Rejser til Atrani

Med sin maleriske beliggenhed ned til havet, traditionelle syditalienske egenskaber og det ikoniske forbjerg, der adskiller den fra den kendte naboby Amalfi, er Atrani på mange måder Amalfikystens skjulte perle. Book din rejse til Atrani med Escapeaway i dag!

Atrani ligger helt ned til stranden og Det Tyrrhenske Hav, klemt inde mellem to mindre bjerge, Civita-bjerget og Aureo-bjerget, og kun adskilt fra Amalfi by af et stort smukt forbjerg på den berømte Amalfikyst i Campania-regionen i det sydvestlige Italien.

Byen, der kun har omkring 900 indbyggere og udgør Italiens mindste kommune målt på areal, er én af de få byer på Amalfikysten, som har bevaret sin antikke struktur næsten helt intakt og som stadig rummer mange af sine oprindelige huse med de for byen karakteristiske blomstrende balkoner, der vender direkte ned mod stranden eller er grupperet rundt om byens hovedtorv (piazza), kirken San Salvatore og den smukke marmorfontæne, før de stiger op mod dalen og fortsætter langs klipper, trapper, haver og citronlunde.

Torvet fører i øvrigt direkte ned til stranden og havet ved at krydse en antik passage, der oprindeligt er skabt for at redde byens fiskerbåde fra havstorme.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Atrani og andre rejsemål i regionen Campania hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan flyve direkte til lufthavnen i Napoli fra flere lufthavne, eller til Rom hvor du har ca. 3 timers kørsel til Amalfikysten. Book din rejse til Atrani som en pakkerejse inkl. fly og hotel og evt. transfer eller lejebil der står klar til dig ved ankomsten til Italien. Vil du hellere selv arrangere transporten kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

Næsten ingen trafikstøj

For at beskytte byens antikke huse har myndighederne valgt at føre kystvejen hen over den lille landsby på en bro, hvilket bidrager til, at byen generelt er langt mindre besøgt end nogle af de mere kendte byer på Amalfikysten, da der ganske enkelt er mange rejsende, der kører forbi byen. Broen kommer både de lokale og de rejsende, der allerede har opdaget den, til gode, idet den forhindrer det samme trafikale kaos, som man ofte finder i nabobyerne, og mindsker trafikstøjen til et minimum.

Autentisk stemning

Atrani er oprindeligt en lille fiskerby, og på stranden kan du stadig se de lokale fiskere trække deres småbåde op ved hjælp af træruller, når de kommer ind fra havet. Byens autentiske stemning har også gjort, at den flere gange har fungeret som kulisse i film, og at den tiltrækker mange kunstnere fra hele verden, der søger den stemning, man oprindeligt kunne finde overalt på Amalfikysten.

Oplevelser og seværdigheder

Torre dello Ziro

Torre dello Ziro er en fæstning beliggende på Monte Aureo med udsigt over både Atrani og nabobyen Amalfi. Den nøjagtige dato for fæstningens opførelse er ukendt, men dens aragonesiske præg peger på det 15. århundrede. 

Fæstningen, der er flankeret af bastioner og tårne, er mest kendt for - ifølge legenden - at have lagt scene til et ulykkeligt kærlighedsdrama, som førte til, at hertuginden af Amalfi, Giovanna af Amalfi, blev indespærret i et af fæstningens tårne i begyndelsen af 1500-tallet som straf for at have indgået i et forhold med en mand af lavere social klasse efter at hendes ægtemand, hertug Alfonso Piccolomini, var død.

Helgenernes Grotter

Ikke langt fra Ziro-tårnet finder du Helgenernes Grotter (Grotta dei Santi), som er en lille naturlig hule, der udmunder i en terrasse, der er plantet til med citrontræer. Dens vægge er dekoreret med byzantinske fresker, der stammer fra det 12. århundrede og skildrer de fire evangelister. Hulen udgør resterne af et benediktinsk kloster, der blev grundlagt i 986 af ærkebiskop Leo I.

Kirker

Atrani har - på trods af sin beskedne størrelse - en række små, men historisk interessante kirker, herunder blandt andre San Salvatore de' Birecto, der stammer fra det 10 århundrede og som har en smuk barok-facade og smukke broncedører; Chiesa dell'Immacolata med et smukt marmor-alter; Collegiata di Santa Maria Maddalena Penitente, som blev grundlagt i 1274 på ruinerne af en middelalderlig fæstning, men som gennem historien har gennemgået en betydelig restaurering; San Michele Arcangelo, bygget mellem det 11. og 12. århundrede, som ligger udenfor byens antikke mure og blev brugt som begravelsesplads under pestens hærgen i 1656; og Santa Maria del Bando fra det 10. århundrede, beliggende på Aureo-bjerget.

Klima og vejr

Atrani har et dejligt og behageligt middelhavsklima med milde - om end til tider regnfulde - vintre og moderat varme og meget solrige somre, der egner sig til rejser hele året rundt. Varmest er det i august måned med 27 grader i gennemsnit, mens januar er den koldeste måned i året med 10 grader i gennemsnit. Mindst nedbør er der i sommermånederne juni, juli og august, mens januar er den mest regnfulde.

>> Læs også om rejser til Sorrento her
>> Læs om vores fleksible pakkerejser til Amalfikysten her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Atrani

Hvad siger gæsterne i Atrani?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser