Rejser til Napoli

Den mytiske storby Napoli er Syditaliens pulserende hovedstad, som byder på et autentisk Italien med simpel og velsmagende mad, smukke bygningsværker og nem adgang til fantastiske øer og kyststrækninger. Book din rejse til Napoli online i dag - med fly og feriebolig inkluderet.

Få storbyer i Italien - og måske endda i Europa - involverer dig så mærkbart i det liv, der udspiller sig på gader og stræder, som i Napoli. Tilsæt en af verdens bedste pizzaer og en udflugt til Amalfikysten eller Sorrento og du har en farvestrålende ferie at se frem til. For enhver pizzaelsker er en rejse til Napoli nærmest uundgåelig, men her er også både vulkaner, strande, dramatiske kyster og enestående kultur. Nu kan du booke rejsen til Napoli hos Escapeaway, inkl. fly fra Danmark, billeje i lufthavnen - og naturligvis en lækker feriebolig.

Når man rejser til Napoli får man eventyr for alle pengene. Byen ved bugten af samme navn har i århundreder været helt sin egen - en by af arbejdere og indvandrere fra mange folkeslag omkring Middelhavet som er landet i denne naturlige havn, og som i stort omfang lever af og med den store vulkan Vesuv (Monte Vesuvio), som af vulkanologer betragtes som en af de farligste i verden. Den har senest været i udbrud i 1944. Storbyen, der også omtales som "Syditaliens hovedstad" og er hovedby i regionen Campania, rummer seværdigheder for enhver smag og er særligt fascinerende pga. det livlige, altid kaotiske gadeliv, der skaber en helt særlig atmosfære.

Kaos er også en del af Napolis historie, der frem til Italiens samling i 1861 var en ganske rodet affære præget af mange forskellige magthavere. Byen grundlagdes allerede i det 6. årh. f.Kr. af græske udflyttere, der kaldte byen for Neapolis, Den Ny By, da der tæt på tre hundrede år tidligere var blevet grundlagt Den Gamle By, Paleopolis. I 326 f.Kr. overtog romerne magten og samlede begge byer under navnet Neapolis. Byen beholdte længe sin græske kultur og lovgivning til trods for det romerske herredømme, og den blev derfor hurtigt et attraktivt udflugtsmål for datidens romere på grund af dens politiske frihed, milde klima og smukke bugt. Den sidste del af kampen om byen skete fra 1282 og frem til Italiens samling i 1861, hvor spanske og franske kongehuse kæmpede om magten.

Sådan booker du en rejse til Napoli med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Napoli. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Napoli, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs mere om ferieboliger i Napoli her

Hoteller i Napoli

Populære hoteller i Napoli

Italien, Syditalien, Campania, Napoli
8,9
Meget godt
733 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Afstand til havet: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Campania, Napoli
8,3
Meget godt
52 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til havet: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Napoli
8,8
Meget godt
252 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering

Seværdigheder og shopping i Napoli

Hvis man er til historie eller kunst, er der gode muligheder for at gå på opdagelse i Napolis mange museer. Nogle af disse er Museo Archeologico Nazionale (med byrekorden af besøgende pga. af dets specialisering i fund fra oldtiden) og Museo e Gallerie Palazzo Reale di Capodimonte (kongelejligheder og samtidskunst). Hvis man derimod er mere interesseret i musik, skal man endelig ikke gå glip af at nyde en operaforestilling i Teatro San Carlo. Teatret er Italiens største og et af de fineste i verden. Indenfor er det udsmykket med guld og rødt fløjl og har en akustik, som går for at være næsten perfekt. I nyere tid har fascismen i 1920’erne og 30’erne især været med til at sætte sit præg på byen, da der i denne periode kom lufthavn, bjergbaner og metro til. Til trods for sønderbombningen af byen i slutningen af 2. Verdenskrig, har den formået at bevare mange af sine historiske levn, såsom den store borg Castel Nuovo, der ligger ned til havnen.

