser til Danmark i højsæsonen, enten som direkte flyvninger eller med et enkelt skift. Salerno, som er nærmeste by til Amalfikysten, har desuden en regional lufthavn.

Hos Escapeaway kan du booke flybilletter til Campania fra både Billund Lufthavn, Aalborg Lufthavn, Københavns Lufthavn i Kastrup og fra Hamburgs lufthavn. Booker du din feriebolig og flybillet til Campania samlet hos os, er din rejse omfattet af Rejsegaranti - og du kan endda få en lejebil med i din bestilling.

>> Her kan du læse mere om at leje bil i lufthavnen i Napoli

Hvor skal man bo i Campania?

Har man kun få dage i Campania, anbefaler vi at man indkvarterer sig i Napoli, enten på et af de mange hoteller, eller i en ferielejlighed. Herfra kan man opleve byen, og tage toget til oplevelser omkring vulkanen Vesuv, og til fx. Pompei.

Har man et par uger til rådighed, må man ikke snyde sig selv for Amalfikysten, som er anerkendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Udvalget af hoteller og ferieboliger er stort og rejser man til Campania udenfor sæsonen er der mulighed for at få rigtig meget for pengene.

Den billigste rejse til Campania

Hos Escapeaway henter vi løbende de bedste priser på både ferieboliger, hotel, lejlighed, flybilletter og lejebiler - og vi "pakker" det hele for dig i en samlet pakkerejser, så du er sikret af den danske rejsegaranti. På den måde får du de billige priser som på alle portalerne, sammen med den sikkerhed, som vi giver dig som dansk rejsebureau, der er underlagt pakkerejseloven.

Du kan booke direkte - nu og her - på hjemmesiden, men har naturligvis også mulighed for at kontakte os for hjælp til at vælge den rigtige sammensætning af din rejse til Campania. Vi har sendt danskere til Italien siden 1999 og har derfor ekspertisen til at rådgive dig.

Mere information til din rejse til Campania

Campania, beliggende i den sydvestlige del af landet mellem nabo-regionerne Lazio, Molise, Apulien og Basilicata, er en af de mest befolkningsrige regioner i Italien med 5,869,000 indbyggere. Storbyen Napoli, beliggende i den nordvestlige del af regionen, er regionens hovedstad med knap 1 million indbyggere.

Campania-regionen er især kendt for sine smukke kulturlandskaber og sin enestående natur, såsom som du kan opleve den på øen Capri, på den smukke Amalfikyst og ved vulkanen Vesuv; sine rige arkæologiske fund fra antik tid, såsom fortidsbyerne Pompeji, Herculaneum og Paestum; og for sin alsidige gastronomi, der både tæller nogle af de mest klassiske italienske retter (piazzaen siges f.eks. at være opfundet i regionshovedstaden Napoli) og mere eksotiske retter, der oprindeligt kom til regionen fra andre verdensdele og andre kulturer.

Et af de mest populære rejsemål i regionen er den smukke Amalfikyst, der af mange betegnes som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Her kan du ikke bare opleve ét af Italiens mest spektakulære kulturlandskaber, men også en perlerække af gamle, charmerende småbyer, såsom Ravello, Amalfi og Positano. Et andet populært rejsemål er Sorrentohalvøen med udsigten over Napolibugten og vulkanen Vesuv.

Regionens berømte fortidsbyer Pompeji, Herculaneum og Paestum hører til nogle af de største arkæologiske seværdigheder i Italien. Paestum byder på et pragtfuldt dorisk tempel, som bærer vidnesbyrd om grækernes tilstedeværelse i antik tid; i Pompeji kan du opleve ruinerne af en romersk provinsby, der blev fuldstændigt begravet under et katastrofalt udbrud af vulkanen Vesuv i 79 e.Kr.; og i Herculaneum kan du gå på opdagelse mellem ruinerne af en blomstrende romersk by, som ligesom Pompeji blev begravet i aske fra Vesuvs vulkanudbrud i august 79 e.Kr.

Og så er der naturligvis regionshovedstaden Napoli - pizzaens hjemby og Syditaliens hovedstad - som er en forunderlig blanding af nyt og gammelt, kaos og orden. Her kan du blandt andet opleve Italiens arkæologiske Nationalmuseum, Duomoen, Castel Nuovo, det kongelige palads og meget mere. 

Rejsemål i Campania