Rejser til Porto Azzurro

Porto Azzurro, der ligger i en bugt på den østlige del af øen Elba, byder på et livligt og charmerende bycentrum med masser af gode spisesteder, en hyggelig havnepromenade og fine strande i nærheden. Book din rejse til Porto Azzurro med Escapeaway i dag!

Byen, der meget rammende betyder "azurblå havn" på italiensk, er kendt for sin maleriske lystbådehavn, sine smukke, farverige huse, omgivet af bløde, frodige bjerge, sit charmerende hovedtorv flankeret af palmer, og sin strand med smukke klippeformationer og fint hvidt sand. 

Det mest populære sted i byen er den smukke havnepromenade, hvorfra du hurtigt kan nå de mange restauranter og caféer i området, som serverer lækre, friske fiske- og skaldyrsretter, ledsaget af god italiensk vin.

Velkommen til Toscana med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Porto Azzurro og andre rejsemål på Elba hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Oplevelser og seværdigheder

Selv om Porto Azzuro mest er kendt for dens havnepromenade, lystbådehavn, gode strande og maleriske bugt, så har byen også en række fine seværdigheder, der er værd at aflægge et besøg.

Den gamle fæstning

Et af dem er den gamle fæstning, Forte di Longone, der stammer fra 1603, og som i dag bliver brugt som fængsel. Fortet gemmer på en af Elbas smukkeste kirker, men af indlysende årsager er det ikke muligt at komme ind at se den. Til gengæld kan du ikke bare opleve synet af den gamle fæstning tæt på, men også nyde udsigten ud over bugten, byen og havet, da fæstningen ligger oppe over byen. Det er muligt at gå derop helt nede fra byens centrum, men vær opmærksom på, at turen kan være lidt krævende, da den går op ad stejle stier. 

Madonna del Monserrato

En anden af Porto Azzurros hoved-seværdigheder er kapellet Madonna del Monserrato, der stammer fra 1606, og som er beliggende på en mindre klipperyg på vejen mod Rio nell’Elba. Ligesom med Forte di Longone gør der sig dog det forhold gældende, at du ikke kan se kapellet indefra til dagligt, da det kun er åbent ved særlige lejligheder, bl.a. den 08. September, som er kapellets festdag. Og ligesom med fæstningen gør der sig gældende, at selve turen derop er en oplevelse i sig selv, da den sidste del af vejen derop skal foregå til fods.

Volterraio-fæstningen

Mellem Portoferraio og Rio nell'Elba, kun omkring 13 kilometer fra Porto Azzurro, kan du opleve den mest antikke fæstning på Elba og én af Elbas største seværdigheder, Volterraio-fæstningen.

Fæstningen, der ligger i næsten 400 meters højde og kan ses fra næsten alle hjørner af Elba, var oprindeligt af etruskisk oprindelse. Det blev senere udvidet i 1281 af pisanerne, der brugte det som et militært forsvarsværk og som i de følgende par århundreder forstærkede det væsentligt som et strategisk punkt for Republikken Pisas tilstedeværelse på øen.

Fæstningen er en af de få på Elba, der aldrig har været plyndret af de tyrkiske pirater, der engang hyppigt hærgede Elbas kyster.

Sådan booker du en rejse til Porto Azzurro

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Porto Azzurro. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Porto Azzurro, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Der sejler færger mellem Porto Azzurro og fastlandet, dog er forbindelserne ikke lige så gode som til Portoferraio.

>> Læs også om rejser til Ortano
>> Læs om en forlænget weekend i Toscana

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Porto Azzurro