Storbyferie i Napoli

Tag på forlænget weekend i Syditaliens pulserende storby Napoli

Tag på storbyferie i skønne Napoli med Escapeaway – og rejs ned til den ægte, syditalienske passion og charme.

Napolitanerne er stolte af deres hjemby, og man forstår dem godt. Trætte klicheer og fordomme omgiver byen, som mange tror kun har pizza, mafia og tasketyve at byde på. Men glem fordommene og oplev en spillevende og mange steder smuk by, der bugner med paladser, museer og gallerier i verdensklasse.

Caféliv ved vulkanens fod på storbyferie i Napoli

Storbyen Napoli i den italienske region Campania er en af de tættest befolkede byer i EU, og det mærker man på det tempo og den dynamik, der kendetegner byens travle gadeliv. I Napoli leves livet udendørs på arketypisk sydlandsk vis, og du vil aldrig mangle noget at se på. Find en piazza, hvor du kan sidde på en bænk i ro og mag, eller slå dig ned på en af de talrige caféer med udendørs terrasse. Så har du din helt egen gadeteater-forestilling lige foran dig – og en kop god italiensk kaffe, som Napoli er berømt for, eller et glas vin at skylle showet ned med.

Råbende gadehandlere, dyttende biler og højlydte diskussioner på napolitansk blander sig med bjergtagende panoramaudsigter, arkæologiske skatte og udsøgte freskoer.

At den mægtige og smukke vulkan Vesuv troner frygtindgydende med sine to kratre over Napoli, gør næppe stemningen i byen mindre intens – her, hvor frygt dog ikke afholder ca. 3 millioner mennesker i at leve livet fuldt ud, og her, hvor mennesker har boet i umindelige tider, siden 2.000 år før Kristi Fødsel.
Med Escapeaway kan du bo centralt i Napoli, på et lækkert og prisvenligt hotel. Du kan nyde godt af vores Italiens-ekspertise før og under dit ophold.

Seværdigheder på din storbyferie i Napoli

Napoli er et skatkammer fyldt med unikke seværdigheder af enhver art. Det er umuligt at nå det hele på en forlænget weekend eller en uge, og der skal jo også være tid til bare at nyde tilværelsen på syditaliensk facon. Herunder vil vi dog nævne et par anbefalelsesværdige favoritter, som du utvivlsomt vil tage gode minder om med hjem i kufferten:

Glem katakomberne i Rom – San Gennaro-katakomberne i Napoli er et sandt underjordisk eventyr
San Gennaro-katakomberne er et gammelt kristent, underjordisk begravelseskompleks, der stammer helt tilbage fra det andet århundrede efter Kristus. De er dybt imponerende, med mange detaljerede og velbevarede kristne vægmalerier. Det er en ekstraordinær oplevelse at beundre disse malerier og tænke på, at de har årtusinder på bagen. Katakomberne er fordelt på to niveauer, hvor det nederste niveau er det ældste. Man mener, at denne ”underetage” i virkeligheden har været en begravelsesplads også i førkristen tid, som så er blevet indviet til den nye, mystiske sekt, Kristendommen blev anset som i begyndelsen.

Hvis du rejser som en del af en gruppe, har I normalt adgang til katakomberne i morgentimerne, men åbningstiderne ændrer sig løbende. Tjek med dit hotel eller Turistinformationen.

Pompeji – besøg alle arkæologiske udgravningers moder på din storbyferie i Napoli
Skal du kun se én ting på din napolitanske ferie, så lad det være fantastiske Pompeji. Denne exceptionelt velbevarede romerske ruinby var i forne tider en livlig by med omkring 20.000 indbyggere – hvilket på den tid var en pæn størrelse. Vesuv satte en stopper for dagligdagens travle gang blandt høj op lav i Pompeji, da den i år 79 gik i udbrud og begravede byen i aske og slagger. Netop dette, at byen har ligget begravet, er dog forklaringen på, hvorfor den er så velbevaret, og at selv små genstande, såsom mønter, pyntegenstande, krukker og redskaber er at finde i næsten samme stand, som da deres ejer bukkede under for vulkanens rasen. Dele af byen blev dog ødelagt af det medfølgende jordskælv og de enorme mængder glødende lava.

