Rejser til Bologna

Verdens ældste universitetsby. Unikke rejser til Bologna med fly fra Danmark.

Tag med Escapeaway på en rejse til Bologna - centrum i regionen Emilia-Romagna. Book flybillet, lejebil og feriebolig med fleksible afrejsedatoer, for ultimativ frihed og kvalitet.

Som i de fleste universitetsbyer, er der andet end bare kloge hoveder og boghandlere i Bologna. Du kan nemt få flere dage til at gå ved at spadsere rundt i det smukke og stemningsfulde centrum med sine mange forretninger, caféer, restauranter og dejlige pladser.

Denne herlige, indbydende by er regional hovedstad i Emilia-Romagna og bærer sin historiske arv flottere end de fleste. Oprindelsen af byen kan spores tilbage til etruskerne, som herskede på den italiske halvø fra ca. 800 f.Kr. til ca. 200 f.Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tid er stadig intakte.

Bologna i middelalderen

I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat og i tiden derefter sloges byens herremænd om magten. De interne magtkampe sluttede først i starten af det 16. århundrede, da bystaten kom under Pavestaten. Bologna bibeholdt dog en vis form for selvstændighed ved at beholde dens gamle juridiske system, vigtigst i denne sammenhæng byens senat, samt ved at have en ambassadør i Rom. Byens mange kirker og palæer er rige på kunst og bidrager til at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. I denne sammenhæng bør nævnes at verdens første og dermed ældste universitet er beliggende i dette kulturelle centrum. Universitetet er stadig et af Italiens mest prestigefyldte, og byen er således den dag i dag en levende universitetsby.

Bologna som ferieby

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig byferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, men ikke større end at man hurtigt kan overskue den og lære den at kende.

Kan man lide at gå på marked, og opholder man sig i byen fredag eller lørdag, bør man lægge vejen forbi Piazza VIII Agosto, hvor stort set alt (dog ikke fødevarer og møbler) kan købes fra tidlig morgen til kl. 19 om aftenen på markedet “La Piazzola” - hele året rundt. Her kommer både turister og bologneserne selv for at gøre gode køb fra de hundredevis af stande.

På byens hovedplads, Piazza Maggiore, kan du drikke en cappuccino til rimelige penge, trods den centrale beliggenhed, mens du nyder menneskemylderet. Her kan du fornemme historiens vingesus, mens du nyder de dejlige omgivelser som f.eks. det middelalderlige Palazzo Comunale, der på anden sal huser kunstmuseet Museo Morandi.

Melder sulten sig har du er Bologna et af de bedste steder i verden at spise frisk pasta. Her bør du for eksempel ikke gå glip af tortellini, som laves med et fyld af kød, mens det ofte i andre af regionens byer laves med ost og spinat. Glem heller ikke at bestille en portion Tagliatelle alla Bolognese, der måske ved første øjekast minder om det vi herhjemme kalder for 'spaghetti bolognese'. Udover at den i Bologna serveres med tagliatelle i stedet for spagetti, adskiller kødsaucen sig dog markant fra den, der ofte serveres på de danske middagsborde. Lokalt sætter man en stor ære i den originale opskrift, som blev fastlagt af det italienske institut for kogekunst Accademia Italiana della Cucina i 1982. 

Skal du selv i køkkenet, kan du lade dig inspirere af Escapeaways egen madmors opskrift på spagetti bolognese.

Hotel eller ferielejlighed i Bologna?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferielejligheder i Emilia Romagna regionens hovedstad. Vil du gerne bo i Bologna, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor. Her finder du både centralt beliggende hoteller og ferielejligheder, hvor du kan gå til alt, men også lidt mere afsides indkvarteringsmuligheder i rolige omgivelser.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor. Vil du også gerne opleve andre dele af Italien i løbet af din ferie, kan du naturligvis vælge at bo forskellige steder for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Skal du på byferie i Bologna, er det oplagt at flyve til lufthavnen blot 6 km fra centrum. Bologna Lufthavn betjenes af en bred vifte af flyselskaber, store som små. Der er derfor som regel gode muligheder for at finde en billig flybillet hertil fra Danmark. Fra lufthavnen som har det officielle navn Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi, er der talrige busforbindelser til resten af regionen og ind til selve byen med den såkaldte Aerobus, der kører til togstationen Bologna Centrale.

Byens togstation udgør et vigtigt knudepunkt for togtrafikken i det nordlige Italien med forbindelser til mange større byer i resten af landet. Du kan for eksempel rejse med højhastighedstog til Milano på 65 minutter samt nå Venedig  eller Rom på omkring 2-2½ time.

Planlægger du at bruge ferien på at udforske byen, giver en bil ikke meget mening. Den kan dog være rar at have til udflugter, hvor du gerne vil kunne forlade alfarvej for at drage på eventyr i dit eget tempo. Kører du til Bologna i egen bil fra Danmark, er det en tur på omkring 1700 km. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste og eventuelt en chance for at opleve andre smukke dele af Europa på vejen sydover. Der er dog naturligvis også gode muligheder for at leje en bil i lufthavnen eller selve byen, hvis du foretrækker at springe den lange køretur over.

Udflugter

Det er ikke noget problem at bruge hele ferien på at fordybe sig i Bolognas mange seværdigheder, butikker og restauranter. Takket være byens centrale beliggenhed i det nordlige Italien, har du dog også gode muligheder for at tage på spændende udflugter til historiske byer som Venedig, Firenze, Milano eller sågar Rom. Er du historisk interesseret, kan en tur til Ferrara også varmt anbefales. Byen som er optaget på  UNESCO's verdensarvsliste, byder på et overflødighedshorn af smuk kunst og arkitektur.

