Rejser til Elba Ø

Frodig ø-ferie i Napoleons fodspor: Det er svært at forstå, hvorfor Napoleon i sin tid ikke var tilfreds med sit eksil på Elba. Den naturskønne ø har således alt det, du kan ønske dig af en ferieø med dejlige strande, stemningsfulde fiskelejer, traditionsrige vingårde og hyggelige restauranter. Book en rejse til skønne Elba med Escapeaway i dag!

Elba byder sig til i det azurblå Middelhav med sine 147 km kyststrækning og er kendt for sit milde middelhavsklima. Der er lagt op til et paradis af en ferie. Elba er den tredjestørste ø i Italien, men den er meget mindre end de to største – sådan cirka på størrelse med Møn, og her bor kun små 35.000 indbyggere.

Elba ligger lige ud for havnebyen Livorno og er nem at komme til med færgen fra byen Piombino. Overfarten fra Piombino til Elbas største by Portoferraio tager en times tid, og det er ikke svært at finde steder at købe billetter (på fastlandet er det sværeste at vælge, hvor man vil købe dem), men skal man over i højsæsonen, gør man klogt i at bestille plads lang tid i forvejen, hvis man ikke ønsker at komme til at vente lang tid på havnen. Er man ikke så søstærk, kan man også flyve til Elba fra Firenze i et mindre passagerfly. Flyvetiden er ca. 45 minutter.

Frodig ø-natur og gastronomi

Elba er yderst naturskøn og frodig, og man kan opleve særdeles varierende landskaber der som oftest snor sig i hårnålesving opad eller nedad. Her oplever du utroligt varierende landskaber iblandet romantiske fiskelejer, antikke borge, gamle kirker og små slotte og stille landsbyer, klistret op ad øens bjergskråninger. Naturligvis byder Elba på mange dejlige strande ved det krystalklare hav. Afstandene på øen synes ikke store, og i princippet kan man på få minutter komme fra klipperne ved havet til det 1000 meter høje bjerg Monte Capanne, men vejnettet skærer langtfra lige igennem landskabet, hvorfor man skal regne med at en almindelig 5-kilometers rejse tager længere tid end vi er vant til hjemme i flade Danmark.

Når du rejser til Elba finder du et rigt udvalg af restauranter, trattoriaer, osteriaer og pizzeriaer, og naturligvis vil man meget ofte møde fisk og skaldyr på menukortet. Der findes også en række vingårde på øen, som primært fremstiller hvidvin (men det bliver da også til lidt rødvin, dessertvin og grappa), samt nogle honningproducenter, men landbrug i større stil bliver det nu om stunder ikke til, da størstedelen af øen er så bakket, at det ikke kan betale sig.

Elba med historiens briller

Elba har været beboet siden etruskerne, som især var interesserede i de rige jernforekomster. Disse tiltrak siden også romerne, og den dag i dag vidner navnet Portoferraio, der betyder "jernhavnen", om jernudvindingens store betydning for øens økonomi i årtusinder. I dag kan man besøge de nedlagte miner, hvoraf den sidste lukkede i 1984. De fleste vil dog nok alligevel mest forbinde Elba med Napoleon (le Grand), som, skønt han kun boede på øen i 10 måneder, nåede at sætte sit præg på den med sine offentlige arbejder og reformer; blandt andet rationaliserede han minedriften, organiserede hospitalsvæsnet, bragte nye druesorter til øens vinproduktion og fik plantet oliventræer. Elbas flag bærer stadig de kejserlige bier, og overalt finder man napoleonica i form af stik, statuetter og meget mere. Hvis det ikke er nok, så kan man besøge Napoleons to boliger fra hans ti måneder på øen; Villa dei Mulini i Portoferraio og sommerresidensen Villa di San Martino i byen San Martino.

Du kan bestille færgebilletter til Elba her:
Aferry.dk (færgebilletter i hele Europa)
Ferriesonline (vælg afrejse fra Piombino)
Ok-Ferry.com (vælg Elba Island)

En rejse til Elba for to

Elba er indbegrebet af romantik; en frodig ø omgivet af et utal af mindre strande og grotter, hvor man kan være heldig at opholde sig helt ugeneret for en stund, da man kun kan komme frem ad vandvejen. Elba byder også på charmerende små byer med stemningsfulde piazzaer og med oplyste strandpromenader, der indbyder til en spadseretur hånd i hånd.

Elba byder også på velvære for krop og sjæl, og hvad er mere romantisk end at nyde en romantisk get-away i afslappende omgivelser med sin elskede ved hånden? På Elba finder man romantik i skøn forening med smukke fiskelejer, skønne naturoplevelser, frisk luft og masser af solskinstimer.

Elba er afholdt af mange, og derfor vil der i sommermånederne være en stor besøgsskare, der befolker de mange småbyer på øen, men det betyder ikke at man ikke kan finde ind til hjertet af det autentiske Elba. Elba er nemlig ikke kun store lejlighedskomplekser og turistbusholdepladser.

Elba er også små fiskerlejer, lokalt leben, indlogering i ældre huse med simple forhold, hjertevarm modtagelse hos de enkelte familier, håndværksmæssige traditioner og stolthed over egne produkter og kunnen. Der er måske ikke et svømmebassin eller aircondition, men hvis du har mod på at møde de lokale, så gå på opdagelse i det, vi betragter som det autentiske Elba.

