Tag med Escapeaway på en Aktiv ferie i Campania

Campania er ikke kun Amalfikysten, men den er dog svær at komme udenom

Campania er ikke kun Amalfikysten, men kyststrækningen er svær at komme udenom. Da den desuden rummer en fantastisk natur blandet med stemningsfulde byer og få asfalterede veje, er dette område en perfekt destination for den aktive ferie-gæst, der søger trekking, vandre-udfordringer og udspring fra klippeskærene.

Den naturskønne nationalpark Parco Nazionale del Cilento syd for Amalfikysten er regionens største og byder på høje bjerge og grønne skovområder og typisk middelhavsflora maler kyststrækningen, så den aktive ferie-gæst ikke kun får pulsen i vejret, men også enestående ferieminder. I det nordlige af regionen troner bjergene Monti del Matese med sine 2.050 m.o.h. og en uspoleret natur med skove, floder og søer for fødderne.

Vandreferie i Campania

Campania er en af de mange regioner i Italien, der lægger op til fantastiske oplevelser på en vandreferie. Hvad natur angår, har Campania det hele, og det opleves bedst helt tæt på og i et adstadigt tempo – med andre ord: Til fods! Der er mange måder at holde vandreferie i Campania på. Afhængigt af, hvor du bor, kan du bruge dit hotel som base, og blot tage på vandreture i lokalområdet. Eller du kan kombinere bilferie og vandreferie, hvor du kører til særligt naturskønne områder i regionen og tager på vandring en dag eller flere.

Endelig kan du naturligvis også planlægge din ferie i Campania sådan, at du bor på flere hoteller og vandrer fra sted til sted. Med andre ord en rundrejse til fods. Der er muligheder for enhver smag, og hos Escapeaway vil vi hellere end gerne hjælpe dig med at sammensætte den vandreferie, der vil være perfekt for dig. Vores medarbejdere ved alt om Campania, og kan hjælpe dig med tips til, hvilke områder, der er særligt gode at vandre i. Nedenfor nævner vi et par eksempler på de mange steder i Campania, der lægger op til at blive udforsket til fods. Husk solidt og komfortabelt fodtøj, tøj, der beskytter kroppen og hovedet mod solens stråler, og masser af vand.

Nationalparken i Cilento og Vallo di Diano er et af de smukkeste områder i Campania, og selvom du er i god form, vil du tabe pusten over de mange nærmest magiske naturoplevelser, denne park byder på. Hav, vandfald, floder, monumenter fra oldtiden og charmerende landsbyer, der skuer ned fra bjergtoppene over de grønne, frodige landskaber. Klipper, grotter og klart havvand i turkise nuancer, der i skønhed matcher den overflod af duftende blomster, der pryder kysten. Oplevelse på oplevelse venter den aktive feriegæst langs med de mange skønne ruter, du finder i denne overdådige naturpark. Herunder kan vi nævne Monte Stella, Infreschi-bugten, Bussento-floden og Orkideernes Dal i Sassano. Cilento og Vallo di Diano er kort sagt et rent slaraffenland for dig, der gerne vil nyde italiensk natur og historie på nærmeste hold, i dit eget tempo.

Sorrento-halvøen er fyldt med typisk syditaliensk skønhed af den postkort-egnede slags. Det vil du ikke mindst opleve, hvis du tager dig god tid til at opleve dette ferieparadis til fods. Ligger din feriebolig på Sorrento-kysten, skal du ikke gå langt, før du befinder dig i omgivelser, der er som skabt til mange timers uforglemmelig vandring. Det kræver et rimeligt godt bentøj, hvis du vil ud på længere vandreture i dette område, da der er mange naturlige niveauforskelle i landskabet på den uspolerede kyst, men der venter dig også store belønninger: Klipper, hav, sol og blomster – den ene storslåede udsigt efter den anden kommer dig i møde på Sorrento-kysten, som har inspireret kunstnere i århundreder.

Det frodige Faito-bjerg er et eksempel på en af Sorrentos absolutte perler i vandreferie-sammenhæng. Fra bjergets top, som ligger 1131 meter over havoverfladen, kan du nyde panoramiske udsigter over blandt andet Sorrento-bugten, Napoli-bugten og Vesuv. Sidstnævnte kan i øvrigt også besøges til fods.

Cykelferie i Campania

Vil du opleve Campanias vidunderlige, vilde natur og charmerende byer i dit eget tempo, men ønsker du at kunne komme lidt længere eller hurtigere omkring end hvad der er muligt til fods, så er en cykelferie i denne berømte, syditalienske region en ferie for dig. Nogle af de hoteller, Escapeaway samarbejder med, har cykeludlejning på stedet. En anden mulighed er at leje cykler hos en professionel udlejer, som der er flere af i regionens større byer. Endelig kan du naturligvis også medbringe cykler hjemmefra, men da det er ret få danskere, der vælger at køre selv helt til Syditalien, er det nok ikke den mest oplagte måde at gøre det på, når cykelferien skal holdes i det solbeskinnede Campania. Cykelferie kan holdes som en rundrejse, hvor du cykler fra hotel til hotel, eller du kan bruge din feriebolig som base, og blot cykle kortere ture ud i landskabet i omegnen.