Når du rejser til Bologna, rejser du til en by, som både historisk og nutidigt er et vigtigt knudepunkt for trafik mellem Syd- og Norditalien. I og omkring Bologna mødes flere vigtige jernbanelinier som forbinder landsdelene, og Europavejene E45 og E35 mødes med de vigtige motorveje A14 og A13. Fra Bologna kan man følge E35 stik mod syd ind gennem Appenninerne og komme frem til Firenze "på den anden side" på godt en time i bil, og kun 35 minutter med tog (stort set uden dagslys, da over 90% af strækningen er lagt i tunnel).

Bologna er med andre ord en stærk by at bruge som udgangspunkt for en rejse, som indeholder udflugter til destinationer i hele Norditalien.

Hvilke lufthavne kan man bruge til Bologna?

Det er helt naturligt at vælge Bologna lufthavn som ankomststed, når man rejser til netop Bologna. Lufthavnen ligger kun en god håndfuld kilometer fra centrum, og har samtidig gode forbindelser ud i Europa. Med Escapeaway kan du rejse til Bologna med fly fra Billund, Aalborg, København og Hamburg lufthavne - hvorfra du kan nå frem med blot et enkelt skift undervejs.

Øvrige lufthavne med adgang til Bologna er primært Firenze og Parma (begge ca. 100km væk), samt Venedig (160km), som traditionelt har gode forbindelser til Danmark. Her kan du så evt. undgå en mellemlanding og tage resten af turen i en lejet bil eller med tog.

Hvor skal man bo i Bologna?

I bologna findes den mest interessante del af byen syd for banegården og inde i den smukke middelalderby. Escapeaway har været til stede i Bologna siden 1999 og kan derfor tilbyde et stærkt udvalg af håndplukkede hoteller og ferielejligheder i hele den indre by. Her kan du fx. finde et hotel med direkte udsigt til den store Basilica, og med masser af spisesteder og caféer indenfor gåafstand.

Mere information til din rejse til Bologna

Bologna er hovedstad i Emilia-Romagna-regionen i den nordlige del af Italien. Det er den syvende-største by i Italien med omkring 387 554 indbyggere og over en million i det bymæssige opland. Byen er én af de rigeste byer i Italien og ligger altid i toppen på listen over de italienske byer, der har størst livskvalitet. I 2011 lå den således nummer 1 blandt 107 italienske byer i en vurdering af italienske byers livskvalitet.

Bologna byder blandt andet på en hyggelig og meget stemningsfuld historisk bykerne, masser af historiske og kulturelle seværdigheder, glimrende shopping-muligheder, en fantastisk gastronomi og et hav af gode restauranter og cafeer.

Ved de to sammensmeltede pladser, Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, finder du det historiske centrum. Her kan du opleve det berømte Neptunspringvand ("Nettuno") og Domkirken San Petronio, hvorefter du kan bevæge dig videre ud i byen og blandt andet opleve en lang strækning af middelalderlige søjlegange og arkader.

Byen har også ét af verdens ældste universiteter og Europas ældste fungerende universitet, grundlagt i 1088. Med sine omkring 100.000 studerende er det samtidig et af de største universiteter i Europa. Størstedelen af universitetets aktiviteter er placeret i Bolognas historiske centrum tæt ved Piazza Verdi. Her findes et livligt og charmerende universitetskvarter, med diverse restauranter, caféer og naturligvis et hav af gode boghandlere.

Hvis du bliver sulten af at gå rundt i byen, bør du straks kaste dig over en af byens pastaretter, for Bologna er ét af de bedste steder i verden at spise frisk pasta. Prøv for eksempel en portion “Tagliatelle alla Bolognese”, der måske ved første øjekast minder om det, som vi herhjemme kalder for "spaghetti bolognese", mens som adskiller sig ved at den serveres med tagliatelle i stedet for spagetti og ved at kødsaucen er helt anderledes.

Byen er også ideel som udgangspunkt for dagsudflugter til andre af regionens byer, såsom RavennaFerrara og Faenza

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bologna

Populære hoteller i Bologna

Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
8,7
Meget godt
2230 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
8,7
Meget godt
1175 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Norditalien, Emilia-Romagna, Bologna
8,7
Meget godt
7163 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Afstand til centrum: ca. 6 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Bologna – En by jeg vender tilbage til, gang på gang

En af mine absolutte favoritter, når det gælder byferie i Italien, må være den norditalienske by Bologna, beliggende i regionen Emilia-Romagna. Byen, med sine ca. 400.000 indbyggere, har, efter min mening, den helt rigtige størrelse til et 3-4 dages ophold. Den er overskuelig, hyggelig og meget stemningsfuld, og byder på rigeligt med historiske og kulturelle seværdigheder, tillige med glimrende shopping-muligheder og dejlige restauranter.

Det historiske centrum er koncentreret omkring de to sammensmeltede pladser, Piazza Maggiore og Piazza Nettuno, med Neptunspringvand og Domkirken San Petronio som samlingspunkt. Herfra kan man bevæge sig ud i denne herlige by, der bl.a. er karakteriseret ved dens over 70 km. lange strækning af middelalderlige søjlegange og arkader.

I Bologna ligger desuden Europas ældste universitet, og byen bærer stadig i dag i høj grad præg af at være kulturcentrum. Her findes et livligt og charmerende universitetskvarter, med diverse restauranter, caféer og naturligvis et hav af boghandlere.

Jeg får personligt aldrig nok af Bologna, primært fordi jeg synes det er en dejlig, hyggelig og smuk by. Derudover nyder den en beliggenhed, der gør den ideel som udgangspunkt for besøg til andre af regionens herlige byer som f.eks. Ravenna, Ferrara og Faenza.

- Johanne Nordkild Poulsen, Escapeaway

Hvad siger gæsterne i Bologna?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser