Rejser til Procida

Procida har til overflod det, man kan savne på mere populære rejsemål: autentisk ø-liv. Her er små pastelfarvede byer med masser af rustik charme og dejlige badestrande med sort vulkanske sand. Book din rejse til Procida med Escapeaway i dag!

Procida er den mindste af de beboede øer i Napolibugten, men har som rejsemål masser at byde på. Især hvis du drømmer om en ferie med ægte italiensk middelhavsidyl, hvor dagene går med bare at dase ved det krystalklare hav og nyde stemningen i hyggelige byer med deres rustikke, pastelfarvede huse, hvor livet går sin stille gang, som det har gjort i århundreder.

Napolibugtens mest italienske ø

Når du ikke bruger tiden på at ligge på stranden eller fra en lille fortovsrestaurant betragter de traditionelle fiskerbåde vugge i havnen,  er der meget andet at tage sig til på Procida. Trods sin ret beskedne størrelse har Procida således også flere seværdigheder, der er et besøg værd. Mange besøgende som rejser til Procida vælger da også at afsætte lidt tid til blandt andet at udforske sporene efter øens tidligere beboere, der strækker sig helt tilbage til de græske kolonister og til for eksempel at at kigge indenfor i de smukke kirker.

Den nok største del af oplevelsen på en rejse til Procida er dog det lokale, meget italienske folkeliv og stemningen i de utroligt charmerende småbyer. Selvom det med flyvebåd blot tager 40 minutter at sejle hertil fra Napoli, finder langt færre udenlandske turister således vej til Procida end naboøerne Ischia og Capri. Trods de mere end 10.000 faste indbyggere, som er samlet på øens bare 4 km2, føles Procida derfor ikke overrendt eller for turistet. Den er dog heller ikke lige så poleret som for eksempel Capri, der ligger på modsatte side af Napolibugten, men det lidt rustikke præg er blot en del af charmen. Det er da heller ikke tilfældigt, at øen i tidens løb er blev brugt til filmoptagelser, hvor stemningen af det ægte, lidt søvnige italienske øliv har været vigtig for handlingen som i for eksempel "Il Postino" (Postbudet) og "The Talented mr. Ripley".

Let at komme omkring til fods

Da afstandene på Procida i sagens natur er små, kan du let komme omkring til det meste af øen på kort tid. Du kan i princippet gå fra den ene ende af øen til den anden på en times tid. Nogle områder er fri for motortrafik, men ellers bør du hold godt øje med de hurtige Vespaer, som særligt øens unge ynder at suse rundt på. Der er også busforbindelser til de fleste steder. Der er desuden mulighed for at udforske øens kystlinje med turbåde, ligesom det for eksempel er populært at tage på guidede kajakture.

På land kan det varmt anbefales at gå en tur op til øens højeste punkt og ældste landsby, Terra Murata. Gå gennem en af de gamle byporte i muren, der blev bygget i det 15. århundrede som beskyttelse mod pirater, for at spadsere en tur rundt i de smalle, snørklede gader. Du bør ligge vejen forbi det faldefærdige Abbazia di San Michele, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Det er desuden muligt at få en guidet rundtur på klosteret.

Fra Terra Murata kan du gå ned til den charmerende fiskerhavn Marina Corricella, der stammer fra det 17. århundrede. Her kan du på havnefronten slå dig ned på en af restauranterne med udendørs servering for at nyde de idylliske omgivelser med huse i en bred palette af pastelfarver, fiskenet og små traditionelle træbåde. Er det ikke mad, men en forfriskende dukkert du trænger til, tager det ikke mange minutter at gå herfra hen til Spiaggia Chiaia, en af øens bedste strande, hvor der desuden også findes restauranter.

Sådan booker du en rejse til Procida

Vælg først om du vil rejse til Procida fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter til Napolis internationale lufthavn for dig. Vælg derefter et hotel på Procida med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Book en lejebil eller transfer direkte på din booking og glæd dig til en god ferie.

>> Kombinér evt. med storbyferie i Napoli
>> Læs også om rejser til Sorrento

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller på Procida