Rejser til Biodola

Biodola ligger ved en lille bugt omtrent midt på nordkysten af Elba, den italienske ø i Det Tyrrhenske Hav blot 10 kilometer ud for Toscanas kyst. Øen er kendetegnet ved sin forrevne klippekyst, der gemmer på talrige små idylliske strande. Det er netop, hvad Biodola er. Faktisk er stranden her ikke så lille endda.

Rejser du til Biodola, kan du således dase på 600 meter fint sand ved det krystalklare hav, hvis nuancer skifter fra smaragdgrønt til turkisblåt. Det fine sand og det indbydende vand, som kun langsomt bliver dybere, gør Biodola til et oplagt valg for dig, som rejser med børn. Det er da også i høj grad familier, som nyder en badeferie her. Den flotte strand, som ligger for foden af et vidtstrakt skovområde, er dog ideelt for alle, som ønsker at slappe af i naturskønne omgivelser.

Kører man hertil, kan det efter turen ad de snoede veje ned gemme skoven føles som om, at Biodola er et lille afsides ferieparadis. Det er ikke forkert, men her mangler dog ingen faciliteter. Omtrent midt på den lange strande, finder du for eksempel en restaurant og bar. Her er også udlejning af forskelligt udstyr til sjov vandsport, hvis I ikke "kun" vil nøjes med at bade og snorkle.

På eventyr langs kysten

I den sydlige ende af stranden starter en smal sti, som du kan vandre ad gennem tæt og skyggefuld skov til små badevige. Hvis du trænger til lidt motion, kan du i princippet følge denne kystnære sti langt ud langs nordkysten af Elba. Du kan dog også bare nøjes med at slå dig ned i en af de første badevigene nær Biodola, som du passerer, eller eventuelt besøge nabobyen Procchio, som har lidt flere restauranter og butikker at vælge mellem.

Fordelen ved at bo i Biodola tæt ved den skønne strand i stedet for at skulle køre hertil er, at du så slipper for den kamp om parkeringspladser her ofte er i højsæsonen. Der er således kun begrænsede parkeringsmuligheder, så der holder som regel biler langs det sidste stykke af vejen ned gemme skoven. Vil du gerne se mere af Elba i løbet af ferien, er der busforbindelse til Portoferraio, øens hovedstad og vigtigste havn. Busturen tager knap en halv time. Herfra er der busforbindelser videre til mange andre dele af øen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Biodola