Rejser til Santa Maria di Castellabate

Smørhul ved naturreservat

Santa Maria er en lille hyggelig by beliggende lige ud til havet i den nordlige del af Cilento naturreservatet med lange sandstrande.

Cilento kysten som hører til blandt de smukkeste og mest oversete i Italien, er rig på grotter og små vige. Santa Maria ligger ned til tre af disse, mens Castellabate er navnet på middelalderbyen omkring 300 meter højere oppe på bjerget. 

Kort over Santa Maria di Castellabate

Du kan få et overbliv over området og placeringen af ferieboliger ved at klikke på kortet herunder. 

Hyggelig og lokal stemning

Byen er ikke særlig stor, men har alligevel både en forretningsgade, samt en havnepromenade, som dog er delt op af flere strande. Stemningen er hyggelig og meget lokal, med mange gode små spisesteder, og man føler sig hensat til tidligere tider. Det er ikke turisme, som dikterer tempoet her.  Specielt i ydersæsonerne, hvor vejret kan være helt fantastisk, kan man ofte møder enlige vandrere på de lange og rigtig gode sandstrande.

Godt udgangspunkt

Er man til kunst og kultur, ligger de græske templer i Pæstum mindre end 1/2 times kørsel fra Santa Maria. Men byen er også et godt udgangspunkt for ture langs kysten, og ind i bjergene, hvor tiden har stået stille i århundreder. Der er stille og fredeligt i Santa Maria, da vejen langs kysten kører bagved byen, og flere af de veje som er i selve centrum, er ensrettede.

Til dagsudflugter er Pompeii  og Amalfikysten begge inden for din rækkevidde, og bestemt begge steder som varmt kan anbefales at sætte tid af til. Har du lejet en bil, er det ofte også en uforglemmelig oplevelse blot at køre en tur i området uden et egentlig mål. Der er mange små charmerende byer, som måske ikke huser de store seværdigheder, men som tilgengæld er en chance for at opleve det ægte Italien. Kører du sydpå langs kysten, kommer du for eksempel på et tidspunkt til Acciaroli, en hyggelig lille by hvor Ernest Hemingway eftersigende slog sig ned for en tid efter færdiggørelsen af Den gamle mand og havet. Ferieboliger i Santa Maria di Castellabate

Selvom byen ikke er et ret kendt rejsemål, er her der et rimeligt udvalg af ferieboliger. Det hoteller og ferielejligheder, du finder ved at bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, har vi selv udvalgt. Boligerne er derfor vurderet og klassificeret  med ”skandinaviske øjne”. Vores kendskab til Italien betyder også, at vi bedre kan hjælpe dig, hvis du har særlige ønsker til ferien.

Hoteller og ferielejligheder er ikke de eneste muligheder, der er at vælge mellem i Campania regionen. Skal du afsted med et større selskab, for eksempel flere generationer af familien, eller gode venner, er det for eksempel oplagt at overveje at leje en hel villa. Her får I det hele for jer selv, og kan nyde hinandens selskab uden at skulle dele stedets faciliteter med andre gæster. 

Lufthavne og transport

Nærmeste lufthavn ligger ved Napoli knap to timers kørsel væk. Vil du hellere rejse fra lufthavnen til din feriebolig i Santa Maria med bus og/eller tog, er det også muligt. Nærmeste togstation ligger i Agropoli. Det vil dog som regel tage betydeligt længere tid, da der ofte er ventetid i forbindelse med skift undervejs. Hvis du derfor hellere vil have en lejebil til ferien, er det en god ide at bestille billeje i Napoli Lufthavn allerede hjemmefra. 

Napoli Lufthavn har forbindelser til store dele af Europa, heriblandt Danmark. Du kan selv tjekke det aktuelle udvalg af ruter og afgangstider ved at bruge søgemaskinen her på siden. 

Restauranter og indkøb

Du kan få det meste, du kan få brug for i løbet af ferien i byens Conad-supermarked.  Vil du gerne have flere indkøbsmuligheder, er der ikke langt i bil til for eksempel Agropoli, som også flere restauranter, caféer og trattoriaer end man nå at besøge selv i løbet af en lang ferie.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Maria di Castellabate