Rejser til Sorrento

I det sydlige Italien ligger en historisk by som kunstnere og kongelige har besøgt i århundreder for at opleve fordybning og afslapning og et fantastisk vejr. En ferie i Sorrento er lig med ren livsglæde og sydlandsk stemning. Book rejser til Sorrento med Escapeaway i dag!

Sorrento er en juvel af en by, beliggende utilgængeligt og alligevel så indbydende i Napoli-bugten, med kig til både storby og vulkaner. Nu kan du booke din rejse til Sorrento online hos Escapeaway, inklusive fly, lejebil i lufthavnen og hotel eller ferielejlighed. Sorrento emmer af livsglæde, stemning og charme. Dette mærker du tydeligt på de lokale - og det smitter hurtigt af på de besøgende. Rejs til Sorrento med et smil på læberne - bo i en hyggelig ferielejlighed eller på hotel og nyd den hyggelige bykerne og de mange spændende udflugtsmål.

Den hyggelige by Sorrento ligger smukt på spidsen af Sorrentohalvøen med et fint vue ud over havet, Napoli-bugten og øen Capri i horisonten. Er du til hygge, udsigter, listige gader og et tilbagelænet liv, så vil du ikke blive skuffet, når du rejser til Sorrento. Her er en by, som ganske vist er præget af turister, men som også har fortjent at være en magnet for samme. Du bo i relativt kort afstand til en række af Syditaliens mest ikoniske attraktioner; storbyen Napoli, vulkanen Vesuv, ruinbyen Pompei og den utrolige Amalfikyst - måske Europas smukkeste kyststrækning.

Og så har vi ikke engang talt om byen Sorrento, som ikke bare tager sig charmerende ud fra vandsiden, når man ankommer med turistbåd fra Napoli eller færgen fra Capri, men som også byder på masser af restauranter og butikker i de smaller gader.

Den gæstfrie by

Sorrento er berømt for sin kunstnerige mangfoldighed; digterkunst, litteratur, musik, dans (tarantella) og ikke mindst "køkkenkunst" (pizza og pasta). Byen kaldes for la gentile (den venlige by) på grund af sit milde klima, de smukke udsigtspunkter der findes overalt i byen, de mange parker fyldt med citron- og appelsintræer og de lokale indbyggerers venlighed og gæstfrihed. Få byer i Italien tilbyder en så skøn kombination af italiensk folkeliv på gader og torve kombineret med rolige og fredfyldte omgivelser. Siden Middelalderen har byen været turistmål for både kongelige og adelige fra hele verden.

Sorrento er ligesom øen Capri kendt for sin produktion af den gode citronlikør Limoncello, som laves af de gode citroner fra området, alkohol, vand og sukker. Et lille glas Limoncello smager allerbedst efter et godt måltid mad og bør prøves under ens besøg i byen - gerne på Piazza Tasso, hvor der findes udendørsservering.

Den italienske forfatter Torquato Tasso blev født i byen og giver i dag navn til byens hovedtorv. Fra hovedtorvet begynder Corso Italia, en vej som er rig på butikker, hyggelige caféer og gode restauranter. Vi anbefaler desuden et besøg i domkirken, Verniero-palæet med dets arabiske dekorationer og Sedile Deminova, der stammer fra slutningen af 1400-tallet. Det var her de adelige, som repræsentanter for byens forskellige kvarterer, mødtes.

Sådan booker du en rejse til Sorrento med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Sorrento. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Sorrento, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om luksusrejser til Sorrento her2 spørgsmål om Sorrento

Hvordan skal man bo i Sorrento?

Escapeaway råder over en række hotelværelser i byen, så når du rejser til Sorrento kan du benytte dig af vores store viden om området og det faktum, at vi løbende besøger og evaluerer alle vore hoteller. Der er både mulighed for at få indkvartering i området omkring den store lystbådehavn, Marina Grande, i den vestlige del af byen - samt i den centrale del omkring Piazza Tasso.

Det er også muligt at bo i den østlige del af byen, i retning mod Sant'Agnello, som nærmest er blevet en del af Sorrento, ligesom der findes muligheder i 'baglandet', hvis man gerne vil være tæt på byen, men alligevel fri af turiststrømmen efter eget valg.

Hvordan rejser man til Sorrento?

Du kan rejse fra både Billund Lufthavn, Aalborg Lufthavn, København/Kastrup og fra Hamburg til Sorrento, ved at finde flybilletter til Napoli lufthavn eller Rom. Har man tiden, er det oplagt at kombinere rejsen til Sorrento med et par dages ophold i en af de store byer, selvom man kan argumentere at det er svært at tage Rom ind på mindre end 3-4 dage. Fidusen er, at du det meste af året kan flyve direkte til Rom, og herfra tage højhastighedsbanen til Napoli.

Fra Napoli rejser du til Sorrento med den lokale jernbane, Circumvesuviana. Det er en skrumletur af rang, men det er meget autentisk, og undervejs møder man både lokalbefolkningen og en række smukke udsigter. I det hele taget kan man bruge den lokale jernbane til at komme frem til mange af områdets seværdigheder - men vi anbefaler alligevel at man lejer en bil i mindst en del af ferien, så man ikke er afhængig af de lokale køreplaner.

Hos Escapeaway kan du booke flybillet, hotel og lejebil til Sorrento i én pakkerejse. På den måde er du dækket af den danske rejsegaranti, og priserne er lige så lave som hvis du booker på forskellige portaler.

