Rejser til Pisciotta

Superlativerne står i kø, når man skal beskrive Pisciotta. Denne idylliske middelalderby ligger på en bakketop med udsigt over det azurblå hav i den kystnære del af Cilento Naturreservatet, et af de største naturreservater i Italien. Naturreservatet, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, er en fantastisk, grøn kulisse for Pisciotta, der indbyder til vandreture.

Inden du begiver dig ud af byen på eventyr, bør du dog også tage dig god tid til at udforske selve Pisciotta til fods. På Piazza Raffaele Pinto midt i byen kan du for eksempel starte med en frokost på en af de hyggelige fortovscafeer. Gå bagefter op ad trappen, der fører dig længere op i byen til flotte udsigtspunkter. Pisciotta er en lille by med blot omkring 2.500 indbyggere, men du kan sagtens bruge timer på at slentre rundt i de smalle, snoede gader for at udforske de mange hyggelige kringelkroge og smukke udsigter. Langs hovedgaden er der er par minimarkeder og butikker med et overraskende godt sortiment.

De smukke omgivelser og den tilbagelænede atmosfære gør Pisciotta til sådan et sted, hvor man har lyst til bare at fordrive ferien og hurtigt glemmer alt om den travle hverdag derhjemme. Det er uden tvivl delvist takket være den lidt tilbagetrukne beliggenhed oppe i bjergene, at landsbyen har bevaret så meget af sin oprindelige middelstemning.

Nyd baglandets ro og kystens dejlige strande

I sin tid blev byer som Pisciotta etableret oppe i højden lidt på afstand af kysten for at være i sikkerhed for pirater. Kysten er dog ikke længere væk (ca. 800 meter til fods), at du også nemt kan nyde havet på rejsen. Langs kystvejen lige neden for Pisciotta finder du en lille havn, som stadig benyttes af lokale fiskere og nogle enkelte spisesteder. Retterne, du kan se frem til her og andre steder i området er ikke overdrevent komplicerede. De er traditionelt baseret på nogle få, men gode elementer: fremragende vine, oste af høj kvalitet, men frem for alt friske forsyninger fra havet.

Lige ved siden af havnen,  Marina di Pisciotta, kan du slå dig ned på fine strande for at nyde den gavmilde middelhavssol eller bade i det indbydende hav. Kører du ned ad kysten mod Palinuro, finder du endnu flere af sådanne skønne badestrande, hvis du får lyst til variation.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pisciotta