Rejser til Praiano

Praiano klynger sig til de stejle klipper over det azurblå Tyrrhenske Hav omtrent midt mellem Amalfi og Positano på det, der med rette kaldes for Europas smukkeste kyststrækning. Book din rejse til Praiano med Escapeaway i dag!

Den lille fiskerby Praiano er mindre kendt end sine to nabobyer, men byder på mange af de samme kvaliteter som rejsemål. Her kan du således bruge ferien på bare at slappe af ved vandet eller på at udforske nogle af de andre maleriske byer på Amalfikysten.

Enestående beliggenhed

Praiano har efter sigende sit navn fra praia, der betyder strand, selvom kysten ved byen mest er karakteriseret af stejle og forrevne klipper. Du finder dog flere små strande inden for kort rækkevidde, hvis du får lyst til en forfriskende dukkert i sommervarmen. Den nærmeste ligger ved Marina di Praia. Her finder du en lille badevig med småsten, blot kendt som La Praia, hvor du kan bade eller slikke sol på en liggestol med udsigt til et af de gamle Saracener-vagttårne, som man ser mange steder op langs Amalfikysten. Tårnene står som en vidnesbyrd om, at det i adskillige århundreder ikke var turister, som kom langvejs fra for at indtage de små kystbyer, men derimod pirater. I dag står de fleste tårne tomme, men nogle har dog fået en ny funktion som for eksempel tårnet i Praiano, der fungerer som galleri for en lokal kunstner.  

Selv hvis du ikke har tænkt dig at hoppe i det krystalklare vand, bør du gå en tur ned til stranden. Der er en flot gangsti helt ned til stranden oppe fra den populære Africana natklub. Udsigterne fra stien, der går tæt ind under klipperne, ned langs kysten er betagende. Nede på stranden er der udover liggestole og parasoller som regel også trukket adskillige af områdets karakteristiske farverige træbåde op på land, som er meget fotogene. De mange fiskenet, som hænger til tørre op ad klipperne, vidner om at bådene ikke blot er til pynt.

Nemt at udforske Amalfikysten

Vil du besøge nogle af de andre strande i området, er det muligt at tage en turbåd. Ligeledes er en rejse til Praiano naturligvis også takket være byens centrale beliggenhed på Amalfikysten et perfekt udgangspunkt for udflugter til de idylliske byer Amalfi, Positano og Ravello. Inden for din rækkevidde er også Sorrento på den anden side af halvøen samt ikke mindst det fascinerende og lidt skræmmende Pompei. Sidstnævnte er nok mest egnet til en dagsudflugt. Har du husket at tage et par fornuftige sko med på ferie, kan du fra Praiano selvfølgelig også vælge at udforske Amalfikysten ad områdets berømte vandrestier.

Praiano havde frem til 1800-tallet en stor produktion af silke, men de sidste par hundrede år har indbyggerne primært levet af fiskeri og i stigende grad turisme. Selvom Praiano takket være sin smukke beliggenhed længe har tiltrukket ferierejsende, er byen dog et mere fredeligt rejsemål end de mere berømte nabobyer ved Amalfikysten. Alligevel finder du også i Praiano alt det, der skal til for at holde en rigtig livsnyderferie. Udover de flotte udsigter og det uimodståelige, lune hav kan du for eksempel også glæde dig til at fordybe dig i det lokale køkken på byens restauranter. Her er der ikke overraskende ofte mange lækre fiske- og skaldyrsretter på menuen, men også mange andre fristelser lavet på friske lokale råvarer.

Bestil din rejse til Praiano online

Book din rejse til Praiano nemt og sikkert online og få de bedste priser. Du vælger selv om du vil købe en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, ophold på hotel eller i ferielejlighed, billeje eller transfer. Ønsker du selv at arrangere rejsen til Campanien så kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Minori
>> Læs også om påskeferie på Amalfikysten

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Praiano

Populære hoteller i Praiano

Italien, Syditalien, Campania, Praiano
9,6
Fabelagtigt
334 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Praiano
9,5
Fabelagtigt
211 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Praiano
9,3
Fabelagtigt
312 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi