La Conca Azzurra

Officiel kategori

Vores vurdering

9,1
Fabelagtigt
252 anmeldelser
Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Mellem byerne Positano og Amalfi ligger der et lille hotel med bare 18 værelser. Navnet er La Conca Azzurra, som nok kan prale med at have to verdenskendte byer som nabo. Men når alt kommer til alt, så er La Conca Azzurra lidt af en attraktion i sig selv, og du har måske gættet hvorfor? Middelhavet selvfølgelig. Hvis du ynder at spise morgenmad (eller frokost og middag for den sags skyld) ude på terrassen med udsigt til en af Europas smukkeste kyststrækninger, så sæt et kryds ved hotel La Conca Azzurra.

Her får du havudsigt, så langt øjet rækker. Som prikken over i’et er her en hyggelig og meget uformel stemning, hvor det eneste, du skal koncentrere dig om, er at holde ferie og nyde udsigterne.

Hotellet er bygget i 4 etager, men tæller du alle niveauer med ned til den private klippestrand, så skal det antal fordobles, og jeg vil vove den påstand, at du rent faktisk kan komme hjem med et bedre kondital. Selvom der er elevator, der forbinder alle bygninger med værelser, reception og restaurant, så får du alligevel pusten op, og ikke på grund af udsigten alene. For der er adskillige trappetrin op og ned til bølgen blå. Hvis du er almindeligt godt gående, så glæd dig til at lægge dig godt til rette på en ægte ”hideaway”-klippestrand, hvor pladsen nok er lille, men herlighedsværdien stor (åben fra juni til og med september).

Hvis du gerne vil have lidt mere plads at boltre dig på, så er der flere strande inden for kort køreafstand. I Marina di Praia og Maiori finder du de mere klassiske strande, hvor du kan tage en dukkert i Middelhavet, men da det er lidt større strande, skal du til gengæld også dele dem med flere ”strandløver”. Hotellet tilbyder gratis båd til den nærliggende Conca Dei Marini beach. Her kan du leje solstole og parasoller, og der findes flere små strandrestauranter og caféer, hvor du kan slukke sult og tørst. 

 

”Patina” på den charmerende måde

La Conca Azzurra er et velkendt hotel på kysten – beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed er hotellets varemærke. Udsigten er og bliver et af stedets højdepunkter. I mine notater fra besøget har jeg skrevet, at stedet har en ”charmerende patina” og med det udsagn menes, at La Conca Azzurra er et hotel med masser af charme, men at du ikke skal forvente det sidste skrig indenfor moderne, italiensk design. Her er en tilbagelænet, uformel atmosfære, hvor udsigt og herlighedsværdi er til en ren 5’er, men standarden til 3 fine stjerner.

Udendørs jacuzzi

Hvis du en dag eller to vil undvære trapperne til stranden og bare nyde udsigten over havet fra fugleperspektiv, så kan du med god samvittighed lade dig nedsænke i den udendørs jacuzzi, der er åben i dagtimerne – og det er oplagt for et romantisk moment i tosomhedens tegn.

Uden mad og drikke…

På La Conca Azzurra sættes der en ære i at tilberede mad ud fra Middelhavs-køkkenets ingredienser, og hvad enten det er frokost eller middag, kan dine øjne glæde sig til at læse et menukort igennem, hvor de syditalienske signaturetter står på listen over valgmuligheder. Hvad siger du for eksempel til denne her:
”Filetto di spigola di cattura e gamberone con filangé di verdure emulsionate all’aceto balsamico e miele” eller på dansk: Filet af aborre med skaldyr og grøntsager rørt i balsamico og honning. Aftenens menu koster fra EUR 30,- pr. person og vi kvitterer med et ”velbekomme”.

Vinsmagning og madlavningskurser

Måske er det også derfor, at der løbende arrangeres alt godt for ganen hvad angår vinsmagning og madlavning. På hotel La Conca Azzurra tilbydes der hele sæsonen oplevelser for ganen – der findes en veludbygget vinkælder, hvor du som gæst kan komme med indenfor og smage på regionens og Italiens førende vine. Det samme gælder for kurser i køkkenet, der oveni købet er til at betale – fra EUR 70,- kan du lære at tilberede, servere og ikke mindst selv nyde en typisk, italiensk frokost og middag, hvor du selv kan tage æren for smagen…

Juice a la blodappelsin

Sædvanen tro, så bliver der altid budt på en forfriskning, når vi er rundt at opdage nye hideaways. Det samme gør sig gældende for La Conca Azzurra, hvor det er Flaviana og Carmen, der sørger for de logerendes ve og vel. Med det største smil viser de rundt på alle etager og er stolte af alle deres værelser med balkon og udsigt (forståeligt). ”Hvad kan vi friste med – kaffe eller måske en friskpresset appelsinjuice?” Jeg vælger det sidste, og det fortryder jeg ikke. Blodappelsinjuice…og friskpresset, det er en god kombination, og en anbefaling, der kan gives videre.