Bylivet er i sig selv en oplevelse at iagttage og tage del i, og det kan varmt anbefales at tage ophold på en af de mange cafeer og nyde scenariet, der udspilles for øjnene af en eksempelvis fra Piazza Bellini, hvor der ligger flere barer side om side i næsten grønne omgivelser. Dette kunne for eksempel også gøres i det overdækkede shoppingstrøg Galleria Umberto 1, hvor flere butikker og cafeer holder til. Ønsker man derimod at slappe af i det fri kan man nyde Napolis største plads Piazza del Plebiscito, hvor man kan besøge den imponerende kirke Basilica di San Francesco di Paolo og Palazzo Reale (Kongepaladset). Fra pladsen er der ligeledes en smuk udsigt over Napolibugten.

Napolibugten

Når man ser udover Napolibugten falder øjnene straks på Vesuv. Denne kæmpe vulkan på 1.281 meter skaber både et smukt og frygtindgydende billede af bugten, og vulkanen og byen er uden tvivl stærkt bundet sammen. Som en sovende kæmpe troner den over byen og førende vulkanforskere mener, at den kan gå i udbrud hvert øjeblik det skulle være. Vulkanens mest kendte udbrud skete i år 79 e. Kr. da den dækkede byerne Pompei og Herculaneum. Til trods for faren, som de lokale lever med, har de valgt at lade livet fortsætte ufortrødent, som det altid har gjort på skrænterne op til vulkanen og i Napoli by. At opleve bugten og slentre langs vandet er netop det, som man absolut ikke må gå glip af under sit besøg i Napoli. Når man slentrer langs med vandet skal man endelig sætte tid af til en spadseretur ved den lille havn Santa Lucia. Tidligere lå her fattige fiskerhytter og små både, som dog nu er skiftet ud med mondæne hoteller, restauranter og cafeer samt lystbåde i millionklassen. Ud for havnen forbundet med en mole på øen Megaride ligger Borgo Marinario og slottet Castel dell’Ovo, hvor der afholdes forskellige kunstudstillinger.

Som hovedby i Campania er byen et trafikknudepunkt for resten af regionen. Der afgår fra havnen både til øerne Ischia, Capri og Procida og videre mod syd til Amalfikysten og endda så langt som til øen Stromboli, som er en del af de Æoliske Øer ud for Siciliens nordkyst. Er man mere til en togtur kan man tage Vesuvbanen (Circumvesuviana), som transporterer en til Vesuv samt hele vejen til Sorrento.

Pizzaens hjemby

Der er blevet sagt meget om byen i tidens løb - på godt og ondt. Når man rejser til Napoli skal man være opmærksom på, at der er visse kvarterer hvor det ikke er sikkert at færdes. Det er derfor vigtigt at tænke sig godt om og lade være med at skilte for meget med sin rigdom med dyre kameraer omkring halsen. Når dette dog er sagt, er det synd at snyde sig selv for at opleve denne fascinerende by med dens larmende og kaotiske trafik, dens smukke kunst, det azurblå vand og ikke mindst at prøve en ægte pizza, da denne jo netop blev opfundet i Napoli. Der knytter sig mange spændende historier til pizzaen og en af disse fortæller, hvordan den klassiske Pizza Margherita fik sit navn.

En aften i 1889 fik kong Umberto I og hans hustru dronning Margherita, som opholdt sig på deres sommerresidens i Napoli, lyst til at smage den lokale specialitet, der var kendt som en ”fattigmandsret”. Raffaele Esposito en kendt ”pizzaiolo” (pizzabager) i byen fik æren af at levere tre pizzaer til de kongelige. De to af pizzaerne havde allerede navne, men den sidste som viste farverne på det italienske nationalflag (grøn, hvid og rød på grund af ingredienserne basilikum, mozzarella og tomat) havde intet navn. Dronning Margherita syntes bedst om denne og på den måde fik denne klassiske pizza sit navn. Man kan stadig den dag i dag besøge Rafaele Espositos pizzeria, som nu hedder Pizzeria Brandi.

