Rejser til Agerola

Agerola ligger op af bjergene 600 moh. mellem den blå napolitanske himmel og det mørkeblå hav. Stedet er ideelt for dem der ønsker at tilbringe en afslappende ferie i et uberørt naturmiljø.

Omkranset af bjergspidser

Byen ligger i midten af en grøn dal, omkranset af bjergspidser, der rækker op til 1400 meters højde. Mod syd har man en åbning over Salerno-bugten og Amalfikysten. Landskabet er præget af frodige marker, bondegårde, kastanjeskove og - endnu længere oppe ad bjergeskråningerne - bøgeskove!

Vandrestier

De stejle skråninger, som falder på den sydlige side, er skåret af dybe kløfter, som gør landskabet malerisk og stemningsfyldt. Der er adskillige gamle vandrestier (Sentieri degli Dei - Gudernes stier), som i dag benyttes til trekkingture i området og fører både op til bjergtoppene og ned til kystens klipper og små strande.

Agerola er desuden et godt udgangspunkt for dem, der ønsker at besøge Napoli, Sorrento, Amalfi, Positano, Ravello, Capri Ø og Pompei.

Mælkebjergene

Byens oprindelse stammer helt tilbage fra før den romerske tid, hvilket ses på de mange arkæologiske spor fra bronzealderen. Byen var i romersk tid anerkendt for dens mælks høje kvalitet, hvorfor bjergene omkring endnu kaldes mælkebjergene (Monti Lattari). Den blev senere en del af republikken Amalfi, med hvilken den havde sin storhedstid. Senere kom den bl.a. under normannerne, franskmændene og spanierne.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Agerola