Rejser til Salerno

Salerno giver dig et godt udgangspunkt for at udforske Amalfikysten, Pompei og mange af de andre berømte seværdigheder i Campania-regionen i det sydlige Italien. Book din rejse til Salerno med Escapeaway i dag!

Salerno er en livlig havneby, der især takket være sin beliggenhed ved den ene ende af Amalfikysten har meget at tilbyde den ferierejsende. Før du begiver dig afsted på udflugter for at udforske det, der ofte kaldes for Europas smukkeste kyststrækning, bør du dog også give dig god tid til at udforske selve Salerno. Den lange havnepromenade er populær blandt både lokale og besøgende, især i de lune sommeraftener, men byens mest charmerende del finder du lidt længere oppe i centro storico, den gamle bymidte. Også her summer det af liv i de smalle, brostensbelagte gader, hvor du kan gå på opdagelse i små boutiques eller slå dig ned på et hyggeligt trattoria for at nyde det lokale køkkens herligheder.

Velkommen til denne del af Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Salerno hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Seværdigheder i Salerno

Den gamle bydel har inden for de senere år gennemgået en tiltrængt fornyelse, men har formået at bevare sin oprindelige charme. I de labyrintiske gader er der udover gode spisesteder også nok minimarkeder til, at du kan få de fleste daglige fornødenheder uden at skulle bevæge dig væk fra centrum.

Selvom Salerno turistmæssigt står i skyggen af Amalfikystens byer, er der desuden flere interessante seværdigheder, som det er værd at udforske, når du holder ferie her. Katedralen, Duomo di San Matteo, der stammer tilbage fra det 11. århundrede, anses af kendere for eksempel for at være blandt de smukkeste middelalderkirker i Italien.  Indeni kan du beundre flotte kalkmalerier og mosaikker. I udkanten af byen ligger en anden seværdighed, som bør stå højt på listen, hvis du er interesseret i historie, Castello di Arechi. Borgen, der ligger i 263 meters højde med en fantastisk udsigt over bugten, blev oprindeligt bygget i det 8. århundrede og siden udvidet, senest i det 16. århundrede. Rejser du til Salerno om sommeren, kan du forhøre dig på det lokale turistkontor om de koncerter, der normalt afholdes på borgen.

Et godt udgangspunkt for udflugter

Du kan altså nemt få en dag til at gå med udelukkende at nyde stemningen i den gamle del af Salerno, slentre på den lange havnepromenade og besøge byens historiske seværdigheder. Det er dog alligevel ikke til at komme uden om, at en af de bedste grunde til at rejse til Salerno er, at byen er et godt udgangspunkt for at udforske omegnens attraktioner. Her er Amalfi og Ravello på den smukke Amalfikyst med god grund blandt de mest populære udflugtsmål, men også for eksempel Cilento og Vallo di Diano Nationalparken i modsat retning er værd at bruge en dag eller mere på. Nær ved dette område er også Grotte di Castelcivita et interessant udflugtsmål, der lokker med en forunderlig underjordisk verden af stalaktitter og stalagmitter.

Der kører tog mellem Salerno og Napoli, så selv hvis du holder bilfri ferie, kan du nemt besøge storbyen for at bruge en dag på shopping eller eventuelt stå af lidt før ved den verdensberømte romerske og delvist begravede by Pompei.  Særligt i højsæsonen er det som regel faktisk at foretrække at benytte sig af tog, bus eller båd for at komme omkring i nærområdet. Især vejen der slynger sig langs med Amalfikysten har for vane at være tæt trafikeret i højsæsonen. Så er det mere afslappende og mindst lige så smukt at tage en tur med båd fra Salerno rundt til de små idylliske kystbyer. Bådene sejler regelmæssigt i sommerhalvåret.

Sådan booker du rejsen til Salerno

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Salerno. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til fx. Rom, eller med en mellemlanding undervejs og ankomst til den internationale lufthavn i Napoli. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Salerno, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Sorrento her
>> Læs om fleksible pakkerejser til Amalfikysten

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Salerno