Rejser til Ascea Marina

Badeferie med kultur

Den lille Ascea Marina er flere gange blevet tildelt det blå flag pga. dens kilometerlange velholdte sandstrand. Hertil kan du komme med tog, men hvis du ønsker at opleve Cilento Naturreservatets skønne skråninger og bjergbyer, anbefaler vi dig at have en bil til rådighed.

Ascea Marina ligger ved vandet under den bakke, hvor selve Ascea ligger. Her bor halvdelen af de indbyggere, der findes i hele Ascea kommune og det medfører at der er flere butikker her end i den ældre by(del) længere op ad bakken. Nede i Ascea Marina er der også togstation, hvor næsten alle tog mellem Napoli og Reggio Calabria stopper.

Det blå flag

Byen er ad flere omgange blevet tildelt det eftertragtede blå flag, der egentligt ikke kun tildeles, hvor der er krystalklart og rent havvand, men hvor faciliteterne fra kommunens side er i top. Det har medført, at især mange lokale kommer her for at tilbringe deres sommerferie eller weekender i sommermånederne. Der er flere spisesteder, hvor du kan nyde de gode oste og kød fra baglandet, og hvis du er til fisk, er det det helt rigtige sted, da havet foran giver fiskerne arbejde hver dag. Natteliv er der ikke meget af - her kommer man for at slappe af og køre op i Cilento naturreservatet.

Mere end badeferie

Ankommer du i tog og vil rundt med offentlig transport, vil du nemt kunne komme til Velia udgravninger og bevæge dig langs med kysten til bl.a. Palinuro mod syd og Castellabate mod nord. Vandring vil heller ikke være umuligt, men du vil få mange flere muligheder ved at du komme hertil i bil. Benyt fx muligheden for at køre helt oppe i bjergene, hvor udsigten er helt fantastisk (turen til Monte Gelbison og San Severino di Centola kan anbefales), og på den anden side af bjergene til Padula, hvor du kan tilbringe en skøn dag mellem den antikke by Cosilinum, det middelalderlige centrum og klostret Certosa di San Lorenzo.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Ascea Marina