Rejser til Monte Gelbison

En vandretur til Monte Gelbison er en oplagt udflugt, når man vælger Cilento-reservatet som rejsemål. Pilgrimme fra hele området har før kristendommen vandret ad det hellige bjergs stier op til det græske tempel, der prydede bjergtoppen. Templets massive vægge kan endnu beundres i den nuværende kirkes krypt.

Det hellige bjerg

Bjerget kaldes Monte Sacro eller Monte Gelbison, men betydningen er den samme. Gelbison er nemlig en italiensk omskrivning af ’Det hellige bjerg’ på arabisk. Gennem tiderne har området været under mange forskellige civilisationers styre, men bjerget er altid forblevet et symbol på de overnaturlige kræfter, og generation efter generation har de lokale gået hele vejen fra kysten op til toppen.

Til fods eller i bil

Man kan vælge at køre til bjergets fod og gå hele vejen til toppen af en velholdt sti, der løber gennem skov og åbne marker. Turen tager ca. ½ dag og kan gøres - med ro og pauser - af enhver, som ikke er gangbesværet. Har man ikke lyst til at gå hele vejen så er det muligt at køre helt op til toppen og beundre det smukke landskab. På toppen er der et lille spisested og bar, der bestyres af nonner og her kan man købe sig et let måltid og noget at drikke. Åbningstiderne ligger dog ikke fast, og det er en god idé at have lidt at drikke med hjemmefra. Vi har været på bjergtoppen i flere omgange, og været så heldige at kunne skimte Sardinien i horisonten ved solnedgang en klar aften i slutningen af oktober måned.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monte Gelbison