Hideaways og boutique-hoteller på Amalfikysten

Amalfikysten – Italiens funklende citronland med de fantastiske udsigter! Greta Garbo yndede at komme her. Det samme gjorde Wagner, og vores egen Krøyer kunne heller ikke modstå den uimodståelige skønhed i den syditalienske region Campania. Escapeaway er specialister i rejser til Amalfikysten, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger.

La bella Campania har en særlig evne til at forføre og må konstatere, at jeg også er faldet pladask for området. Faktisk fristes jeg hvert år til at vende tilbage, hvilket har medført, at mine besøg ikke længere kan tælles på en hånd, og jeg glæder mig allerede til næste gang, hvor lejligheden byder sig for at komme af sted.

Hvorfor Krøyer mon havde så store følelser for netop Amalfikysten - på grund af den gode mad og det milde klima? Det er sandsynligvis en del af svaret, men den vigtigste faktor har uden tvivl været det særlige lys og det billedskønne, kontrastfyldte landskab. Her kunne han med sine berømte penselstrøg forevige sin tid på Amalfikysten, og der kom over 30 værker ud af det bekendtskab. Min personlige favorit er ”Marie i Ravello”, hvor Krøyers hustru har taget plads på en terrasse og betænksomt betragter de nære omgivelser. Farverne er varme og blide - falder helt i staver over at finde ud af, hvad Marie mon tænker inderst inde.

Hideaways på Amalfikysten

Boutique hoteller på Amalfikysten

Når du bor på et boutique-hotel, er hotellet en oplevelse i sig selv. Det handler ikke nødvendigvis om luksus, men om at hotellet skal være noget helt særligt. Stemningen, atmosfæren, indretningen, ja, det hele skal være noget helt specielt, hjemligt og hyggeligt.

På Amalfikysten kan vi tilbyde flere håndplukkede boutique-hoteller, som efter vores mening har det der helt særlige, der gør stedet fortjent til at indgå i den eksklusive ”klub” af boutique-hoteller. Det siger derfor næsten sig selv, at man ikke finder de store hotelkæder eller kæmpehoteller med mange værelser på vores liste over boutique-hoteller. Boutique-hoteller er små unikke og hyggelige hoteller med en afslappet og hjemlig atmosfære. Typisk ligger de i helt specielle omgivelser, som ikke kan undgå at imponere.

Sådan er det også, når du vælger et boutique-hotel ved Amalfikysten, hvad enten du foretrækker en beliggenhed med en imponerende udsigt over Middelhavet eller en mere tilbagetrukket beliggenhed i landlige omgivelser med udsigt til markerne og bjergene bagved kysten.

Når du træder ind ad døren til et boutique-hotel, føler du dig i den grad velkommen. Her kan du slappe af og bare nyde det uden at skulle tænke på så meget andet. Det er ren forkælelse og et godt valg for dig, der gerne vil bruge lidt ekstra på det sted, du bor, når du er på ferie.

Du kan læse meget mere om Amalfikysten her på hjemmesiden eller på vores rejse-blog, hvor vi blandt andet skriver om Amalfikystens gastronomi, kultur, seværdigheder, historie, udflugtsmål - og naturligvis vores egne rejser til Amalfikysten.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her