Hideaways og boutique-hoteller på Amalfikysten

Amalfikysten – Italiens funklende citronland med de fantastiske udsigter! Greta Garbo yndede at komme her. Det samme gjorde Wagner, og vores egen Krøyer kunne heller ikke modstå den uimodståelige skønhed i den syditalienske region Campania. Escapeaway er specialister i rejser til Amalfikysten, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger.

La bella Campania har en særlig evne til at forføre og må konstatere, at jeg også er faldet pladask for området. Faktisk fristes jeg hvert år til at vende tilbage, hvilket har medført, at mine besøg ikke længere kan tælles på en hånd, og jeg glæder mig allerede til næste gang, hvor lejligheden byder sig for at komme af sted.

Hvorfor Krøyer mon havde så store følelser for netop Amalfikysten - på grund af den gode mad og det milde klima? Det er sandsynligvis en del af svaret, men den vigtigste faktor har uden tvivl været det særlige lys og det billedskønne, kontrastfyldte landskab. Her kunne han med sine berømte penselstrøg forevige sin tid på Amalfikysten, og der kom over 30 værker ud af det bekendtskab. Min personlige favorit er ”Marie i Ravello”, hvor Krøyers hustru har taget plads på en terrasse og betænksomt betragter de nære omgivelser. Farverne er varme og blide - falder helt i staver over at finde ud af, hvad Marie mon tænker inderst inde.

Hideaways på Amalfikysten

Maden på din ferie

Amalfikysten bugner af lækre mad-traditioner, som er blevet udviklet og forfinet gennem kystens århundreder lange gastronomiske historie, og som varierer fra by til by, og fra havn til havn, ja nogle gange sågar indenfor den samme by.

I det følgende har jeg udvalgt et par af de kulinariske specialiteter og produkter, som du kan smage på i de forskellige byer på den gastronomisk rige Amalfikyst i din ferie.

Scala

Scala er især berømt for sine mange forskellige pasta- og spaghetti-retter med et væld af fantasifulde - og for en nordboer- usædvanlige saucer til. Blandt byens specialiteter er blandt andet orecchiette-pasta med bønner, spaghetti med nødde-sauce, stegt polenta (grød baseret på majs), bagt lever med laurbærblade, stegte bønner i oksetalg, spaghetti med svineblods-sauce, kager med lokale kastanjer og tærte med svinekøds-chokolade (kaldet " sanguinaccio").

Amalfi

Amalfis måske mest berømte ret er den håndgjorte pastaret, Scialatielli, lavet på en blanding af mel, klid, fintskåret persille, peber og grana-ost, som normalt serveres med frisk tomat-sauce med muslinger. Blandt andet andre af byens traditionelle og typiske retter er krydret cikorie-suppe, kylling-bouillon med kål, den lokale krydrede salami kaldet pezzenta, og forskellige slags citronkager.

Atrani

En af de mest traditionelle retter i Atrani er retten "Sarchiapone", som består af squash fyldt med hakket kød og ost kogt i en rig tomatsauce. En anden specialitet er pasticciotto; en lækker wienerbrøds-kage fyldt med creme og kirsebær-marmelade.

Tramonti

Tramonti er især berømt for sine retter med gedekød, serveret i alle former for saucer. Herudover er byen også kendt for sine Chiodini-svampe stegt i majsmel, frisk mozzarella-ost, en fremragende pizza-tradition og en række gode vine.

Furore

En af Furores mest kendte og populære specialiteter er blæksprutte og kartofler i tomat- sauce. Byen er også kendt for sin "caponata"; blødgjorte brødkiks dækket med cherrytomater, ansjoser, auberginer og andre grøntsager i olivenolie. Serveret med et glas af en god Furore Costa d'Amalfi-vin sidder den i øjet.

Conca dei Marini

Conca dei Marini er berømt for sin pennette-pasta med piennolo-sauce (lavet af cherry-tomater), for sin bagte kanin i citronblade, og for kagen Santa Rosa sfogliatella fyldt med creme og dekoreret med sorte kirsebær, som oprindeligt er opfundet af nonnerne i det lokale kloster Santa Rosa.

Ravello

Ravello er især kendt for dens store udvalg af lækre citronkager, som plejer at blive skyllet ned med et glas Ravello Costa d'Amalfi.

Maoiri

I Maiori kan du smage på traditionelle stegte auberginer med chokolade-sauce, "Sospiri"-kage, ravioli med fiske-fyld i tomat- og reje-sauce, avannotti-fisk kogt i citronblade, og varme eller kolde hors d'oeuvre med fintskåret blæksprutte. Byen er også kendt for sin friske citronsorbet, som ikke bare er velsmagende, men også sikrer en god fordøjelse.

Minori

Minori er - ligesom Amalfi - berømt for sin friske håndlavede pasta, såsom "scialatielli"-pastaen serveret med grøntsager, fisk og skaldyrs-saucer eller "ndunderi", som er en slags gnocchi lavet af en blanding af mel, klid og lokale ricotta-ost serveret i en frisk tomat-sauce.

Boutique hoteller på Amalfikysten

Når du bor på et boutique-hotel, er hotellet en oplevelse i sig selv. Det handler ikke nødvendigvis om luksus, men om at hotellet skal være noget helt særligt. Stemningen, atmosfæren, indretningen, ja, det hele skal være noget helt specielt, hjemligt og hyggeligt.

På Amalfikysten kan vi tilbyde flere håndplukkede boutique-hoteller, som efter vores mening har det der helt særlige, der gør stedet fortjent til at indgå i den eksklusive ”klub” af boutique-hoteller. Det siger derfor næsten sig selv, at man ikke finder de store hotelkæder eller kæmpehoteller med mange værelser på vores liste over boutique-hoteller. Boutique-hoteller er små unikke og hyggelige hoteller med en afslappet og hjemlig atmosfære. Typisk ligger de i helt specielle omgivelser, som ikke kan undgå at imponere.

Sådan er det også, når du vælger et boutique-hotel ved Amalfikysten, hvad enten du foretrækker en beliggenhed med en imponerende udsigt over Middelhavet eller en mere tilbagetrukket beliggenhed i landlige omgivelser med udsigt til markerne og bjergene bagved kysten.

Når du træder ind ad døren til et boutique-hotel, føler du dig i den grad velkommen. Her kan du slappe af og bare nyde det uden at skulle tænke på så meget andet. Det er ren forkælelse og et godt valg for dig, der gerne vil bruge lidt ekstra på det sted, du bor, når du er på ferie.

Du kan læse meget mere om Amalfikysten her på hjemmesiden eller på vores rejse-blog, hvor vi blandt andet skriver om Amalfikystens gastronomi, kultur, seværdigheder, historie, udflugtsmål - og naturligvis vores egne rejser til Amalfikysten.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her