Rejser til Ischia

Hovedattraktionen på øen Ischia er de mange varme kilder og spabade, men også naturen og de kulinariske oplevelser er rejsen værd. Book din rejse til Ischia med Escapeaway i dag!

Den lille vulkanø Ischia, som ligger i den nordlige ende af Napolibugten, er den største af øerne i bugten. Alligevel står Isola d’Ischia som rejsemål lidt i skyggen af glamourøse Capri, som ligger ved den modsatte ende af bugten. Kendere ved dog, at Ischia også har meget at byde på og tager gerne sejlturen over fra fastlandet for at udnytte øens mange anerkendte spabade, strande og gode restauranter til en rigtig livsnyderferie.

Velkommen til Ischia med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Italien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din ferie.

De lokales favorit-ø

Det er ikke kun nu til dags, at smukke Ischia tiltrækker rejsende fra nær og fjern. Den lille ø har gennem årtusinder været eftertragtet for sin strategisk gode beliggenhed og ikke mindst varme kilder. En hel stribe af folkeslag lige fra de første græske kolonister til romere og tyrkere har således erobret Ischia på skift. Sporene efter dem kan ses i form af ruiner flere steder rundt langs kysten. Især den romantiske middelalderborg Castello Aragonese, som ligger på en lille ø ud for Ischias vestkyst er værd at besøge. Borgøen er forbundet til Ischia med en 220 m lang stenbro.

Det var ikke uden grund, at øen blev befæstet og at blandt andet denne borge af flere omgange blev udvidet. Fra middelalderen og frem måtte øens beboere således udholde talrige angreb og invasioner, når øens vigtige placering ved indsejlingen til Napoli blev en brik i magtkampe på fastlandet. Flere gange har vulkanudbrud i tidens løb desuden tvunget befolkningen til at evakuere øen. Efter det seneste udbrud i 1301-02 var Ischia for eksempel ubeboet i fire år. 

I dag er der anderledes fredeligt på Ischia, hvor stemningen er mere afdæmpet en på jetsettets favorit-ø Capri og med knap så mange turister. Allerede når du ankommer til havnen i Ischia, øens største by, vil du fornemme den særlige atmosfære, der hersker her. Kontrasten til storbyen Milano er mærkbar. Med faste 60.000 indbyggere på øen, er der dog altid masser af liv. På grund af de mange spabade, har øen i mange år været populær blandt tyske turister, men ellers vil du bemærke, at der er en overvægt af italienere, heriblandt mange napolitanerne. Særligt i august, når italienerne selv holder ferie, kan der være rift om de bedste hotelværelser. 

En ø for livsnydere

Selvom de største byer på Ischia som Ischia Porto, Forio og Lacco Ameno efterhånden minder lidt om eksklusive Capri, er der generelt mindre turistet på Ischia og prisniveauet er lidt lavere end på de mere berømte rejsemål i regionen som Capri og Amalfikysten. Således er der især i de mindre byer på øen stadig masser af muligheder for at opleve autentisk ø-liv med små familiedrevne bed and breakfasts og hoteller, hvor der kræses om gæsterne. Ischia har sågar flere gange været brugt som stand-in for Capri ved filmproduktioner, når man har ønsket en idyllisk, uturistet ø som kulisse. For eksempel blev filmen The Talented Mr.Ripley med en ung Matt Damon optaget på Ischia.

Hovedattraktionen når man rejser til Ischia er uden tvivl de mere end 100 spabade, hvor du kan forkæle dig selv med et væld af wellness-behandlinger eller bruge lang tid på at slappe af i pools af forskellige temperaturer. Vil du en dag være lidt mere aktiv, bør du også opleve udsigten fra den 789 meter høje vulkan Monte Epomeo. Det kræver en times vandring op ad de frodige bjergskråninger fra landsbyen Fontana, men dine anstrengelser belønnes med et fantastisk vue ud over hele Napolibugten. 

Efter en dag med afslapning på stranden eller sightseeing, kan du om aftenen sætte dig til rette på en af øens mange gode restauranter. Her er der ikke overraskende ofte mange velsmagende fiskeretter på menuen, men prøv eventuelt også den traditionsrige Coniglio alla Ischitana, kaningryde, hvis opskrift eftersigende stammer helt tilbage til øens første beboere. 

Book en rejse til Ischia med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Ischia. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller på Ischia, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Procida
>> Læs også om pakkerejser til Amalfikysten

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller på Ischia