Bologna lufthavn

Bologna Lufthavn

Bologna Lufthavn - officelt Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna (lufthavnskode BLQ) - ligger blot 6 kilometer fra regionens hyggelige hovedstad. Da der samtidigt er masser af flyforbindelser hertil fra hele Europa, er lufthavnen det naturlige valg for dig, som skal på byferie i Bologna. Derudover er det nemt at komme videre herfra til de populære feriemål i naboregionerne Toscana og Lombardiet. Lufthavnens officielle navn er Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi - opkaldt efter bysbarnet Guglielmo Marconi, radioens opfinder og Nobelprismodtager. De senere år er der gennemført omfattende fornyelser og udvidelser af lufthavnens fasciliteter, så den er klar til også i fremtiden af tage imod de mange ferierejsende, som kommer for at opleve denne smukke del af Italien.

20. december 2015 - Bemærk at vi er ved at opdatere alle sider med informationer om lufthavne hvorfor der mangler div. informationer i nedenstående tekst.

 

Flyselskaber

Bologna Lufthavn benyttes årligt af millioner af rejsende og hører til blandt de travleste i Italien. Lufthavnen betjenes da også af talrige flyselskaber, store som små. SAS, Alitalia, easyJet og Ryanair har blandt andet ruter til Bologna, inklusiv nogle fra København. 

Flyruter

 

Lokal transport

Skal du videre ind til Bologna by, er der gode busforbindelser fra terminalen. Ligeledes er det muligt at køre videre med bus direkte til blandt andet Firenze og Ferrara. Der er til gengæld ingen togforbindelse fra lufthavnen, men du kan dog tage en bus til centralstationen i Bologna. Byen er et knudepunkt på jernbanenettet, og der er derfor gode forbindelser videre til resten af Italien. Lufthavnen betjenes af to taxaselskaber, hvis vogne holder lige udenfor ankomsthallen.

Biludlejning

Vil du nemt videre til dit endelige rejsemål, er billeje et godt valg. I ankomsthallens stueetage finder du biludlejningsselskabernes skranker. Du kan blandt andet leje en bil hos Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt eller Autovia. Trods det store udbud er det som regel en god ide at reservere sin lejebil i forvejen.

>> Få mere information om biludlejning i Bologna lufthavn

Andre faciliteter i lufthavnen

Efter de seneste udvidelser har Bologna Lufthavn fået et bredt udvalg af butikker, restauranter og stort set alt andet, du kan få brug for. Der er for eksempel også en turistinformation, Vip Lounge og hæveautomater.

Afrejser og ankomster

 

Adresse

Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna S.p.A.
Via Triumvirato 84 
40132 Bologna (BO), Emilia-Romagna, Italien 

Email: aeroporto.marconi@pec.bologna-airport.it 
Telefon: 0039 051 6479615 
Lufthavnskode BLQ

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

>> Læs mere om lufthavne