Ferielejligheder på Amalfikysten

Det er ikke uden grund, at Amalfikysten beskrives som en af verdens smukkeste – en kulisse, hvor du føler dig som en særlig inviteret tilskuer. Gør dig klar til charmerende byer, laaangsomme køreture, lækker mad og vin, samt et enestående klima. Book en ferielejlighed på Amalfikysten med Escapeaway i dag!

Amalfikysten er et geografisk mekka med citron- og appelsinlunde, dramatiske klippevægge og pittoreske småbyer langs kysten, der på smidigste vis smyger sig op langs bjergsiderne, og du oplever huse, der ligger på den yderste del af klippepynten. Selvom turisterne for længst har opdaget området, så må du alligevel love mig at besøge Positano, Sorrento, Amalfi og Minori. Her kan diverse beskrivende adjektiver ikke hamle op med virkeligheden...

Jeg erindrer tydeligt mit første besøg i Campanien. Sidst på aftenen ankom jeg til Sorrento efter en længere køretur, og jeg havde lidt besvær med at finde frem til det endelige bestemmelsessted. Mørket havde for længst lagt sig som et fløjlstæppe hen over Middelhavet og det omkringliggende landskab. Vinden havde lagt sig og månen havde himlen for sig selv, ingen skyer i sigte.

Der var det! På et skilt stod navnet på min ferielejlighed og en pil viste det sidste stykke vej op ad en smal bjergvej, endelig var jeg fremme. Her ventede en lille ferielejlighed på sin overnattende gæst, og en god nattesøvn var snart en realitet. Da jeg åbnede døren, rettede fokus sig straks mod vinduespartiet, for hvad var nu det? Ude på balkonen måtte jeg gnide øjnene en ekstra gang for at stille skarpt på udsigten. Det var noget af det mest eventyrlige, jeg havde set. Beliggenheden i Sorrentos bagland med frit udsyn over bugten og Napoli med Vesuv i baggrunden var hele køreturen værd. Lysene fra storbyen på den anden side af havet kunne ses på lang afstand og mindede mest af alt om et funklende stjernehav. Med så overraskende en udsigt kunne jeg passende afslutte dagen, og mine forventninger til at se det hele i dagslys blev endnu stærkere.

Pasta i metermål, mozzarella og iskold limoncello

Italienerne kan bare det der med at lave mad, punktum! Har du det ligesom mig, at når du hører navnet ’Italien’ så ledes tankerne straks hen på noget spiseligt? Campanien er et refugium for madelskere og for dig med hang til gode vinoplevelser. Til trods for, at Campanien er et af Italiens mindste vinområder, så har det et stærkt kort på hånden, som de fleste andre regioner sukker efter; en vulkan i ’baghaven’. Vesuv, der ligger mellem Napoli og Pompeji, giver den bedste form for gødning, en vinbonde kan ønske sig.

Ud over den righoldige, mineralske jord, så kan Campanien opfylde dine smagsløgs behov på adskillige andre gastronomiske punkter. Er der noget syditalienerne mestrer til fingerspidserne, så er det evnen til at tilfredsstille selv den mest kræsne mave, hvad enten vi taler om hjemmelavet pasta (særligt den med ”alt godt fra havet”), napolitansk pizza bagt i original stenovn og så videre og så videre.

Til frokost kan jeg varmt anbefale en caprese, der smager lige så eksotisk, som det udtales. Det er en tomat- og mozzarellasalat, men i Campanien smager den bare af 100% Italien. Tomaterne er i de fleste tilfælde dyrket omkring Vesuv og mozzarellaen stammer fra regionens ’forkælede’ bøfler. Vælg en restaurant, hvor udsigten over Middelhavet er uforstyrret (findes i hobetal) og afslut måltidet med en iskold, lokalproduceret limoncello. Så er du kommet til Italien!

Escapeaway anbefaler

Når (ikke hvis) du booker en ferielejlighed på Amalfikysten, så glæd dig til at være gæst i en region, der er helt sin egen, og hvor dine smagsløg med lynende fart bliver forvænt. Nu handler en ferie jo ikke udelukkende om mad, men jeg kan garantere dig, at de efterfølgende forslag er lige så appetitlige.

Vulkanen Vesuv: Er områdets vartegn og den fylder godt i terrænnet – kæmpen har næsten samme størrelse som Bornholm! Den har i dag status som (”levende”) nationalpark, og et citat fortæller meget sigende: ”Vesuv sover, men dens hjerte er vågen”  

Stop op: Trods de smalle veje, der forbinder kystens byer, skal du ikke være bleg for at stoppe op ved udsigtspunkterne, hvor du virkelig får havudsigt og citrusplantager for alle pengene.

Pompeji: Et stykke historie, du ikke må gå glip af. Ruinbyen ligger for foden af Vesuv, og selv hvis kultur og historie normalt ikke siger dig noget, vil du finde Pompeji yderst interessant og fuld af mystik og gode historier.

Tag badetøjet med: Selvom Campanien med Amalfikysten og Sorrento ikke er kendt for kridhvide og finkornede strande, så er der alligevel masser af muligheder for at dyppe tæerne eller tage en svømmetur i Middelhavet – f.eks. stranden i Maiori, hvor italienerne selv poserer i de varme sommermåneder.

