Familieferie på Amalfikysten

Italien er et skønt land at rejse i, når der er børn med på rejsen, for italienerne er vilde med børn. Det mærker man tydeligt – og det gør børnene også. Og så gør det jo ikke noget, at italienerne står bag både pizza, pasta, gelato og tiramisu.

Amalfikysten er en del af Sorrento-halvøen og almindeligt kendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Den ligger sydvest for millionbyen Napoli og er et godt mål for en familieferie, for her er der gode muligheder for at tilgodese alle i familien. Her kan I bade fra smukke strande og nyde solen, tage på småture til hyggelige byer langs kysten, få nogle kulturelle oplevelser med hjem i bagagen, tage på sejlture for at se Amalfikysten fra søsiden og spise skøn italiensk mad, og det er normalt noget, der er et hit hos alle i familien, både store og små.

Blandt favoritterne er et besøg ved vulkanen Vesuv, der ligger tæt på Napoli. At bestige denne enorme caldera vil uden tvivl være en oplevelse, som alle i familien vil synes om. Vesuv er stadig aktiv, og den er et imponerende syn fra neden og byder på smukke udsigter fra toppen. Med toget Circumvesuviana ('rundt om Vesuv') kan man komme fra Napoli til Amalfikysten uden skift, men for de fleste er det dog mest attraktivt at leje en bil i lufthavnen i Napoli eller Rom, og så indtage de kringlede og sine steder stejle landeveje i området i ejet tempo.

Tag på udflugt til den smukke by Sorrento, eller til de store arkæologiske udgravninger i Pompei - begge steder kan nås med toget - eller indtag en pizza i selveste pizzaens hjemby, Napoli. Den travle havneby Salerno byder på masser af liv, ligesom man bør sætte tid af til at besøge Amalfi by med den smukke katedral. Halvøen er i princippet opbygget af en lang bjergmasse, Lattari-bjergene, der rækker ud i Middelhavet. Det er bjerge på op til 1400 meters højde, der siden steder styrter næsten lodret i havet og danner rammen om et dramatisk og inspirerende landskab, hvor der ligger mange små landsbyer, men også en række huse og ferieboliger i små, uforstyrrede 'gemmer' blandt klipperne.

Når I rejser på familieferie på Amalfikysten med Escapeaway, kan I vælge mellem udvalgte hoteller og ferieboliger, der er særligt familie- og børnevenlige. Det kan også være, at I foretrækker at bo på landet på en agriturismo, hvor der er god plads og fred og ro. Rejser I flere generationer sammen på en familieferie, kan vi finde en feriebolig eller en villa til jer, hvor der er plads til hele familien. I kan rejse med fly fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, til enten Rom eller Napoli og fortsætte med bil eller tog frem til jeres familieferie på Amalfikysten.

>> Find rejsen til Amalfikysten her
>> Læs også om familieferie til Algarvekysten

>> Læs mere om familieferie

Kort over Amalfikysten