Guidede ture og udflugter i Campania

Online booking af guidede ture og udflugter i Campania

Her kan du søge blandt et stort udbud af professionelt tilrettelagte udflugter og guidede ture i hele Campania. Turene ledes af professionelle og certificerede guider, og bustransport foregår i moderne busser - ofte med afhentning på dit hotel.

Klik her for at søge priser på udflugter

Prøv kræfter med verdens mest berømte vulkan på din ferie i Campania 

Campania er en af de regioner i Italien, der bare har det hele. En fascinerende, ældgammel historie, en fantastisk natur, strande, sydende livlig storbytravlhed, kultur, kunst og så naturligvis det berømte køkken, hvor hver enkelt ingrediens er kendt for at være ekstra velsmagende. Det sidste skyldes jorden i Campania, som på grund af vulkanen Vesuvs tilstedeværelse er særligt rig på mineraler, samt den lokale evne for at fremtrylle råvarernes bedste egenskaber under tilberedningen. Hernede i Syden smager alting bare af mere - ligesom solen brænder stærkere, og farverne virker klarere. 

Førnævnte, mægtige Vesuv er omspundet af myter og omgivet af ærefrygt. Ikke mærkeligt, når man tænker på, at vulkanen ødelagde Pompii og Herculanium i år 79 Efter Kristus, og efterlod disse tidligere kulturbyer som ødemarker. Holder du ferie i Campania, er et besøg på den stadig aktive vulkan en spændende mulighed. Du kan tage med på en 4-timers ekskursion op ad det temperamentsfulde bjerg, der hviler i Napolis baggrund og ligger kort tids kørsel fra den smukke by Sorrento. Bussen kører dig op i 1.000 meters højde, til det ydre krater Monte Somma, hvorfra du kan begynde din vandretur op til den aktive kerne. Når du når dertil, får du sammen med din gruppe en guidet tur. Guiden taler engelsk. På vej tilbage til Sorrento besøger du det mineralogiske museum i Vico Equense. 

Et besøg på Vesuv giver dig ikke kun mulighed for at komme helt tæt på verdens mest berømte vulkan. Du vil også - specielt på klare dage - kunne nyde godt af spektakulære udsigter ud over havet, øerne og de arkæologiske udgravninger i de ødelagte byer fra oldtiden. Turen er familievenlig, og der er afgang fra Sorrento hver mandag. Du er tilbage i Sorrento allerede tidligt om eftermiddagen. 

Pompeii - et uforglemmeligt historisk eventyr

Når du er på rejse i Campania og omegn, er det selvfølgelig et must at se Pompeii. Den verdensberømte oldtidsby blev først rystet af et mægtigt jordskælv i år 62 Efter Kristus - et forvarsel om den langt mere voldsomme og altødelæggende katastrofe, der var i vente 17 år senere, da byen blev lagt øde af Vesuvs hidtil kraftigste udbrud. At besøge udgravningerne i  Pompeii er en oplevelse, der gør indtryk på både unge og ældre, for få ting minder os som denne by om kulturens og civilisationens skrøbelighed i mødet med naturens stærkeste kræfter. Det er fascinerende at kigge på små ting som mønter, husholdningsredskaber mv., som er blevet skånet af lavaen, og tænke på, at disse ting er blevet brugt af mennesker som os for flere tusinde år siden. 

Viator som er en af vores samarbejdspartner tilbyder, mange forskellige ture i Campania, der inkluderer et besøg i spændende Pompeii. Det er selvfølgelig også muligt at besøge den anden ødelagte oldtidsby, Herculanium. Søg på Viators hjemmeside for at få præsenteret alle mulighederne for udflugter, så du kan vælge den, der passer bedst til dig og dine rejsefæller. 

