Kulturferie til Amalfikysten

Amalfikysten er kun cirka 50 km lang, men hvilke 50 km. Kyststrækningen siges at være ikke bare Italiens smukkeste kyststrækning, men endda en af verdens smukkeste. Og det siger jo ikke så lidt. Book en kulturrejse til Amalfikysten med Escapeaway i dag!

Amalfikysten i den syditalienske region Campania er i øvrigt ikke den eneste kyststrækning i Italien, der siges at kandidere til titlen som Italiens smukkeste. Også Cinque Terre i regionen Ligurien mod nord bliver ofte fremhævet som den smukkeste kyststrækning i Italien. Der er da heller ingen tvivl om, at begge steder er ubeskriveligt smukke og værd at opleve i hvert fald mindst en gang i livet, så det er svært at afgøre, hvilket sted der er det smukkeste, for begge er bestemt værdige kandidater til titlen.

Vælger du Amalfikysten, bliver du bestemt ikke skuffet. Hele turen langs Amalfikysten er i den grad spækket med indtryk: små hyggelige byer med sorbetfarvede huse, der ligger som limet opad klipperne, en fantastisk udsigt over havet, en smuk natur med citronlunde her og der og meget meget mere.

Specielt om sommeren kan turen langs kysten godt tage temmelig lang tid, for der er helt sikkert mange andre end dig, der også har fundet vej til dette smukke sted på jord. Men når udsigten er så fantastisk som her, gør det jo ikke noget, at turen tager et stykke tid.

De forskellige byer langs Amalfikysten som Ravello, Amalfi og Positano byder på masser af kulturelle oplevelser. Her er hyggelige piazzaer, smukke kirker og spændende museer. Men også i baglandet bag Amalfikysten er der mere end nok til en indholdsrig kulturferie.

Et besøg i nærliggende Pompeii er næsten et must, når man besøger Amalfikysten på en kulturferie. Pompeii var en større romersk by, da den i år 79 e.Kr. blev fuldstændig ødelagt og begravet efter et udbrud af vulkanen Vesuv. I dag besøger flere millioner turister årligt ruinerne af Pompeii for at se de mange imponerende fund, som det er lykkedes at grave frem. Pompeii regnes da også som Europas mest imponerende arkæologiske sted.

Storbyen Napoli er også et besøg værd. Den har et lidt uheldigt ry som en slidt, kriminel og ramponeret by, men den er meget mere end det. Napoli er en sprudlende og charmerende by med imponerende og smukke kirker og paladser og spændende museer.

Oplagt er det at bo på et hyggeligt og charmerende hotel helt ud til Amalfikysten eller lige bagved kysten for så at tage på ture ud derfra. Når du vender tilbage mæt af dagens kulturelle oplevelser, kan du så nyde aftenen på en af de mange hyggelige restauranter langs kysten.

>> Oplev  Amalfikysten på en rejse med Escapeaway
>> Læs mere om vores kulturrejser til Europas bedste destinationer

>> Læs mere om kulturrejser

Kort over Amalfikysten

Populære hoteller på Amalfikysten

Italien, Syditalien, Campania, Positano
9,4
Fabelagtigt
311 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Syditalien, Campania, Ravello
9,6
Fabelagtigt
290 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Salerno
9,2
Fabelagtigt
324 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi