Hotel eller feriebolig til Efterårsferie i Italien

Tag med Escapeaway på efterårsferie i Italien i en håndplukket feriebolig

Italien er en oplagt destination, hvis man overvejer at bruge efterårsferien syd for den danske grænse. En efterårsferie i Italien vil almindeligvis betyde behagelige temperaturer, da luften er efterårsklar og frisk, men stadig har et lunt anstrøg efter sommerens sol. Naturligvis vil det være varmere generelt set, jo længere sydpå man sigter.

Det italienske efterår er, ligesom alle andre steder i Europa, afvekslende, med mulighed for både stranddage og storbyferie i behagelige temperaturer. Hvad med fx. en storbyferie i Rom, eller en tur til solbeskinnede Sicilien? Med Escapeaway er mulighederne åbne, og vi byder på flere end 1.500 håndplukkede ferieboliger, fordelt over hele Italien.

Går efterårsferien til Italien, kan man se frem til at vejret indbyder til behagelige spadsereture dagen igennem, at der er gode muligheder for at tage en svømmetur ved kysterne - særligt i det sydlige Italien, og at frokosten kan indtages på fortovet til en charmerende frokostrestaurant. Hen under aften sænker varmegraderne sig en smule og det vil derfor i højere grad være restauranternes finurlige interiør, som man studerer, frem for gårdhaven og fortovspladserne.

Årstiden er oplagt til at tage på vandreferie, og her udmærker højdedragene i Toscana sig, sammen med dele af Appenninerne, som stadig på denne tid giver mulighed for fantastiske udsigter. Har man lyst til at tage på langfart, kan man tage turen til "Italiens Hæl", regionen Apulien, med de pulserende havnebyer Brindisi og Bari, og naturligvis hovedbyen Lecce.

Sicilien er et oplagt rejsemål i efterårsferien, fordi her er fornuftige flyforbindelser (Sicilien har 4 lufthavne), og vejret er typisk noget af det bedste i Europa på dette tidspunkt. Her kan man opleve aktive vulkaner, frodige plantager, inspirerende byliv og afsondrede landsbyer. Og man siger, at Sicilien - Middelhavets største ø - ikke kan opleves på én besøg, så sørg for at holde dig til et mindre område. Overvejer du at tilbringe din efterårsferie i en af de italienske regioner, så brug søgefunktionen i toppen af siden til at søge efter ferieboliger i uge 42.

Aktiv efterårsferie i Italien

Mange danskere vælger også at bruge efterårsferien på at tage afsted på cykelferie, enten på landevej eller mountainbike. Her kan man virkelig udnytte det italienske landskab til sin fordel, og da trafikken på de klassiske feriemål er noget mere afdæmpet, er det også langt mere sikkert. På dette tidspunkt er det også ofte muligt at leje ferieboliger i få dage ad gangen (modsat højsæsonen), hvilket kan gøre det muligt at opleve flere områder på den samme tur.

Italien har naturligvis også en række fantastiske golfbaner, og er du ved at være træt af det danske efterår, kan slutningen af din golfsæson få et boost med en efterårsferie i Italien, hvor græsset stadig står grønt, og omgivelserne stort set altid er stortslåede. Hvad med et udslag fra en klippetop, et lille chip fra vulkansk grus eller et stejlt put ind til en tætklippet green i skyggen under pinjetræerne.