Keramik til den store guldmedalje

Juicen serveres på tagterrassen (behøver jeg at nævne udsigten?!), der ligger på niveau med kystvejen. Her har La Conca Azzurra en café med tilhørende souvenirbutik, hvor der sælges alt indenfor lokal campansk keramik. Det er helt vildt, hvilket udvalg der tilbydes, og der er alt andet lige et godt stop for turister, der er på vej til eller hjem fra Grotta Smeralda - den lokale Smaragdgrotte. Smukke keramikformer, det må jeg tilstå, men ”heroppe” er der flere turister end lokale, så juicen nydes på terrassen, og så er det ”arrivederci” til souvenirshoppen og tilbage til La Conca Azzurra med Carmen og Flaviana.

Smaragdgrotten

Den lokale Smaragdgrotte eller La Grotta Smeralda, som den hedder på italiensk, er nærmeste nabo til hotellet og den er da bestemt et besøg værd, når du nu er på disse kanter (entré). Grotten blev fundet af lokale fiskere i 1932 og er siden blevet en af Amalfikystens mange attraktioner. Selve besøget i grotten foregår i små robåde, og mens man bliver sejlet lidt rundt inde i grotten, slår bådmændene med årene i vandet, så "smaragderne" funkler i de mange vanddråber, som rammes af det sollys, der kommer ind i grotten via en underjordisk tunnel. Solens position betyder meget for belysningen af grotten, og den opleves bedst om eftermiddagen. Selv om grotten af naturlige årsager tiltrækker mange turister, er det vigtigt at understrege, at disse på ingen måder forstyrrer den fred og ro, der er på selve hotellet. Hotellets gæster kan tage de mange trapper ned til grotten eller benytte elevator. Det er også muligt at sejle mellem Amalfi og grotten, en tur på ca. en halv time hver vej (besøg i grotten koster ca. 5 Euro). 

Godt at vide om hotel La Conca Azzurra

Hotel La Conca Azzurra er et perfekt valg for dig, der gerne vil bo så tæt på havet som muligt. Officielt har hotellet 4 stjerner, og kvaliteten fejler ikke noget, men du skal blot ikke forvente et moderne og toprenoveret hotel. Til gengæld er her charmerende og hjemligt, og servicen er i top. La Conca Azzurra ligger i kort kørestand til de mange kystbyer som f.eks byer som Amalfi (4 km) og Mairoi men også Sorrento, som ligger på den nordlige side af Sorrentohalvøen. I disse byer finder du et større udvalg af restauranter og butikker. Du kan sagtens få en uge eller længere til at flyve afsted, for her er fine kombinationsmuligheder hvad enten du er til ren afslapning eller har et eventyrlystent gen.

Selvom hotel La Conca Azzurra er bygget ind i klipperne mod vejen, så høres trafikken knapt nok, hvilket overrasker mig, men de massive sten og det faktum at hotellet ligger under vejen har åbenbart en yderst støjreducerende effekt. Set med disse øjne ligger hotellet ekstra godt, for oppe ved vejen er der nemlig blevet plads til en relativ stor parkeringsplads, så du undgår at skulle ad smalle veje og indkørsler for at få bilen parkeret. Bemærk at parkeringsplads ikke kan forudbestilles. Adgang til hotellets badeområde er mod et gebyr og du kan blive der i maksimalt 3 timer ad gangen.

 

Derfor skal du vælge La Conca Azzurra

 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Et hotel med charme og karakter

Kort og afstande

 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Afstand til centrum: ca. 6 km
 • Den hyggelige by med den smukke udsigt, Conca dei Marini : ca. 70 m
 • Den famøse Smeraldo grotte: ca. 60 m
 • Den hyggelige by med den smukke udsigt, Conca dei Marini: ca. 1.3 km
 • Hovedbyen på Amalfikysten, Amalfi: ca. 5 km
 • Hyggelige og stemningsfulde Atrani: ca. 6 km
 • Marmorata: ca. 8 km
 • Hyggelige Minori: ca. 9 km
 • Amalfikystens største strand findes ved Maiori: ca. 10 km
 • En af Amalfikysten oversete perler, Scala: ca. 12 km
 • Krøyers maleriske Ravello: ca. 12 km
 • Fotogene og farverige Positano: ca. 14 km
 • Storbyliv i det mondæne Sorrento: ca. 27 km
 • Hyggelige Salerno med dejlige strande og hyggelig promenade: ca. 31 km
 • Udgravningerne i Pompei: ca. 38 km
 • Eventyrlige Napoli: ca. 60 km
 • Napoli Lufthavn: ca. 66 km (1h 40m)
 • Rom Ciampino Lufthavn: ca. 267 km (3h 20m)
 • Rom Fiumicino Lufthavn: ca. 300 km (3h 50m)

Når et hotel er bygget ind i klippemassiverne er der oftest ikke uanede mængder af plads. Derfor er det blevet til 18 forskellige værelser, der på nær et par standardværelser alle har balkon, terrasse eller overdækket veranda, hvilket er i en kategori for sig på disse kanter. På trods af klipperne er der på La Conca Azzurra sol det meste af dagen, hvilket giver sig udslag i, at alle værelser enten formiddag eller eftermiddag kan nyde de lune solstråler ”på skift”. Hvis du vil sikre dig hel eller delvis havudsigt fra værelset, skal du som minimum gå efter classic-kategorien.