Uanset, hvad du vælger, venter der dig en masse store oplevelser i mødet med Campania – og det er du selvfølgelig ikke den eneste, der har opdaget. I europæisk sammenhæng er Italien cykellandet over dem alle. Når du cykler i støvlelandet, møder du andre cyklister overalt – lige fra glade familier på tur til professionelt udseende cykelentusiaster på toptunede racercykler, der dog ofte har tid til at hilse på dig med et hurtigt ”Ciao!”, idet de flyver forbi.

Campania er, med sine mange indbydende cykelruter, ingen undtagelse i denne sammenhæng. Her vil du langt fra føle dig alene på vejene, når du udforsker regionen som cyklist. Amalfikysten, som er den del af Campanias kyststrækning, der løber mellem Sorrento og Napoli, er, grundet sin usædvanlige skønhed og de mange nemme overnatnings-, spise- og indkøbsmuligheder, en fantastisk bid vej at opleve fra cykelsadlen. Der kan dog være meget trafik, så det er en god idé at forsøge at undgå at cykle på de mest trafikerede tidspunkter.

Til gengæld kan du som cyklist - eller vandrer - på Amalfikysten beundre slående smukke udsigter over klipper og hav, og eventuelt tage en dukkert under dine pauser. Det er ikke mærkeligt, at Amalfikysten er et af Italiens mest populære rejsemål. Syd for Amalfikysten ligger den spændende by Salerno, hvor du render ind i betydeligt færre feriegæster end på den berømte kyst.  Et godt forslag til en forholdvis overskuelig cykelrute er for eksempel Salerno – Agropoli – Salerno, hvor du følger kysten på vej ned mod Agropoli, og kører væk fra kysten og ind i landet, når du cykler tilbage mod Salerno igen. Agropoli er en smuk lille kystby, hvor du kan se flere kirker og klostre fra middelalderen.

>>> Læs mere om at tage på cykelferie i Italien her

Golfferie i Campania

I Campania er der gode muligheder for at tage golfkøllerne med under armen og tilbringe nogle hyggelige timer med dine venner, din bedre halvdel eller din familie på regionens mange gode golfbaner. Selvom Campania ikke er berømt som destination hvad angår golfferie, kan du sagtens få din lyst styret på rejsen, hvis du er fan af denne behagelige sportsgren. Især i Napoli og på Amalfikysten er der – både på resorter og i klubber - et fint udvalg af golfbaner med både 9 og 18 huller. Nogle af golfbanerne på Amalfikysten ligger i særdeles smukke omgivelser, så du får ikke kun fornøjelsen af at dyrke din hobby, men også af synet af den naturskønhed, som denne kyst er berømt for. De mest kendte golfbaner i området er Golf Club Volturno (18 huller) og Circolo Golf Napoli (9 huller).

Malerkursus i Campania (Amalfikysten)

Campania har tiltrukket og inspireret et utal af kunstneriske sjæle al den tid, regionen har været et feriemål. For kunstnere og amatør-malere er det især populært at tage til Amalfikysten, hvor lyset, klipperne, blomsterne og havet er perfekt egnet til at hensætte dig i en stemning, hvor du får lyst til at skabe. Her vil du med fordel kunne tilbringe en del af din ferie i selskab med malerpensel og staffeli. Der er et stort udvalg af malerkurser til at vælge imellem på Amalfikysten. Det kan for eksempel være på sprogskoler, der også udbyder kurser i akvarelmaling, madlavning og meget andet, der relaterer sig til italiensk kultur. Eller det kan være med en privat underviser, som du selv tager kontakt til. Der udbydes også af og til workshops med undervisning i malekunst på visse resorter, hoteller, museer eller i forbindelse med kulturfestivaler.

Madlavningskursus i Campania

Som de fleste andre destinationer i Italien, er Campania for livsnydere – ikke mindst gourmet’er. Hvis du kunne tænke dig at lære at trylle i køkkenet som en ægte italiener med de gode, smagfulde råvarer, som Campanias landmænd producerer, er der et utal af muligheder. Storbyen Napoli syder af liv på alle fronter, og eksempelvis i det livlige marked Mercato, har du et stort udvalg af madlavningskurser på engelsk, du kan melde dig på. Også uden for storbyerne er der steder, hvor du kan skærpe din gastronomiske kunnen. Ring gerne til os, hvis du vil have gode tips.

>>> Klik her og se alle feriehuse, hoteller og lejligheder i Campania

>> Læs mere om aktiv ferie