Som by er Napoli et fortræffeligt rejsemål, da den er noget mindre turistet end fx. Rom, og den byder på at meget aktivt byliv, særligt om aftenen i sommermånederne, når temperatuen falder, og de meget udadvendte sydlændinge går i byen for at få et sent aftenmåltid. Napoli byder også på verdens ældste operahus, topfodbold på San Paolo og en stor havn, men færgeforbindelse til både Sicilien, Sardinien og sågar til Afrika.

Rejser med Escapeaway til Napoli

Den naturlige indgang til storbyen er naturligvis Napoli Lufthavn - officelt Aeroporto Internazionale di Napoli - som ligger lige i udkanten af byen. Man er inde i byen på ganske få minutter uden en lang transfer. Af øvrige lufthavne er de to ved Rom nærmest, og selvom der er over 200km afstand, så sikrer det velfungerende italienske jernbanesystem at man kan komme frem på lige godt en time. Alternativet er naturligvis at leje en bil og selv gøre turen ned langs kysten - fx. med besøg i historiske Anzio undervejs.

Det er også oplagt et benytte et ophold i Napoli til at besøge både vulkanen Vesuv, ruinbyen Herculaneum og udgravningerne i Pompei, samt besøge Sorrento og Amalfikysten. Vi anbefaler derfor altid at man lejer en bil, så man selv kan transportere sig rundt - alternativt kan man benytte den lille jernbane Circumvesuviana, som forbinder hele området omkring Vesuv med skrumlende, men meget autentisk lokaltransport.

Når du skal booke en rejse til Napoli, så husk at du kan finde flybilletter med rutefly og fleksible rejsedatoer, håndplukkede ferieboliger og billige lejebiler direkte her hos Escapeaway. Start med at finde din feriebolig - så hjælper vi dig med at finde fly og lejebil, så du er helt klar til en god tur.

Book en lejebil når du rejser til Napoli

Hvis du kun skal besøge Napoli by vil du formentlig helst undgå at leje en bil. Her er nemlig gode muligheder for offentlig transport - også så langt væk som til Pompei og Sorrento. Men hvis du har lyst til at udforske Amalfikystne på egen hånd, anbefaler vi, at man lejer en bil og kører ud i det blå.

Hos Escapeaway kan du leje en bil i kortere tid, og til nettets bedste priser. Vælger du at leje bil i hele rejseperioden, kan du få billejen med ind som en del af en pakkerejse, sammen med flybillet og hotel, og dermed være sikret af rejsegarantien - en fordel som du ikke får, når du selv lejer på nettet, eller ved ankomst.

Mere information til din rejse til Napoli

Napoli er hovedstad i Campania-regionen i det sydvestlige Italien. Byen er - med sine ca. en million indbyggere og 4,4 millioner indbyggere i hele det bymæssige opland - den tredjestørste by i Italien, kun overgået af Rom og Milano. På trods af sin beliggenhed i den generelt fattigere del af Italien - og sit stereotype rygte som en fattig og beskidt by styret af mafiaen - er byen blandt de fire byer i Italien med den største økonomi, kun overgået af Milano, Rom og Torino. 

Når det er sagt, er det vigtigt at tilføje, at man som besøgende skal være opmærksom på, hvilke kvarterer man færdes i. Det betyder dog ikke, at du skal lade dig skræmme væk af byen, for den er en storby på godt og ondt og rummer lige dele syditaliensk skønhed og grimhed, orden og kaos.

Fra Napoli er der desuden masser af udflugtsmuligheder til andre af Syditaliens største seværdigheder, såsom den berømte vulkan Vesuv, ruinerne i Pompei og Herculanum, øerne Ischia, Capri og Procida, Amalfikysten og den romantiske by Sorrento.

Og så bør du naturligvis drage fordel af den kendsgerning, at pizzaen - i hvert fald i dens moderne udgave - angiveligt blev opfundet i Napoli og at byen derfor byder på et hav af gode pizza-restauranter.

Hvad siger gæsterne i Napoli?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 48 anmeldelser