Guidede ture og udflugter på Amalfikysten

Sammen med vores partner Viator, tilbyder vi dig et stort udvalg af interessante udflugter på Amalfikysten, hvor du kombinerer din ferie med ekstra oplevelser og viden om det område, du befinder dig i. Vi bruger professionelle og certificerede guider og luksusbusser.

Klik her for at søge

Udflugter og guidede ture på Amalfikysten udbydes af Viator i samarbejde med Escapeaway. Du indgår en aftale med Viator, som sørger for gennemførelse af din tur.

Den skønne Amalfikyst byder på eventyr både til lands og til vands

Amalfikysten er en af Italiens smukkeste kyster. Den er kendetegnet af dramatiske, stejle klipper, mystiske grotter, azurblåt vand, duftende citrontræer og farverige, charmerende huse. Læg dertil, at du, når du holder ferie på Amalfikysten, befinder dig i hjertet af et historisk meget interessant område. Bor du i for eksempel Sorrento, den solrige by midt mellem Napoli og Amalfikysten, under ferien, kan du nemt besøge byer og seværdigheder på Amalfikysten og i de nærliggende områder. Det gælder for eksempel Napoli, Positano, Pompejii, Herculanium, Vesuv og Capri. 

De stejle klipper kan gøre de populære vandreture på Amalfikysten til en udfordrende oplevelse, men undervejs er du samtidig sikret nogle af de skønneste og mest romantiske naturomgivelser, du kan forestille dig. Og så er der jo andre måder at bevæge sig på end til fods. Da du befinder dig tæt på havet, er udflugter med båd en oplagt mulighed. Nogle udflugtsmål kan ikke nås på andre måder end via havet. Det gælder for eksempel den dragende “Blå grotte”, som Capri er kendt for. Den - og naturligvis selve dejlige Capri - kan du besøge på nogle af de dagsture, som Viator udbyder i samarbejde med Escapeaway. 

Sejl-udflugt til Capri og Den Blå Grotte 

På en af turene kan du selv vælge, om du vil starte i Napoli eller Sorrento, og undervejs aflægger du besøg i de livlige ø-byer Anacapri og Capri. Forudsat, at vejret tillader det, sejler du sammen med din gruppe ind i den imponerende Blå Grotte, hvor du føler dig som hensat til en anden, magisk verden. I tilfælde af, at det ikke er muligt, har I mulighed for at besøge andre grotter.

Undervejs kan du ikke undgå at lade dig imponere af de specielle Faraglioni-klipper, der står som to knejsende tårne midt i det mørkeblå hav. Der er tale om en heldagstur, hvor du har god tid til at indsuge den lokale atmosfære på charmerende Capri. 

>> Læs mere om rejser til Capri her

Madlavnings-udflugter på Amalfikysten 

Mange, der rejser til Italien, ønsker at lære mere om hemmelighederne inden for det verdensberømte, italienske køkken. Over stort set hele kloden kan du nemt finde både børn og voksne, der har italiensk inspireret mad som deres livret, og når du holder i ferie i Italien, opdager du hurtigt, at der er meget mere end pizza og pasta at komme efter. Befinder du dig i Sorrento eller på Amalfikysten, er du bestemt ikke dårligt placeret i forhold til at udforske noget af det lækreste, traditionelle, italienske mad, du kan drømme om. Det er i dette område, pasta og tomater for første gang smeltede sammen i det italienske køkken, og det er her, du finder landets bedste mozzarella, som laves på bøffel-mælk. 

Viator tilbyder, i samarbejde med Escapeaway, et stort udvalg af madlavningskurser og mad-udflugter i Sorrento og på Amalfikysten; alt lige fra en hel uges ferie, hvor du dagligt undervises af en Michelin-kok, til et enkelt, 3-timers kursus. Du kan også tage med på en tur, hvor du får indblik i lokal madlavning via besøg på et pizzeria, en ostefabrik og en familiedrevet gård. Du hører om hemmelighederne bag de italienske, nedarvede familieopskrifter, og du får mulighed for at prøve at lave pizza i ægte Napoli-stil. Selvfølgelig smager du, sammen med din gruppe, på lækkerier som ost og olivenolie undervejs. Udflugten rundes af med kaffe, dessert og en forfriskende Limoncello, som er en kendt dessertvin fra området. Udflugten varer 5 timer, og der er afgang fra Sorrento. 

Søg selv efter mange flere udflugter på og omkring Amalfikysten på Viators hjemmeside. Der er meget at vælge imellem, og din ferie på den blomsterduftende klippekyst bliver med garanti fyldt med oplevelser.

Et par udvalgte udflugter

Byen Amalfi var engang en vigtig maritim sørepublik med 70.000 indbyggere, men det er ikke til at se i dag, hvor det er en hyggelig lille by med kun omkring 5.000 indbyggere. Forklaringen er den uhyggelige, at det meste af den gamle by og dens befolkning simpelthen gled ud i havet i forbindelse med et jordskælv i 1343. Amalfi er en køn lille by med solfyldte piazzaer og en domkirke, Sant’Andrea, der bestemt er værd at se.

Ravello er endnu en hyggelig lille by på Amalfikysten. Byen er kendt for sin klassiske musikfestival til ære for Wagner, der afholdes hvert år i juli. Positano er den mest eksklusive by på Amalfikysten. Det er her, jetsettet holder til. Det er en smuk og hyggelig by med en kirke, der er et besøg værd.

Sorrento ligger ikke på Amalfikysten, men næsten for enden af halvøen med gode sejlforbindelser til øerne Capri, Ischia og Procida. Sorrento er lidt større end byerne på Amalfikysten, men stadig hyggelig og med mange gode butikker og restauranter. Amalfikysten er kendt for sine citroner, og Sorrento og Capri er kendt for deres produktion af citronlikøren Limoncello, der jo passende kan nydes efter et skønt måltid mad på en hyggelig piazza eller et sted med udsigt over havet.

Udflugt til Napoli

Napoli ligger en times kørsel fra Amalfikysten, og er der tid til det i programmet, er den bestemt et besøg værd. Den kaldes Italiens mest misforståede by, og den er bestemt en by med modsætninger. Den er kendt for anarki, forurening og kriminalitet, men samtidig er den også spækket med overdådige paladser, barokke kirker og store museer. Dens historiske centrum er på Unescos verdensnaturarvsliste og et must at besøge.

I Napoli bor der omkring 3 millioner mennesker, og den omtales ofte som Syditaliens hovedstad. Det er en storby med et livligt gadeliv og en fascinerende atmosfære. Pizzaen siges at være opfundet i Napoli, så sådan en skal der være tid til at nyde på en af de små hyggelige restauranter.

Et besøg ved Pompeii er et must, når man er på disse kanter. Det er ikke kun de 2,5 millioner turister, der hvert år besøger Pompeii, der er fascineret af stedet. Fra et arkæologisk synspunkt er Pompeii også helt uvurderlig, og det regnes som Europas mest imponerende arkæologiske sted. Pompeii var en større romersk by, da den i år 79 e.Kr. blev fuldstændig ødelagt og begravet efter et udbrud af vulkanen Vesuv. I dag kan man besøge ruinerne af Pompeii og se de mange fund, det er lykkedes at grave frem.

>> Læs også om rundrejser på Amalfikysten her

>> Læs mere om udflugter