Rejser til Casal Velino

Smuk natur og rig historie

Casal Velino ligger i smukke, maleriske, grønne omgivelser i det sydlige Campania et et område kaldet Cilento.

Uspoleret

Casal Velino som kendes i skriftkilder helt fra det 11. århundrede, hed indtil 1893 Casalicchio. Det nye navn er en hyldest til den nærliggende oldtidsby, Velia, hvor "Velino" blot er den maskuline form.

Området er endnu ikke blevet overrendt af masseturismen og forekommer derfor stadig originalt, uspoleret og anderledes.

Kort over Casal Velino

Klik på kortet herunder for at få et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og kørselsafstande fra byer i Nordeuropa.

Tæt på sandstrande

Den lille by Casal Velino ligger ca. 2 km fra de dejlige sandstrande ved kysten i Marina di Casal Velino, hvor man også finder en lille havn (marina) og en hyggelig strandpromenade. Herfra går der om sommeren både til Salerno og øen Capri og til Cilento's andre små og hyggelige kystbyer både nord og syd for Casal Velino.

Noget for enhver

Området har med sine mange facetter noget at tilbyde enhver; de der ønsker gode bademuligheder, et historisk og kulturelt udbud, skønne naturoplevelser og et interessant og dejligt og enkelt, men smagfuldt køkken, hvor også områdets egen gode olivenolie indgår. Restauranter finder du flere af i området omkring landsbyen og fiskerihavnen. Området er kendt for dets hvide figner, gede-, fåre- og kvægavl.

Nemt fra Napoli

Her er kun godt 150 km i bil fra Napoli lufthavn og af nogle af de nærmeste togstationer kan nævnes Ascea eller Vallo della Lucania - Castelnuovo. Dog anbefaler vi leje af bil, da man meget nemmere kommer rundt i det kønne område på egne hjul. Ofte er det mest praktiske at bestille billeje i Napoli Lufthavn, så du får din lejebil med det samme.

Også for de aktive

Casal Velino er også et udmærket udgangspunkt for de der kan lide cykel- og vandreture i naturskønne omgivelser. Nationalparken Cilento-Valle di Diano har for eksempel meget at byde på både i form af flotte landskaber og unikke levn fra antikken.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Campania. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over ferieboliger i og omkring Casal Velino. I oversigten kan du læse mere om hver bolig. Drømmer du om en ferie i fredelige omgivelser med god plads, kan et agriturismo eller en villa for eksempel være det helt rigtige valg. 

Har du spørgsmål til de forskellige indkvarteringsmuligheder, eller vil du bare gerne have lidt hjælp til at træffe det rigtige valg, er du naturligvis meget velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Har du god tid i Italien, er det en oplagt muglighed for at bo forskellige steder i løbet af ferien og på den måde opleve flere forskellige dele af støvlelandet. 

Udflugter

Italiens næststørste nationalpark Cilento-Valle di Diano, som strækker sig helt fra havet til foden af bjergene er et oplagt udflugtmål på grund af den smukke natur, men derudover rummer området også flere interessante, gamle byer. 

Er du bare det mindste interesseret i historie, er det næsten obligatorisk at besøge byen Velia, der blev grundlagt af grækerne i oldtiden (538–535 fvt.). Ruinerne udgør kun en lille del af den oprindelige by, men der er alligevel nok til, at man med lidt fantasi nemt kan forestille sig Hyele, som byen hed oprindeligt.

Kør også en tur til Palinuro, som er ganske lille, men byder på en af regionens bedste strande, der er kendt for sit klare vand. På denne kyststrækning findes også flere grotter og huler, som kan besøge på guidede ture i mindre både.

Nogle gange får man netop mest ud af sine udflugter i selskab med guide. Vil du opleve regionens største seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af velorganiseret udflugter i Campania, der med fordel kan bookes hjemmefra. 

Lokale links

Byens egen hjemmeside: www.comune.casalvelino.sa.it

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Casal Velino

Hvad siger gæsterne i Casal Velino?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser