Rejser til Rio Marina

I en bugt på østsiden af Elba ligger Rio Marina, en lille badeby med et par tusinde indbyggere som indtil starten af 1980'erne primært var kendt som centrum for øens minedrift. Byen blev med rette kaldt som øens jernhovedstad, men i dag er det dog ikke længere den jernholdige jord, som indbyggerne i Rio Marina lever af, men derimod turisme. Med en idyllisk beliggenhed mellem de grønne bjerge og det azurblå middelhav er det da heller ikke svært at forstå, hvorfor Rio Marina hurtigt forvandlede sig til et populært feriemål da minedriften i området ophørte. 

De mest kendte seværdigheder i Rio Maria er kirken San Rocco og klokketårnet Torre degli Appiani fra det 16. århundrede samt et lille museumsområde, Parco Minelba, med interessante genstande fra den tidligere så lukrative minedrift. Rio Marina er faktisk et af de bedste steder at udforske historien om jernmalmens betydning for øen. Medmindre du er meget historisk interesseret, vil den største attraktion på en rejse til Rio Marina dog nok være det afslappende strandliv, der her kan dyrkes til fulde. Sammenlignet med for eksempel hovedstaden Portoferraio, er Rio Marina mere fredelig og perfekt til dig, som drømmer om en afslappende ferie ved middelhavet.

Velkommen til Italien med hideaways, vi er specialister i rejser til Rio Marina og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Anerkendte restauranter

Den lille bys hjerte er havnen og de nærliggende gader. I sin tid var det hernedefra, at jernmalmen blev skibet ud, men i dag er i stedet småbåde og lystyachts, som præger den lille havn. Det er desuden her færgen fra Piombino på det italienske fastland lægger til. Der er et ret stille natteliv i Rio Marina, men det er alligevel meget stemningsfuldt at spadsere en tur hernede om aftenen.

I området omkring havnen finder du desuden et fornuftigt udvalg af restauranter, pizzariaer og trattoriaer, hvor du kan slå dig ned og nyde udsigten over havet. Selvom udvalget i sagens natur ikke er overvældende i en lille by som Rio Marina, er restauranterne kendt for at være nogle af de bedste på øen, som tiltrækker madelskere fra nær og fjern. Her får du rig mulighed for at prøve øens traditionelle retter, som er nænsomt tilpasset moderne smagsløg. Ikke overraskende er især udvalget af fiskeretter som regel stort og værd at udforske.

Afslappende badeferie på Elba

Om dagen kan du slynge badehåndklædet over skulderen og slentre ned til det iøjefaldende klokketårn lige på sydsiden af havnen, hvor der er en lille strand, Spiaggia La Torre. Stranden består af småsten og mørkt sand, der glimter i solen på grund af det jernholdige hæmatit. Her kan du normalt leje både parasoller og liggestole. Den bynære strand er ganske vist ikke ret stor, men placeringen er et plus, hvis du ønsker at have spisesteder og byens andre faciliteter indenfor kort rækkevidde.

Du kan dog også vælge at gå eller kører lidt længere sydpå til en af de små badevige, som ligger for foden af stejle, skovklædte klipper. Det kræver en lidt større indsats at komme ned til disse strande, men når først du står nede ved det krystalklare vand, vil du synes det er alle anstrengelserne værd. Kører du i stedet nordpå fra Rio Marina mod Cavo, passerer du undervejs også flere gode badestrande, hvor særligt Topinetti og Cala Seregola er værd at stoppe ved. Ved den sidstnævnte finder du desuden en lille restaurant og bar, hvor du kan få simple, men gode retter til en fornuftig pris.

Du kan altså nemt bruge det meste af ferien på at slappe af ved vandet og udforske restaurantlivet, men det kan også anbefales at tage på ture lidt inde i baglandet. Kør for eksempel en tur op til Fortezza del Giogo. Der er ganske vist kun en ruin tilbage af middelalderborgen, men til gengæld er den fantastiske panoramaudsigt herfra en af de bedste på Elba. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Rio Marina