Capri: Forlad din ferielejlighed på Amalfikysten for en dag og tag en dagstur med båden fra enten Amalfi eller Sorrento til en af de mest fotograferede øer i Middelhavet, Capri.

Napoli: Ikke mange ved det, men Napoli er en af Europas ældste byer, og den gamle del er antik og moderne på en og samme tid.

Som Saint Augustine engang skrev: ”Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side” – måske han kom på den læresætning under et besøg i Campanien? I hvert fald kan jeg for mit vedkommende sige, at når jeg besøger Campanien, beriges jeg hver gang med en ny side…

>> Læs mere om ferieboliger på Amalfikysten her

>> Læs mere om ferielejlighed

Kort over Amalfikysten

Populære hoteller på Amalfikysten

Italien, Syditalien, Campania, Amalfi
9,0
Fabelagtigt
461 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Positano
9,8
Fabelagtigt
604 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Syditalien, Campania, Maiori
9,0
Fabelagtigt
53 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan udvælger vi ferielejligheder på Amalfikysten for dig

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste ferielejligheder på Amalfikysten for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun ferieboliger som har gode anmeldelser. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Amalfikysten - eller Costiera Amalfitana, som den hedder på italiensk - er faktisk hverken en region eller en provins, som mange danskere tror, men en kyststrækning på den sydlige del af Sorrento-halvøen, beliggende i Salerno-provinsen, som er en del af Campania-regionen i Syditalien.

Almindeligvis defineres Amalfikysten som strækningen mellem byen Vietri Sul Mare, tæt på Salerno mod øst, og byen Positano mod vest, selvom kyststrækningen på den sydlige del af Sorrento-halvøen når længere end til Positano.

Byer

Amalfikystens hovedby er Amalfi, der har givet navn til kysten. Amalfi ligger ved udmundingen af en dyb kløft med udsigt til havet, omtrent midtvejs på Amalfikysten på strækningen mellem Vietri Sul Mare i øst og Positano i vest.

Amalfi har - på trods af byens nuværende beskedne størrelse med knap 5.500 indbyggere - en historie som én af Syditaliens vigtigste byer som hovedstad i en maritim republik, som hertugdømme og som et betydningsfuldt centrum for handel i Middelhavs-området helt frem til 1200-tallet (læs mere om Amalfi under seværdigheder).

Udover Amalfi rummer Amalfikysten også byerne Atrani, Furore, Cetara, Conca dei Marini, Ravello, Praiano, Positano, Maiori, Minori, Vietri Sul Mare og Scala. Hos Escapeaway kan du finde populære ferielejligheder i de fleste af de nævnte byer.

Klima og vejr

Amalfikystens klima varierer naturligvis alt efter, hvor på kysten, du befinder dig, men generelt har kysten et typisk mediterransk klima med varme, tørre somre og milde - men mere regnfulde- vintre og efterår.

De varmeste måneder på Amalfikysten er juli og august med gennemsnitligt omkring 28 grader, mens de koldeste måneder er januar og februar med henholdsvis 12 og 13 grader i gennemsnit.

De generøse temperaturer året rundt understøttes af de mange solskinstimer, som bliver Amalfikystens indbyggere og besøgende til del. I juli er der hele 10 solskinstimer om dagen, mens august og juni har mellem 8 og 9 solskinstimer om dagen. I november og december, hvor der er mindst sol, er der 5 solskinstimer om dagen, hvilket stadig er henholdsvis 3 og 4 timers mere sol end du ville kunne få i de tilsvarende måneder i Danmark.

Den mest regnfulde periode af året på Amalfikysten er oktober, november og december, hvor der falder mellem 120 og 160 mm i gennemsnit (med november som årets mest regnfulde), mens sommermånederne juni, juli og august er de tørreste måneder i året med mellem 30 og 40 mm i gennemsnit (med juli som årets mindst regnfulde).

Natur

Amalfikystens natur er præget af bjergrige områder, der styrtdykker brat ned i havet, hvorved der dannes charmerende vige, dybe fjorde, skrænter, grotter, bugter, naturlige buer og små stenstrande. Men Amalfikystens natur er også et fascinerende eksempel på, hvordan en natur igennem århundreder har været genstand for menneskets kreativitet og har skabt et fortryllende, kringlet og besnærende kulturlandskab.

Dette kulturlandskab er blandt de smukkeste og historisk mest betydningsfulde i Italien og har fået anerkendelse som verdensarv af UNESCO, der i sin begrundelse for at udnævne området til verdensarv blandt andet skrev: “Amalfikysten er et område af stor fysisk skønhed og naturlig mangfoldighed. Det har været intensivt beboet af menneskelige samfund siden den tidlige middelalder...Landdistrikterne viser indbyggernes alsidighed i forhold til at tilpasse deres brug af jorden til de forskellige slags terræn, der spænder fra vinmarker og frugtplantager på de lavere skråninger til brede græsgange i bjergrige egne”.

>> Læs mere om fleksible pakkerejser til Amalfikysten her