Rejser til Anacapri

Anacapri er den andenstørste by på Capri. Det er en rolig kystby med hyggelige smågader og stemningsfyldte torve.

Anacapri er den næststørste by på Capri. Herfra kan du tage stoleliften til Solaro bjerget (589 m), øens højeste bjergtop, som kan nås i løbet af ca. 10 minutter. Stoleliften samt kabelvognen er de bedste transportmidler på øen, hvis du vil ud og nyde de spektakulære landskaber.

I Anacapri bør du overveje at kigge forbi byens mest berømte villa - Villa San Michele. I 1895 blev den svenske læge og forfatter Axel Munthe forelsket i Capri. Han ombyggede derfor villaen, som var en romersk ruin til sin egen private bolig. I dag er villaen, med sin smukke have, et museum og en meget populær turistattraktion. I byen findes også de smukke kirker Santa Sofia og Santa Maria di Constantinopoli.

I Anacapri lever man foruden af turisme også af olivenolieproduktion og der fremstilles desuden en ganske god vin her.

Udflugter:
- Grotta Azzura - Den blå grotte (navnet kommer af den klare blå farve, som vandet får inde i grotten når solens stråler reflekteres i vandet) er nok en af de mest kendte turistattraktioner på Capri. Man ved, at grotten er blevet brugt allerede under Romerriget, idet man har fundet rester fra denne tid i form af bl.a. en platform i cement, som man anvendte til at fortøjre både til. På bunden af grotten har man ligeledes fundet gamle statuer bl.a. af Poseidon, som man i dag har flyttet på museum. Grotten har i mange år stået isoleret hen, da der gik rygter om, at den skulle være forbandet, indtil man i 1826 genopdagede grotten og siden har mange nysgerrige besøgende velfartet til. Fra havnen i Capri afgår der arrangerede bådudflugter ud til grotten.
- I Fortini - Vil man have lidt motion mens man besøger den smukke ø Capri, kan man tage trappen som starter over Grotta Azzurra til Faro di Punta Carena (et fyrtårn). Vejen kaldes for De Små Fort, da der langs vejen ligger forskellige forter, hvorfra man tidligere holdt øje med fjenden. Vejen er lang og tager ca. 3 timer at tilbagelægge til fods, men er det hele værd for jo længere man kommer op i højden, desto mere intens bliver de farver og dufte, som dominerer øen Capri.
- Ønsker man endnu mere motion, kan man begive sig op af La Scala Fenicia (Fønikkernes trappe), som er et af de få levn fra grækernes dominans over øen. Trappen har 921 trappetrin og er 1,7 km. lang. Langs turen kan der gøres stop ved S. Costanzo kirken og andre kapeller, som er dedikerede til bl.a. S. Michele og S. Antonio.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Anacapri