Seværdigheder på Amalfikysten

Amalfikysten med dens smukke og historisk unikke kulturlandskaber er en seværdighed i sig selv, hvilket UNESCO har understreget ved at erklære hele kysten for verdensarv. Men kysten byder også på en række mere specifikke seværdigheder, hvoraf jeg her har valgt nogle få, som jeg vil anbefale dig at opleve på din ferie på Amalfikysten.

Hvis du får lyst til at læse mere om Amalfikystens seværdigheder, vil jeg foreslå dig at læse vores artikler på vores rejseinspirations-blog.

Scala

Den lille by Scala, beliggende på et bjerg 400 meter over havet, menes at være Amalfikystens ældste by. Foruden dens position som den ældste by på kysten, er Scala kendt for de mange kastanjetræer, der dyrkes længere oppe af bjerget, og som hvert år afføder en række festivaler på byens hovedtorv.

Desuden er byen blandt katolikker over hele verden kendt som fødestedet for den romersk-katolske kongregation Congregatio Sanctissimi Redemptoris.

Amalfi

Amalfi, der udgjorde én af Italiens maritime republikker og var et betydningsfuldt centrum for handel og kultur i Middelhavet fra 839 til omkring 1200, er Amalfikystens lille, men smukke og historisk unikke centrum.

Byen, der på sit højdepunkt havde omkring 50.000 indbyggere, men idag kun har omkring 5400 fastboende indbyggere, byder også på den imponerende katedral, Sant´Andrea, hvis bronzedøre i 1066 blev støbt i Konstantinopel, og en ligeså imponerende trappe; den smukke Piazza Flavio Gioia, som er opkaldt efter Amalfis berømte bysbarn; arsenalbygningen Gli Arsenali della Repubblica, hvor republikkens krigsgalejer - datidens største - blev bygget; et spændende papirmuseum, hvor turister og andre nysgerrige kan beundre de antikke produktionsmetoder, der blev anvendt til Amalfis dyrebare håndlavede papir; og klostergården, Chiostro del Paradiso, uden for katedralen, fra 1200-tallet.

Ravello

Ravello har - med sine vidunderlige udsigter, beliggende 365 meter over havet, de smukke patriciervillaer (Rufolo og Cimbrone), San Pantaleone katedralen og dens arkitektoniske skatte, samt en rig historie som en central del af den maritime republik Amalfi - i århundreder fortryllet berømte skribenter, kunstnere og statsledere, såsom Boccaccio, Richard Wagner, D.H. Lawrence, Virginia Woolf, Gore Vidal, Ingrid Bergman, Greta Garbo, Humphrey Bogart, J.F. Kennedy og mange andre.

Siden 1953 har man hver sommer afholdt den nu berømte sommerfestival, kaldet Ravello-festivalen, der er dedikeret musik og kunst, og som oprindeligt blev holdt for at ære Wagners besøg i byen i 1880. Af samme grund kaldes festivalen også undertiden for Wagner-festivalen.

Måske vil Ravello også fortrylle dig?

Maiori

Maiori er kendt for at have Amalfikystens længste ubrudte strækning af strand og for at agere kulisse for nogle af den kendte italienske filminstruktør Roberto Rossellinis film. Men byen gemmer også på en meget charmerende gammel bydel, der udgøres af snævre gader og alleer, domineret af det imponerende slot San Nicola de Thoro Plano, mod nord, og Santa Maria a Mare kollegiekirken, mod vest.

Positano

Positano har levet en broget tilværelse, med sit historiske højdepunkt under den maritime republik Amalfi, hvor den var en betydningsfuld havn, og senere i det sekstende og det syttende århundrede, hvor den blomstrede op og var én af de rigeste byer på Amalfikysten, men i det nittende århundrede gik det ned ad bakke, mange indbyggere udvandrede til Australien, og det var først, da de udenlandske berømtheder begyndte at flokkes om byen i midten af det tyvende århundrede, herunder den amerikanske forfatter John Steinbeck, der skrev et berømt essay om byen i 1953, at byen kom til live igen.

Idag charmerer byen med sine typiske ”Moda Positano” håndværksbutikker med sandaler og linned, dens gamle noble paladser, Santa Maria Assuntakirken og den smukke udsigt med Li Galli-øerne i baggrunden.

Udflugter på Amalfikysten

Du kan også bestilel udflugter med eller uden lokal guide på Amalfikysten online inden afrejsen til Italien.

Se priser på udflugter på Amalfikysten