En af de ture, der inkluderer Pompeii, har afgang fra havnen i enten Napoli eller Salerno, og varer 9 timer. Der er altså tale om en heldagstur. Til gengæld kommer du også godt rundt til nogle af de mest kendte seværdigheder i regionen: Byerne Sorrento og Positano, samt Pompeii. Du besøger først charmerende, berømte Sorrento. Herefter går turen til Positano, som er Amalfikystens mest pittoreske by, hvor husene, der er malet i sarte, klare farver, klamrer sig til de stejle klipper over havet. Efter frokost bliver du kørt til Pompeii, hvor du sammen med din gruppe bliver vist rundt af en lokal (engelsktalende) guide i 2 timer. En velorganiseret tur, hvorfra du kommer tilbage til dit hotel beriget med store oplevelser og masser af nye informationer. 

Napoli - storbyen i syd

Napoli er for mange af os indgrebet af Italien. Dyttende biler, råbende gadesælgere, vasketøj, der hænger til tørre spændt ud mellem vinduer tværs over snævre gyder, og smagen af nogle af verdens bedste pizzaer; en spise, der siges at være opfundet i byen… Det hele toppet af med en kulsort espresso på en gadecafé, mens livet myldrer afsted omkring dig. Sådan er manges umiddelbare billede af Napoli nok, og det passer også alt sammen. 

Hvad mange måske ikke tænker over er dog, at Napoli også er en særdeles moderne kunst- og kulturby, og at byen rummer uanede mængder af både historiske seværdigheder og nutidige kunstgallerier. Så elsker du kombinationen af ægte, pulserende storbystemning, historie, kunst, fantastisk gastronomi og rig kultur af både den fine og den mere folkelige slags, er Rom langtfra din eneste mulighed for en storby-ferie i Italien. Mod syd venter Napolis eventyr på dig, og selvom du ikke ønsker at tilbringe hele ferien i byen, kan det i høj grad anbefales at tage på en dagstur hertil, når du tilbringer ferien i Campania. 

I Napoli kan du med fordel stige på en af de “hop on, hop off”-busser med lydguide, der kører rundt mellem byens mest interessante kvarterer og seværdigheder. Du kan tage bussen mange steder i byen, og stige af igen lige, når det passer dig. En perfekt mulighed for at blive kørt til de steder, du helst vil opleve, og for at slentre rundt i Napolis gader omkring seværdighederne. Det stoppested, der ligger tættest på færgeterminalen, er stop 1 (Largo Castello). Der er tre forskellige buslinjer, hvoraf en fokuserer på kunst, en anden på bugten og den tredje på San Martino. Du har en skøn udsigt fra bussens øverste dæk, og lydguiden giver dig de mest relevante og spændende informationer om det, du ser undervejs. Du kan bestille udflugten via Viators hjemmeside. Den er dog ikke omfattet af Viators politik. 

Få mere information til ferien i Napoli

Udflugter med fokus på mad og vin i Campania

Campania er, som ovenfor nævnt, blandt andet berømt for sit lækre køkken. Det ville derfor næsten være en skam at gå glip af en gastronomi-udflugt, når du rejser til Campania. Fra Napoli kan du blandt andet, tage på en heldagstur ud i det vidunderlige landskab omkring byen, hvor du besøger vingårde og lærer om hemmelighederne bag produktion af olivenolie, chokolade, vin og andre italienske specialiteter. Der er mulighed for at købe dine favorit-produkter med hjem.

Du runder dagen af med at smage på prisvindende vine, mens du nyder udsigten over vinmarkerne. Dette er naturligvis først efter, du har indtaget en skøn, 3-retters frokost på en lokal restaurant. Udflugten er guidet (engelsktalende guide), og du bliver hentet på dit hotel, som du bringes hjem til igen tidligt på aftenen. 

Denne udflugt er blot et enkelt eksempel på ture centreret omkring mad og vin, som du kan melde dig til, når du skal holde ferie i Campania. Søg på online for at se det store udvalg af udflugter. 

Information om udflugter

Alle informationer om udflugter her på siden er vejledende og skrevet som inspiration til oplevelser i din ferie. Vi henviser altid til de aktuelle information om udflugterne du finder i søgemaskinen hos de forskellige leverandører.

>> Læs mere om udflugter