Disse værelsestyper kan du vælge blandt på La Conca Azurra, og i prisboksen her på siden kan du se de forskellige tillæg alt efter hvilken periode, du ønsker at rejse. Generelt er stilen varm, men alligevel typisk campansk med kakler og flisegulv. De har ikke det sidste skrig inden for italiensk design, men her er rent, pænt og rart at være. De er alle ud fra deres kategori relativt store ud fra italienske forhold.

Standard: Den laveste kategori, men et godt udgangspunkt. Udsigt til haven og de mange træer foran – hvis du er heldig, kan du alt efter placering også skimte Middelhavet i baggrunden. Disse værelser har ikke balkon.

Classic: Består af et soveværelse med dobbeltseng og udsigt over haven og havet fra den franske balkon. Her er ligeledes blevet plads til et skrivebord. Badeværelset er udstyret med tyrkisk bad (og hvis man ønsker at benytte den udover som badekar, koster det EUR 20 pr. værelse).

Superior: Indrettet som en lille stue med soveværelse i samme rum. Store vinduespartier og balkon/terrasse med udsigt over haven og derfra videre til havet (hel el. delvis udsigt).

Juniorsuite: Er både størrelsesmæssigt og hvad indretning angår en kombination af superior og gran relaxe-værelserne. Har enten overdækket veranda eller balkon med udsigt – enten med direkte eller delvis havudsigt.

Suite: De største værelser er næsten som forventet suiterne. Her er der adskilt opholdsrum og soveværelse, som begge har adgang til balkon/terrasse. Udsigt over Middelhavet og øen Capri.

Værelsesfaciliteter:

 • Aircondition 
 • Minibar
 • Hårtørrer
 • Wi-Fi (gratis)
 • Safetyboks
 • Satelit TV
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på La Conca Azzurra. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • I by eller landsby
 • Strand under 1½ km væk
 • By under 3 km væk
 • Hotelbar
 • Tæt på vandet (under 4 km væk)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Smeraldo 35
84010 Conca Dei Marini

Koordinater

Latitude: 40.6147
Longitude: 14.5665

Hvad siger vores gæster om La Conca Azzurra?

8,3
Gitte, Kbh N

Fantastisk udsigr

Værelset var fint med en dejlig altan, med den bedste udsigt at vågne til. Solsengen her var et stort plus. Aircondition virkede fint og minibaren havde er godt...
9,7
Jens Kristian Lund, Kjellerup

Fremragende udsigt og beliggenhed.

Udsigt fra restaurant og værelse helt i top. Hotellet ligget på en pynt - med havet 30 meter under sig - og med en lille smuk, klippebugt til hver side.
9,5
Kasper Høhling, Nykøbing F.

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

På Hotel La Conca Azzurra har du følgende muligheder for at bestille din ferie: Bestil en samlet rejse inkl. fly, ophold samt evt. billeje eller vælg ”kun hotel”, såfremt du selv ønsker at stå for transporten til Amalfikysten. Nærmeste lufthavn er Napoli, der ligger ca. 1-1½ times kørsel fra Hotel La Conca Azzurra (alt efter de trafikale forhold). Du finder aktuelle priser ved at indtaste dine valgfrie rejsedatoer i søgemaskinen her på siden.

Foruden Napoli lufthavn, så kan du også vælge at flyve til enten Rom Fiumicino eller Rom Ciampino lufthavn, som størstedelen af Hideaways gæster vælger som ankomstlufthavn. Årsagen er, at der hertil findes daglige og direkte flyforbindelser, som du kan læse mere om, når du søger din rejse. Transporttiden til Hotel La Conca Azzurra på Amalfikysten er ca. 3 timer igennem Lazio og Campaniens smukke landskaber. Det optimale er at vælge en formiddagsafgang på afrejsedagen og en eftermiddags- eller aftenafgang på hjemrejsen for at det passer med kørslen til og fra Amalfikysten. Jeg anbefaler dig at have en lejebil til rådighed under dit ophold uanset om du flyver til Napoli eller Rom lufthavn.

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Vis mere

Lignende hoteller

Italien, Syditalien, Campania, Amalfi
9,7
Fabelagtigt
455 anmeldelser
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Italien, Syditalien, Campania, Positano
9,8
Fabelagtigt
316 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Maiori
8,6
Meget godt
303 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 61 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)