Når du går rundt i Pompeji, mærker du virkelig historien blive levende, og vi vil anbefale, at du tager dig god tid. Sæt mindst en halv dag af til denne oplevelse, som du altid vil huske tilbage på med fascination.

Se det royale Palads i Napoli
Besøg det Royale Palads og lad dig imponere over de overdådige, forgyldte sale, svungne marmortrapper og flotte malerier. Paladset blev bygget i løbet af det 17. århundrede, og ligger centralt i Napoli. Det blev tidligere benyttet som residens af huset Bourbon, der i visse perioder regerede over Napoli. I dag sidder huset Bourbon stadig på tronen i Luxembourg og Spanien.

Gå ikke glip af Caravaggios ”De syv nådesakter”
Caravaggios mesterværk ”De syv nådesakter” er utroligt nok gemt godt af vejen i hovedkvarteret for en velgørenhedsorganisation fra 1600-tallet. Det gør dog ikke oplevelsen mindre, når du studerer dette bemærkelsesværdige billede. Maleriet forestiller alle slags ikoniske måder at være barmhjertig og generøs på. Fantasien fejler intet – bemærk for eksempel detaljen med en kvinde, der ammer sin egen far (ja, du læste rigtigt) mens han sidder i fængsel.

Caravaggio var på det tidspunkt, da det blev malet, i 1607, på flugt fra en mordanklage i Rom.

Korte storbyrejser til Napoli

Stik af fra kulde og slud og nyd en forlænget weekend i Napoli når som helst på året. Vi vil råde dig til at bo centralt, hvis du kun har nogle dage i byen – og i Napoli er det ekstra fornuftigt at holde sig til det historiske centrum, da byen er temmelig uoverskuelig og strækker sig vidt.

Tendensen til uoverskuelighed skal dog ikke afskrække dig fra at udforske Napoli med gåture, som virkelig bringer dig tæt på livet, som det leves her. Drej ned ad en af byens mange smalle gader, tæt behængt med vasketøj. Ved første øjekast forekommer det dig måske smart at byens indbyggere benytter sig af det varme klima til at tørre tøj udendørs. Men der går ikke mere end få minutter, før tøjet er sort som kul på grund af udstødningsrøret fra en forbikørende bus. Man kan undre sig over, hvordan tøj i Napoli nogensinde bliver rent. Ikke desto mindre går de fleste indbyggere ganske pletfrit klædt.

Et godt sted at starte din forlængede weekend i Napoli er med en kølig aperitivo på den centrale Café Gambrinus. Her sidder du på en af byens ældste og mest elegante caféer, og hvad end du har lyst til at blive siddende og betragte livet omkring dig, eller udforske Napolis centrum, er Café Gambrinus ikke noget dårligt afsæt.

Mad og drikke i Napoli

Napoli er kendt for at have noget af det lækreste mad I Italien, og kaffen her er vidt berømt for sin høje kvalitet. Din dag starter godt, når den starter med en stærk, men afrundet napolitansk espresso.

I Napoli er madkulturen noget særligt, da den er influeret af mange århundreder med skiftende kulturel dominans. Desuden er råvarerne i denne region ekstra smagfulde, da jorden er usædvanligt frugtbar på grund af mineralerne fra Vesuv. Mange anser Napoli som en del af et udsøgt gastronomisk trekløver sammen med Sicilien og Rom, hvor du finder Italiens bedste mad.

Skal man kort skitsere napolitansk mad, kan den beskrives som en blanding af de berømte og elskede italienske pastaretter og alt godt fra havet. Friske muslinger med citron, basilikum og tomat, grillede fisk, tykke skiver blød Mozzarella og noget så simpelt som Pasta e Fagioli – pasta med bønner! – smager himmelsk på Napolis stemningsfulde restauranter og trattoriaer.

Pizza skal du selvfølgelig også have, mens du er her, og I byens historiske centrum ligger mange af de bedste pizzariaer, byen har at byde på. Prøv for eksempel det kendte Da Michele.

Se frem til en forlænget weekend på Italiensk med stort I, eller en oplevelsesrig storbyferie, når du rejser med Escapeaway til Napoli.

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Napoli

Populære hoteller i Napoli

Italien, Syditalien, Campania, Napoli
8,4
Meget godt
920 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Syditalien, Campania, Napoli
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til havet: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Napoli
8,9
Meget godt
1251 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)