Vestøen

Elbas vestlige kyststrækning strækker sig over ca. 35 km. - fra Campo nell’Elba til Marciana Marina. Den først del af turen og den sidste kører man gennem frodige smukke skovområder, der indhyller vejen, mens turen rundt om pynten er en anden oplevelse for sig selv, da man for det meste af turen kører uden på Monte Capannes smukke klippesider hævet over havet med kig ud over havet og rundt i horisonten, hvor man på en smuk skyfri dag kan se til Korsika.

Udfordrende og betagende

Turen byder på utallige udkigsposter, fotogene naturscenarier og stisystemer ned til de underliggende strande – der er mulighed for at bade i krystalblåt hav fra en kridhvid sandstrand eller fra bløde grå klippefremspring, der ligger og skvulper i havoverfladen. Strandene Cavoli og Fetovaia nær Campo nell’Elba skulle være nogle af øens mest betagende. Vejen vil for nogle frembringe glædes hvin, mens den for andre vil være en smule udfordrende, dels grundet dens mange hårnåle sving, til dels fordi den vitterligt følger det yderste af Monte Capanne og således kun er afskåret fra havet af stejle skranter og en lille rabat, hvor der gror smukke engblomster.

Gør turen til en udflugt

Turen tager uden yderligere trafik kun en times tid at tilbagelægge, men vi anbefaler at man gør en udflugt ud af turen og tager sig nogle velfortjente pitstops for at bade, nyde naturen og spise en let frokost eller en saftig is i de små flækker, man kommer igennem.