Hoteller i Sorrento

Populære hoteller i Sorrento

Italien, Syditalien, Campania, Sorrento
9,1
Fabelagtigt
679 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Sorrento
9,1
Fabelagtigt
551 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Campania, Sorrento
8,6
Meget godt
1034 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Billige rejser til Sorrento

Sorrentos gode placering gør, at den er let tilgængelig. Man kan enten flyve til Rom eller Napoli og derfra kan man let tage toget videre til byens centrum. Fra Sorrento har man et bredt udvalg af udflugter at vælge imellem - den smukke Amalfikyst, øerne Capri, Ischia og Procida og storbyen Napoli samt Pompei. Bussen fra Sorrento til Amalfikysten kører alle ugens dage, flere gange i timen (flest afgange på hverdage). Rejser du til Sorrento i højsæsonen så vær opmærksom på, at der godt kan være rimelig meget tryk på nogle af de mest populære tog- og busafgange.

Filmoptagelser i Sorrento

Har du set Susanne Biers prisbelønnede film "Den Skaldede Frisør"? Så har du sikkert også ladet dig imponere af de skønne omgivelser, som hovedparten af filmen foregår i. Ja, du har ret - det er i Sorrento, og et godt bud vil være lige at se den en gang til inden du tager afsted. Det sætter stemningen for en god tur.

Sorrento ligger ved Napoli-bugten syd for storbyen Napoli i det sydlige Italien, er hovedbyen på Den Sorrentiske Halvø og tæller ca. 19.000 indbyggere fordelt på et samlet areal på 9,9 km. Kystbyen er et meget populært rejsemål, især om sommeren, hvor byens indbyggerantal kan nå helt op på 125.000.

Sorrento byder på et fantastisk klima, charmerende folkeliv, en lang og interessant kunstnerisk tradition, stor og varm gæstfrihed, lækker gastronomi, smukke udsigtspunkter overalt i byen og en lang række af Syditaliens største seværdigheder inden for overskuelig køre-afstand. Alle disse egenskaber tilsammen gør, at byen ofte kaldes “den venlige by” (la gentil”) blandt syditalienerne.

I byens centrum er der masser af gode butikker, caféer og restauranter, især på hovedgaden Corso Italia, der begynder ved byens hovedtorv, Piazza Tasso. Mens du er på Piazza Tasso anbefales det, at du prøver et glas af den lokalt producerede citronlikør Limoncello, som Sorrento og øen Capri er blevet berømt for. Likøren laves af citroner fra området, samt alkohol, vand og sukker - og smager normalt bedst efter et godt måltid mad.

Hvis du er på udkig efter nogle kulturelle oplevelser, mens du er på rejse til Sorrento, anbefales det at besøge den meget smukke herskabsbolig Sedile Deminova, der stammer fra slutningen af 1400-tallet og som var samlingspunkt for byens adelige klasser på det tidspunkt. Også Verniero-palæet med dets smukke arabiske dekorationer og byens domkirke er et besøg værd.

Fra Sorrento har du desuden et bredt udvalg af udflugter at vælge imellem. Storbyen Napoli ligger kun omkring 30 kilometer væk. Der er busafgange til den smukke Amalfikyst flere gange i timen hver dag. Og byen ligger desuden i overskuelig afstand til øerne Capri, Ischia og Procida og fortidsbyen Pompei.

Sorrento er for alle!

I Sorrento er der højt til himmelen, panorama for alle pengene og masser af historie. Turismen har blomstret her – side om side med egnens berømte og velduftende citrontræer – siden Keats, Dickens, Scott, Wagner, Goethe, Ibsen, Nietzsche og vores egen H. C. Andersen kom forbi på deres dannelsesrejser i deres søgen efter inspiration, sol og varme.

Den Sorrentinske Halvøs milde klima året rundt tiltrækker hvert år mange turister – unge som ældre – og flere vender tilbage hertil år efter år for at slentre rundt i Sorrentos mange små smalle stræder og gader og nippe til limoncello (lokalproduceret citronlikør) på de romantiske torvepladser. Sorrentinerne er kendt og omtalt som en venlig lokalbefolkning, og der skal da heller ikke megen fumlen med bykortet til, førend hjælpen er på vej.

Sorrento har et stort udbud af diverse butikker og restauranter og er perfekt både til børnefamilier og par i alle aldre. Desuden kommer man nemt rundt i området uden bil, da der går både bus og båd til den nærliggende Amalfikyst samt tog til bl.a. Napoli og Pompei. Også øen Capri nås nemt med flyvebåd (kun ca. 30 minutter) fra havnen i Sorrento og vandring på vulkanen Vesuv kan ligeledes nås på en halv- eller heldagsudflugt alt efter lyst og temperament.

Escapeaway har indtil flere indkvarteringsmuligheder at tilbyde midt i Sorrento. Få kilometer fra Sorrento ligger byerne Sant' Agnello (ca. 2-2½ km) og Massa Lubrense (ca. 6 km) – også i disse byer tilbydes der ophold i dejlige lejligheder og på hoteller med uimodståelig udsigt. Nedenfor findes et lille udpluk af boligerne. Gør som de lokale: Bo centralt i en dejlig lejlighed, hvor du har mulighed for selv at lave mad og ikke mindst nyde livet fra en solrig balkon, der er helt din egen.

>> Læs mere om ferieboliger i Sorrento her

Hvad siger gæsterne i Sorrento?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 38 anmeldelser