Sådan booker du en rejse til Elba med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Elba, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller på Elba, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs mere om ferie på Elba her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål på Elba Ø

 • Bagnaia
  1 hotel
  Bagnaia ligger ved sin egen lille bugt på det nordøstlige Elba. Det azurblå hav og de omkringliggende, grønne bjerge gør den lille by til et ferieparadis, hvor du er på sikker afstand af den travle hverdag. Her ånder alt fred og ro. Perfekt ... til ren afslapning. Læs mere
 • Biodola
  1 hotel
  Biodola er et lille ferieparadis på nordkysten af Elba. Her finder du en af øens smukkeste sandstrande, som ligger ved en bugt med krystalklart vand. Bag denne lille ferieby rejser skovklædte bakker sig og langs kysten finder du andre små idylliske ... badevige. Læs mere
 • Magazzini
  1 hotel
  Magazzini ligger idyllisk ved Portoferraio-bugten på øen Elba. Det er en meget stemningsfuld lille kystlandsby, som trods sin strand har bevaret dens fredelige atmosfære. Glæd dig til middage ved vandet i solnedgangens skær og afslapning på stranden.
 • Procchio
  1 hotel
  Procchio er en lille hyggelig strandby i en skøn bugt på den nordlige del af Elba. I dette frodige område kan du nyde ferien på nogle af øens smukkeste strande og klareste vand. Byen har restauranter, cafeer, frugthandlere og nogle få andre butikker.
 • Rio Marina
  1 hotel
  Når rejsen går til Elba er der gode grunde til at du bor tæt på smukke Marina Grande. Den charmerende lille badeby ligger fint på Elbas østkyst og tilbyder foruden gode bademuligheder på hyggelige restauranter og skøn stemning.
 • Hvis du vil kombinere en århundrede-lang tradition for vinproduktion med fantastiske strande, smuk natur og spændende historiske seværdigheder i charmerende og autentiske italienske omgivelser, så er Capoliveri på Elba lige noget for dig!

Populære hoteller på Elba Ø

Italien, Elba Ø, Rio Marina
8,9
Meget godt
40 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 135 km
 • Afstand til havet: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Elba Ø, Biodola
9,1
Fabelagtigt
139 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 143 km
 • Afstand til havet: ca. 20 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Elba Ø, Bagnaia
8,6
Meget godt
942 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 142 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Et aktivt ferieliv på Elba

Hvis I godt kan lide, at der sker lidt, mens I ferierer, så er her nogle forslag til hvad man kan beskæftige sig med under et ophold på Elba. Og mulighederne er mange og henvender sig til alle aldre.

Havet omkring Elba appellerer absolut til dykning og andre vandsportsaktiviteter, men golf, ridning og mountainbiking er også eftertragtede aktiviteter i den friske natur. Elba er en del af et større ørige, og de omkringliggende øer er bestemt et besøg værd, dels pga. deres levn fra fortiden og dels for deres rige naturliv.

Sejlads

Det er oplagt at bese Elba fra havet, da man således får mulighed for at beskue og betræde strande og små laguner, der ellers ligger ubesøgte hen. Èn måde at komme rundt på er ved at sejle med den 15 meter lange båd: Il Dollaro II, der kan transportere op til 40 personer ad gangen, og som arrangerer udflugter for grupper og for enkeltpersoner fra april til oktober langs den syd-østlige del af Elba med afgang fra Porto Azzuro. Båden sejler to gange dagligt af tre timer og indbefatter et enkelt stop, hvor der vil være mulighed for at smage lokal vin og et stop ved en badestrand, foruden at der ombord bliver fortalt om Elbas historie, dyreliv, heriblandt delfiner, og de flotte naturområder, båden sejler forbi. For yderligere information ring +39 328-6890227 eller klik på Dollaro

Ellers kan man også leje små speedbåde, sejle med på en rigtig sejlbåd, ro i havkajak eller man kan nøjes med at padle rundt på en vandcykel. Se her for sejlads og leje af speedbåde: Bartolini Yachting eller kontakt Da Riccardo i Marina di Campo for leje af vandcykler og mindre flåder, så som gummibåde og motorbåde.

Dykning

Der er flere steder på Elba, hvor man kan henvende sig, hvis man er interesseret i at dykke ud for Elbas kyst. Og til sammen tilbydes et bredt sortiment af forskellige muligheder, så som forskellige dykkerkurser for begyndere, børn eller kendere, dyk til kendte vrag eller blot ud i det blå og halve eller hele dages dykkerudflugter. Man kan henvende sig her: Divingin Elba eller Unica Diving

Mountainbiking

En rigtig fornøjelig måde at opleve Elba på er på ryggen af to solide mountainbike-hjul. Og det er en udbredt form for ferieaktivitet på øen. Man kan endda tilmelde sig en mountainbike tur, der er tilrettelagt efter hvilken sværhedsgrad, man ønsker. En del af disse ture inkluderer teknisk rådgivning vedr. ens cykelposition og siddestilling, løsning i forbindelse med mekaniske problemer og kortlæsning/brug af gps. For yderligere information: Gian.mtbelba@libero.it

Hiking

Det er oplagt at bruge nogle timer eller dage på at vandre gennem Elbas skønne naturområder. Og det er kun fantasien og kræfterne, der sætter grænser for hvor til og hvor lang din tur skal være. Hvis du gerne vil hike med professionelle guider, kan det også arrangeres. Spørg dig frem, der hvor du bor, for der er mange stier, ruter og arrangører.

Golf

Har man en passion for at spille golf, også og særligt i ferietiden, kan man henvende sig til Elba Golf Club Acquabona for at forhøre sig om forholdene omkring deres bane (ni huller), der er beliggende ved Acquabona. Golf klubben råder over putting green, bar og pool. For yderligere info: Elba Folf Club Acquqabona

Hvad siger gæsterne på Elba Ø?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser