Rejser til Furore

Overset perle på Amalfikysten

Furore har fået sit navn i gammel tid på grund af det raseri, "furore", med hvilket bølgerne hamrer mod revene i den lille bugt, hvor den gamle havn ligger.

Denne lille glemte flække blev i efterkrigstiden med ét berømt, da nogle af tidens største navne inden for italiensk film, som f.eks. Anna Magnani og Roberto Rossellini, ved flere lejligheder kom hertil for at optage en række scener. De maleriske små fiskerhuse og de skæve stræder giver den dag i dag indtrykket af at tilhøre andre tider.

Længere inde i landet ligger det moderne Furore, der ofte har tiltrukket sig opmærksomhed ved moderne kunstudstillinger. Byen nyder tilnavnet "Il Paese Dipinto", den bemalede by, hvilket skyldes den specielle tradition for store vægmalerier overalt langs byens gader og stræder.

Furore har en flot beliggenhed ved den dybe kløft, som skærer sig ind fra havet. Men derudover er byen også et godt udgangspunkt for at udforske resten af Amalfikystens utrolig smukke natur og maleriske byer. 

Kort over Furore

Klikker du på kortet herunder, kan du få for et overblik et indtryk af områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Furore

I udvalget på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Amalfikysten og i resten af Campania regionen. 

Er I flere som rejser sammen, for eksempel et par familier, som ønsker en afslappet ferie i private omgivelser, kan en det helt rigtige være at leje en stor villa på Amalfikysten. Her skal I ikke dele pool, have osv. med andre gæster, men har det hele for jer selv. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at danne dig et hurtigt få et overblik over mulighederne i og omkring Furore. Oversigten kan eventuelt indsnævres med filterfunktionen, hvis du kun søger en bestemt type indkvartering.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Med en afstand på omkring 2300 km fra Danmark, vælger de fleste at flyve til denne del af Italien. Skal du holde ferie i Furore, er Napoli lufthavn nærmest. Dette er en af de vigtigste indgangsporte for flytrafikken til det sydlige Italien, og lufthavnen betjenes derfor af både rutefly og af charterselskaber, som har hver deres terminal. Blandt andet easyJet og Ryanair flyver hertil. Der er dog heller ikke noget i vejen for at kigge efter flyrejser til Rom, hvis du er indstillet på at bruge lidt længere tid på at nå det sidste stykke frem til din feriebolig.

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du selv nemt søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med alle anerkendte flyselskaber. 

Hvad angår lokal transport til Furore, er det som regel nemmest at sigte efter en forbindelse til Amalfi. Herfra går er der busforbindelse det sidste stykke til Furore. Vær opmærksom på at komme af ved det rigtige stop, da du ellers kan komme til at skulle gå op eller ned ad stejle veje med bagagen på slæb. Selvom det således kan være lidt omstændigt at nå frem med offentlig transport, er det muligt at klare sig uden bil, hvis du kun regner med at koncentrere dig om en eller flere af Amalfikystens hyggelige byer. Vil du også gerne opleve baglandet, vil det være en fordel at kunne komme omkring i en bil. 

Læs mere om transport på Amalfikysten

Restauranter og shopping

De ligger lidt spredt, men der er talrige restauranter i området, hvor du kan få autentiske, italienske måltider. Nærheden til havet betyder naturligvis, at der er ofte er frisk fisk og skaldyr på menuen.

I byerne langs Amalfikysten findes der et væld af hyggelige spisesteder og spændende butikker, som man nemt kan bruge det meste af ferien på at udforske. I Sorrento, som er lidt større end byerne på den berømte kyststækning, findes også gode indkøbsmuligheder og flere restauranter. Herfra kan man i øvrigt sejle til øen Capri.

Udflugter

Du bor på en af Italiens smukkeste kyststrækninger, som indbyder til fantastisk flotte vandreture ad gamle muldyrstier gennem de charmerende byer langs kysten. Du kan for eksempel følge "Sentieri degli Dei", gudernes stier til Positano, der byder på mange spektakulære udsigter undervejs. 

Er du historisk interesseret, er der ikke langt til det berømte Pompei - den romerske by, som blev begravet under aske ved et vulkanudbrud i år 79.

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Furore