Rejsetips til Bologna

Velkommen til Bologna, Europas ældste universitetsby i hjertet af Emilia-Romagna-regionen.

Som i de fleste universitetsbyer er der mere end bare studerende og boghandlere i Bologna. Du kan sagtens bruge flere dage på at bare slentre rundt i den smukke og stemningsfulde bymidte med alle dens butikker, caféer og restauranter.

Denne afslappede by er den regionale hovedstad i Emilia-Romagna i Norditalien og bærer sin historiske arv flot. Her er både fortid og nutid i et godt miks. Bologna er den syvendestørste by i Italien med omkring 388.000 indbyggere. Det er en af de rigeste byer i Italien og topper næsten altid listen over italienske byer, som har den bedste livskvalitet. Byens historie kan spores helt tilbage til folket etruskerne, som dominerede den italienske halvø fra omkring 800 f.Kr. til omkring 200 f.Kr. Senere kom byen under romersk indflydelse, og overraskende mange spor fra denne periode er stadig intakte.

Bologna i middelalderen

I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat, og i løbet af de næste par hundrede år, kæmpede mange forskellige krigsherre, familier og andre folk med magtambitioner om magten over Bologna.  Den interne magtkamp sluttede først i begyndelsen af det 17. århundrede, da byen kom ind under Vatikanet. Bologna kunne dog beholde en vis grad af uafhængighed ved at holds fast i sit gamle retssystem, og vigtigst i denne sammenhæng - byens senat - samt ved at have en ambassadør i Rom. Byens mange kirker og paladser er rige på kunst og er med til at give et billede af Bolognas kulturelle betydning gennem tiderne. I den forbindelse bør det nævnes, at Europas første og dermed ældste universitet ligger i Bologna. Universitetet er stadig et af Italiens mest prestigefyldte, og byen er stadig en yderst levende universitetsby den dag i dag.

Bologna som ferieby

Du kan sagtens bruge flere dage på at slentre rundt i den smukke og stemningsfulde historiske bymidte, med mange historiske seværdigheder, gode shoppingmuligheder, fantastisk gastronomi og mange gode restauranter og caféer. 

Byens størrelse gør den perfekt til en hyggelig storbyferie. Den er stor nok til, at man ikke keder sig, men ikke større, end at du hurtigt kan danne dig et overblik og føle sig "hjemme" i byen. Hvis du kan lide at gå på marked og er i byen en fredag eller lørdag, bør du lægge vejen forbi Piazza 8 Agosto, hvor stort set alt (dog ikke mad) kan købes fra tidlig morgen til kl. 19 om aftenen - hele året rundt. På byens største plads, Piazza Maggiore, kan du nyde en cappuccino i autentiske omgivelser med udsigt til det middelalderlige Palazzo Comunale og kunstmuseet Museo Morandi.

Ved de to sammenflettede pladser, Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, ligger det historiske centrum. Her kan du se den berømte Neptun-fontæne ('Nettuno') og katedralen San Petronio, inden du går videre ind i byen, bl.a. en lang strækning med middelalderlige søjlegange og arkader. Netop søjlegangene er unikke for Bologna. De giver en intimitet til byen, og så beskytter de dig hvis det skulle regne.

Byen har et af verdens ældste universiteter  - og Europas ældste fungerende universitet - grundlagt i 1088. Det er 100 før, man får tanken at bygge en Domkirke i Roskilde.

Med omkring 100.000 studerende er det også et af de største universiteter i Europa. De fleste af universitetets aktiviteter er placeret i Bolognas historiske centrum, tæt på Piazza Verdi. Her finder du et livligt og levende universitetskvarter med en række restauranter, caféer og selvfølgelig masser af gode boghandlere. 

Hvis du bliver sulten af at vandre rundt i centrum, se til at prøve en af byens pastaretter, for Bologna er et af de bedste steder i verden at spise frisk pasta. Der findes mange butikker i centrum , hvor man sælger frisk pasta pr. kilo, og her er alle tænkelige varianter, med fyld eller ej. Helt fantastisk og man ærgrer sig over, at er svær at købe med hjem - med mindre man skal flyve hjem den samme eller næste dag. Men helst skal den jo spises helt fersk.

Prøv for eksempel en portion 'Tagliatelle alla Bolognese', som ved første øjekast kan ligne det, vi kalder 'spaghetti bolognese' herhjemme, men forskellen er, at den serveres med tagliatelle i stedet for spaghetti, og kødsovsen er helt anderledes - den indeholder blandt andet selleri og pancetta - saltet og krydret svinekød, som modsat bacon ikke er røget.

Byen er også et ideelt udgangspunkt for dagsture til andre byer i regionen, som smukke Ravenna, Ferrara og Faenza.

Velkommen til Bologna med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt planlægge, tilpasse og booke en rejse til Bologna, og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller i Bologna. Tjek også gerne vores unikke Hideaways-hoteller. Hvis du vil se mere af Emilia-Romagna, anbefaler vi at du lejer bil. Hvis du ikke skal forlade Bologna, har du ikke brug for en bil.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Bologna

>>> Læs mere om Emilia-Romagna-regionen

>>> Læs mere om Toscana

>>> Læs mere om Norditalien

>>> Læs mere om Italien

>>> Læs mere om storbyferie i Italien

 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bologna

Populære hoteller i Bologna

Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
8,7
Meget godt
2116 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
8,7
Meget godt
996 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
9,3
Fabelagtigt
2225 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering

Hvad siger gæsterne i Bologna?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser