Rejser til Ischia Porto

Ischia Porto, smukt beliggende i Napolibugtens dybblå vande, er Ischia-øens største by og vigtigste havn og byder på helende kurbade, et rigt udvalg af restauranter, caféer og barer og skønne naturoplevelser på øen Ischia. Book din rejse til Ischia med Escapeaway i dag!

Kunne du tænke dig at få en unik ø-oplevelse i Napoli-bugten med helende kurbade, smukke syditalienske ø-landskaber og et bredt udvalg af restauranter, cafeer og vinkældre? Så er en rejse til byen Ischia Porto et oplagt valg.

Ischia Porto, der har omkring 20.000 indbyggere, ligger på øen Ischia i Napolibugten ca. 35 kilometer vest for Napoli og 30 kilometer nordvest for Capri i den sydlige Campania-region

Byen udgør både øens største by og havn, hvor færgerne lægger til, og har også navngivet hele øen. Den er forbundet med Ischia Ponte, som er den gamle kystby, hvor den smukke Aragon-fæstning ligger. 

Kurbade og usædvanlig havn

Ischias havn har en interessant og usædvanlig historie. Oprindeligt var den en sø, som blev dannet efter et jordskælv og det var først, da man i 1854 åbnede søen for at få vandet til at cirkulere bedre og dermed forbedre fiskeriet, at den blev forvandlet til den havn, som den er i dag.

I de følgende årtier begyndte turister fra især Napolis middelklasse at valfarte til byen og øen i sommerperioden på grund af dens mange gode kurbade og den friske havluft, der virkede helende og vederkvægende i forhold til Napolis kompakte, indelukkede sommerhede. 

I dag er kurbadene stadig med til at gøre Porto di Ischia meget populær; men mange turister kommer også for at bade, svømme og nyde solen ved stranden, slappe af på byens gode cafeer og restauranter, foretage udflugter på den naturskønne ø, samt muligheden for at shoppe. Byen har nemlig nogle af de bedste og mest besøgte shopping-gader på øen, såsom Via Roma og Corso V. Colonna. Derudover er der et fint udvalg af diskoteker, natklubber, restauranter, traditionelle tavernaer og vinkældre.

Oplevelser og seværdigheder

Selv om det er begrænset, hvad du finder af seværdigheder inde i selve Ischia Porto by, er der er en række interessante seværdigheder i byen, hvoraf den absolut største er det romantiske middelalderslot, Aragons slot, der ligger på en lillebitte ø ud for Ischia Porto, forbundet med byen via en stenbro.

Selv om den nuværende fæstning, der er øens mest besøgte, regnes som et middelalderligt monument, har det en lang og spændende historie, der går helt tilbage til antikkens græske kolonister i Syditalien og senere romerne, inden slottet kom på de spanske kongers hænder i Middelalderen.

En anden af de store seværdigheder, du kan opleve, mens du er på ferie i Ischia Porto, ligger ikke i selve byen, men inde i den indre, centrale del af øen. Det er Monte Epomeo, der med sine 789 meter er det højeste bjerg på den vulkanske ø. Meget af bjerget er dækket af frodigt grønt, inklusiv et par vinmarker, men ca. 75 meter fra toppen er bjerget dækket af hvid lava.

Sådan booker du en rejse til Ischia Porto

Vælg først om du vil rejse til Ischia Porto fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter til Napolis internationale lufthavn for dig. Vælg derefter et hotel i Ischia Porto med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Procida
>> Kombinér med storbyferie i Napoli

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ischia Porto

Hvad siger gæsterne i Ischia Porto?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser